Rianne over de versnelde HBO Associate degree Officemanagement

Rianne Schardam (22) volgt de versnelde HBO Associate degree Officemanagement. 1 dag per week gaat ze naar school: de overige dagen werkt ze als Office Assistant bij Schoevers Professionals. Waarom koos Rianne voor deze opleiding? En hoe bevalt het?

De perfecte combinatie

Rianne: “Ik wist al op mijn 16e dat ik ondersteuner wilde worden. Na het MBO wilde ik graag doorleren, ik wilde graag een Schoevers-opleiding volgen. Toen ik deze Ad zag, dacht ik gelijk: dit wordt hem.”
Hoe is het om van MBO naar HBO te gaan? “Ik vind het verschil wel meevallen. Ik merk wel dat het meer theorie is en je meer zelfstandig moet leren. Of het pittig is? Soms wel, maar het is zeker te doen.”
Ze noemt werken en leren “de perfecte combinatie”: “Je krijgt 1 dag per week les, maakt je huiswerk in de avond of in het weekend en je kunt het maandag meteen weer meenemen naar de werkvloer. Zo versterk je je eigen leerproces en laat je meteen zien wat je geleerd hebt.”

Direct aan een baan

Momenteel werkt Rianne 4 dagen per week als Office Assistant bij Schoevers Professionals. “Ik doe ontzettend veel verschillende dingen: van administratie tot facturatie en verloningen tot het redigeren van kandidaatprofielen tot het bijhouden van de social media. Het leukste vind ik het contact met de kandidaten.”

De toekomst

“Ik ben heel ambitieus. Als ik iets wil, doe ik het ook. Ik wil graag verder groeien,” vertelt Rianne. Uiteindelijk wil ze graag voor zichzelf beginnen. “Mijn ambitie ligt bij PA, maar ik zou het ook wel leuk vinden om weddingplanner of eventmanager te worden. Misschien volg ik daar nog een opleiding voor bij Schoevers.”

De meerwaarde van Schoevers

Al vóórdat ze ook maar een dag les had gehad, merkte ze de voordelen van Schoevers. “Na mijn MBO vonden veel bedrijven me nog te junior. Toen ik op LinkedIn zette dat ik deze opleiding volgde, werd ik meteen benaderd door bedrijven. Met Schoevers ben je dus echt meer waard.”

Start in februari met de versnelde HBO Associate degree Officemanagement

Ben jij tussen de 18 en 23 jaar en heb jij een MBO-diploma niveau 4? Haal dan net als Rianne in 1,5 jaar je erkende Ad-getuigschrift terwijl je daarnaast werkt. Start in februari of september met de verkorte HBO Associate degree met baangarantie! Lees meer en schrijf je in