“Schoevers kent de doelgroep goed”

Schoevers Incompany heeft ook trainingen verzorgd voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hoe verliep dit, en hoe is het bevallen? Ingrid van der Ende, adviseur Leren en Ontwikkelen, vertelt.

Blijven ontwikkelen

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseerde deze incompanytrainingen voor al hun managementondersteuners. “We wilden ondersteuners een aanbod bieden dat past bij de ontwikkelingen die er binnen en buiten het ministerie spelen, zodat ze zich binnen hun functie kunnen blijven ontwikkelen,” vertelt Ingrid. Daarom bood het ministerie meerdere Schoevers-trainingen aan in de vorm van workshops.

“Alle ondersteuners van het ministerie van IenW konden hieraan meedoen. De workshops waren onder andere Communiceren doe je zo, Beter Samenwerken door Samenspel, De proactieve Ondersteuner en Projectmanagement. Deze trainingen worden over het algemeen zeer goed geëvalueerd.”

Dat is niet de enige keer dat ze samenwerkten met Schoevers: “In 2019 had Dianne van de Rijt een lunchlezing voor de ondersteuners van het ministerie verzorgd met als titel ‘Ondersteuner van de toekomst’.”

Leerlijnen binnen de organisatie

Een incompanytraject voor managementondersteuners paste goed bij hoe het ministerie omgaat met leren en ontwikkelen. “Enkele jaren geleden is er de Leerlijn Ondersteuning ontworpen voor alle ondersteuners van het ministerie van IenW, de beleidsondersteuners, de administratief ondersteuners en managementondersteuner,” vertelt Ingrid.

“In deze leerlijn worden leeractiviteiten aangeboden die aansluiten op de ontwikkelingen die binnen en buiten het ministerie spelen. Binnen deze leeractiviteiten bieden we ook workshops en trainingen aan die de ondersteuners helpen in hun ontwikkeling. Deze worden uit een centraal budget gefinancierd. De Leerlijn Ondersteuning heet vanaf 2021 de Ontwikkelwijzer Ondersteuning. Deze naamsverandering komt tegelijkertijd met een vernieuwing van hoe de leeractiviteiten worden aangeboden binnen het ministerie.”

Keuze voor Schoevers

Hoe is het ministerie bij Schoevers terechtgekomen? “Via de enthousiaste verhalen over een trainer van Schoevers die bij een andere leergang trainingen verzorgde,” zegt Ingrid. “Zij bracht mij op het pad van Dianne en zo is het balletje gaan rollen.” Het contact met Dianne was prettig: “Ik heb erg goed en fijn contact met haar. Het is fijn om met haar te sparren over alle ontwikkelingen die er zijn. Zij kent de doelgroep goed en ziet ook in hoe belangrijk deze doelgroep is binnen een organisatie.”

Wil je ook een traject inzetten via Schoevers Incompany voor je medewerkers? We denken graag met je mee en geven advies op maat. Neem contact op via Incompany of bel 035 - 7 506 140.