De maand van Vivian: meestemmen met de directie

Door Vivian Veldman-Erlemeyer
 
In mijn presentatie tijdens de finale van Secretaresse van het Jaar zei ik dat ik als co-manager naast mijn managers opereer. Ik zie mezelf niet als vervanger voor de directie, dat ben ik ook zeker niet, en tóch kreeg ik vorige week de vraag of ik namens de directie van Sweco Nederland wilde deelnemen aan een vergadering, inclusief het bijbehorende stemrecht.
 
‘Ja, natuurlijk’, was mijn antwoord. Als je me dit vorig jaar had gevraagd, had ik nee gezegd of allerlei excuses gezocht om het vooral niet te hoeven doen. Maar nu twijfelde ik geen moment en dacht ik:  waarom zou ik het niet doen? Dat stukje zelfvertrouwen, dat eerder ontbrak, zit er nu wel, dus ik las me in voor de meeting, luisterde aandachtig, stemde wanneer er om mijn stem werd gevraagd en maakte aansluitend een kort verslag voor onze directie. Eerlijk? Ik vond het nog leuk ook!

Altijd flexibel

Hoewel ik, dankzij Sweco, een prachtige thuiswerkplek heb en we sinds deze week ook weer naar kantoor mogen om te werken, werk ik vandaag thuis aan de eettafel. Gisteren appte een vriendin of haar hond vandaag bij ons kon zijn. Geen probleem voor mij, ik wil namelijk heel graag een tweede hond. Echter, de oppashond is een pup en dan is beneden werken net even wat praktischer. Al moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat dit door het hoge knuffelgehalte dat nu door de woonkamer struint niet echt bevorderlijk is voor mijn productiviteit.
 
Dat haal ik op een ander moment wel weer in. Flexibiliteit is immers ook één van de kernkwaliteiten van een Executive Assistent!

Wil jij net als Vivian succesvol worden als Executive Assistent? Bekijk dan ons aanbod in deze richting, zoals de opleiding Personal Assistant of Virtual Assistant (VA). Heb je nog vragen, of wil je persoonlijk advies? Bel onze opleidingsadviseurs op 035 – 7 506 140 of stel je vraag online. Zij helpen je graag verder!