“Bij Schoevers sta je er niet alleen voor”

Elsbeth (22) uit Utrecht zit in haar 2e jaar van de HBO Bachelor Officemanagement bij Schoevers. Hoe bevalt haar opleiding? En wat vindt ze zo bijzonder aan Schoevers?

“Hiervoor ben ik een opleiding begonnen aan een hogeschool, maar ik kwam er al snel achter dat dit niet iets voor mij was,” vertelt Elsbeth. “Schoevers kende ik van naam, en een aantal bekenden studeerden hier al. Zo ben ik hier ook terecht gekomen.”

Je staat er niet alleen voor

“Het grootste verschil tussen mijn vorige onderwijsinstelling en Schoevers is dat het kleinschaliger en meer persoonsgericht is, en dat het een hele andere, prettigere, leeromgeving is. Als ik kijk naar vrienden van mij die een studie volgen op het reguliere onderwijs, merk ik dat op Schoevers het ‘samengevoel’ meer leeft. Je staat er niet alleen voor, je wordt prettig begeleid en mocht er iets gebeuren wat effect heeft op je studie, dan kan je dit altijd bespreekbaar maken.”

Kleine klas

“In mijn huidige klas zitten we in totaal met 16 meisjes. Omdat je zoveel tijd met elkaar doorbrengt, bouw je met hen ook een goede band op.” Dat vindt Elsbeth erg fijn: “Bij mijn vorige opleider zat ik vaak met honderden studenten in een collegezaal, dit voelde superonpersoonlijk. Je bent daar meer onderdeel van een hele grote groep, waar je op Schoevers echt een individu bent en zo wordt beschouwd. “

Studie op maat

Bij Schoevers is veel persoonlijke begeleiding. “Dat ervaar ik als erg prettig,” zegt Elsbeth. “Je wordt gekoppeld aan een studiecoach bij wie je altijd terecht kan en die je serieus neemt. Je kan bij die persoon terecht voor studievragen, maar ook voor persoonlijke kwesties of iets anders waar je mee worstelt tijdens je studie. Je krijgt vanuit Schoevers geen op maat gemaakt schema, maar je kan wel altijd samen met je studiecoach kijken wat mogelijk is.”

Voorbereiding op de toekomst

Hoe bereidt Schoevers de studenten voor op de toekomst? Elsbeth legt uit: “Onder andere door de koppeling van de lessen aan de praktijk. Veel opdrachten die wij maken zijn in ‘opdracht’ van een fictief bedrijf dat gebaseerd is op een bekende organisatie. Ook krijg je lessen baanbemiddeling, waarin je bijvoorbeeld tips krijgt met betrekking tot sollicitaties. Daarnaast worden er ook bedrijfsbezoeken gepland. Tijdens deze bezoeken krijg je een kijkje in een organisatie. Je ziet daarbij duidelijke verschillen tussen bedrijven. Dat is altijd erg leuk en leerzaam.”

Word jij er een van Schoevers?

Nieuwsgierig geworden? Bezoek onze digitale open avond en leer alles over onze opleidingen en manier van lesgeven. Direct meer weten? Bel 035 – 7 506 140.