Zo maak je jouw rol als supportprofessional toekomstbestendig

Als moderne supportprofessional van het management of de directie ben je de spil in de organisatie. Je houdt de agenda en mailbox haarscherp in de gaten, functioneert als universele vraagbaak en blust brandjes – het liefst nog voor ze zijn ontstaan. Alles om de manager of directeur te ontzorgen. Maar de rol van supportprofessional gaat nog zoveel verder dan dat. Tenminste, als jij dat wilt.

Een breed functieprofiel is key

Ambitieuze, menselijke, breed inzetbare, flexibele én onmisbare professionals. Dát is het beeld dat past bij de supportprofessional van vandaag. In een wereld waar werken op afstand de norm is geworden, ben je als supportprofessional meer dan ooit de verbindende factor in een team of organisatie. Door zo effectief mogelijk te communiceren – zowel persoonlijk als digitaal – weet jij als geen ander wat er speelt en kun je daarop inhaken. Het is dan handig als je van vele markten thuis bent. Met andere woorden: een breed functieprofiel is key.

Blijf je ontwikkelen

Managers willen een supportprofessional op wie ze kunnen vertrouwen. Iemand die met ze meedenkt en waarmee ze kunnen sparren. Zo blijkt ook uit ons onderzoek. Supportprofessionals zijn vaak op de hoogte van allerlei zaken die er spelen binnen de organisatie en vormen daardoor de ideale sparringpartner. Als rechterhand van de leidinggevende krijg je bovendien van alle zakelijke disciplines wel iets mee. Oftewel: de perfecte uitgangspositie om door te groeien naar een andere, meer specialistische rol.

Van supportmedewerker naar managementversterker

Reikt je ambitie dus verder? Verbreed je carrière door je als supportprofessional onder te dompelen in andere vakgebieden, zoals communicatie, insurance of finance. Ontdek waar je talent ligt, word de expert in je vakgebied en versterk daarmee je organisatie. Van financieel beheer en juridische zaken tot alles op het gebied van marketing & PR – de vraag naar specialistische ondersteuning is groot en de mogelijkheden zijn vaak eindeloos.

Een kickstart in het vakgebied: groei door of maak een carrièreswitch

Of je nu je mbo-diploma wil halen, in één jaar de kern van het vak wil leren óf je skills naar een hoger niveau wil tillen; de nieuwe opleidingen binnen Business Services van Schoevers vormen een kickstart voor een veelzijdige carrière als supportprofessional. En niet alleen dat. Je maakt jezelf ook toekomstbestendig door in te spelen op de vraag vanuit de business om het bedrijfsleven te versterken. Een echte win-win dus!

Meer weten over Schoevers’ mbo-opleidingen binnen Business Services? Klik hier.