Wat doet een virtual assistant?

Misschien verlang je er al een tijdje naar – zelf bepalen waar, wanneer en vooral met wie je als supportprofessional werkt. Als virtual assistant kan dat! Denk jij eraan om de sprong te wagen? Ontdek alles over een carrière als zzp-ondersteuner op afstand.

Ontdek het VA e-zine Bekijk onze VA-opleidingen

Herken jij jezelf hierin? 

  • Je houdt ervan om anderen te ondersteunen, maar toch verlang je ook naar meer vrijheid in je werk. 
  • Je bent graag de steun en toeverlaat van jouw manager, maar droomt er stiekem van om je eigen baas te zijn. 
  • Je zoekt naar meer variatie in je werk, flexibele werktijden en een werkplek die jij zelf bepaalt. 

Dan zit er misschien wel een virtual assistant in jou! Wil jij alles leren over een carrière als VA en ben je klaar voor de eerste stap? Bekijk direct al onze VA-opleidingen.

VA Linda is er een van Schoevers

Linda volgde een opleiding bij Schoevers en werkt inmiddels als virtual assistant. Ze vertelt hoe het is om als VA voor verschillende opdrachtgevers te werken: “Bij iedere opdrachtgever doe ik weer wat nieuws. Soms weet ik even niet hoe iets zit, dan zoek ik het op en heb ik weer wat geleerd. Je ontwikkelt je razendsnel.”

Van online ondersteuning tot een zzp-carrière, welke opleiding past bij jou?

Het starten van een eigen bedrijf als VA kan best spannend zijn. Er komt een hoop kijken bij het optuigen van een onderneming. Verder heb je bij het leveren van online ondersteuning andere skills en tools nodig dan wanneer je fysiek op de werkvloer aanwezig bent. Dat geldt voor een baan als zzp’er, maar ook als je in loondienst vanuit huis werkt. Waar wil jij je nog verder in ontwikkelen? Ontdek welke opleiding bij je past: 

Virtual Assistant (VA)

6 maanden

Droom jij van een carrière als zelfstandig virtual assistant? Met de vakopleiding Virtual Assistant (VA) bereid je je volledig voor op een baan als ondersteuner op afstand én eigen ondernemer. In zes maanden ontdek je alle handige digitale tools die je als VA nodig hebt om je werk efficiënt te kunnen doen en leer je alles over het opzetten van je eigen bedrijf. 
   
  
  
Download de brochure

Module Tools voor de Virtual Assistant

3 maanden

Wil jij vooral beter thuis worden in het ondersteunen van jouw collega’s of manager op afstand? Met de Module Tools voor de Virtual Assistant krijg je in drie maanden alle tools aangereikt die je nodig hebt voor een optimale online samenwerking. Niet alleen handig voor VA’s, maar ook voor supportprofessionals die hybride of volledig vanuit huis werken. 
 
 
Download de brochure

Module Ondernemerschap voor de Virtual Assistant

3 maanden
 
Een eigen bedrijf begin je niet zomaar. Van het creëren van je eigen logo tot het binnenhalen van je eerste klanten, hoe doe je dat eigenlijk? Dat leer je bij de Module Ondernemerschap voor de Virtual Assistant. In drie maanden bouw je samen met je medestudenten en de docent jouw eigen onderneming op, zodat je na afloop meteen vliegend van start kun
 
 
Download de brochure

Next Managementsupport: Virtual Support Professional

6 maanden

Werk je als supportprofessional en wil je jouw digitale kennis en skills verder ontwikkelen? Met de opleiding Next Managementsupport: Virtual Support Professional van zes maanden leer je alles over het leveren van online ondersteuning en verdiep je je verder in de recente ontwikkelingen binnen het vakgebied. Zo blijf je ook in de toekomst onmisbaar voor je collega’s. 
 
Download de brochure

Gratis E-zine: jouw ultieme gids naar een carrière als VA

Vind het antwoord op al jouw vragen over een carrière als virtual assistant in dit gratis e-zine! Ontdek waarom een carrière als VA juist nu een slimme keuze is en wat er allemaal bij zo’n baan komt kijken: van het starten van je eigen onderneming tot het opbouwen van een band met opdrachtgevers op afstand! 

 

Een dag uit het leven van VA Floor

Benieuwd hoe de werkdag van een VA eruitziet? In haar vlog geeft VA Floor Schliekelmann een kijkje in haar drukke dag, waarin ze meerdere ondernemers ondersteunt. Haar belangrijkste tip? "Leef je in je klanten in, zodat je ze optimaal ontzorgt. Als je merkt dat een klant een overvolle agenda heeft, kun je voorstellen om een minder belangrijke afspraak te verzetten. Laat zien dat je iemand echt ziet.” 

 

Vacatures voor virtual assistants

Kun jij niet wachten om als virtual assistant aan de slag te gaan? Bij onze werving-en-selectietak Schoevers Professionals vind je regelmatig vacatures voor opdrachten en interim-functies voor virtual assistants. Daarnaast kun je voor, tijdens én na je Schoevers-opleiding bij onze carrièrecoaches terecht voor een persoonlijk advies over jouw loopbaan. Ben jij benieuwd welke vacatures er op dit moment beschikbaar zijn voor VA's? Neem snel een kijkje!

Kun je virtual assistant worden in loondienst?
Wat doet een virtual assistant?
Wat verdient een virtual assistant?
Welke opleiding moet je volgen om virtual assistant te worden?

Nog vragen? Meld je aan voor het VA inspiratiegesprek

Denk jij erover na om als Virtual Assistant aan de slag te gaan? Tijdens het VA inspiratiegesprek ga je online in gesprek met VA-docent Esther Nederkoorn die speciaal voor al je vragen over jouw ontwikkeling tot Virtual Assistant klaar staat. In een één-op-één gesprek van 15 minuten kijken jullie samen of jij klaar bent voor de stap naar een carrière als VA en wat je hiervoor nodig hebt.

Meld je via onderstaande button aan voor een dag naar keuze (14 of 28 augustus), dan laten we je weten op welk tijdstip je bent ingedeeld.

Aanmelden VA Inspiratiegesprek