In gesprek met Annemarie Jorritsma

Met een goede opleiding en een hoop ambitie gaat er een wereld voor je open! Annemarie Jorritsma is hier het levende bewijs van: zij schopte het van managementondersteuner tot burgemeester, minister, vicepremier en lid van de Eerste Kamer. Wij vroegen haar naar de toekomst van het managementondersteunende vak.

Productiviteit met 50% gedaald

Mevrouw Jorritsma heeft tientallen jaren samengewerkt met een of meerdere managementondersteuners. Zij weet dus als geen ander hoeveel werk een goede supportprofessional uit handen kan nemen. Zoals zij zelf aangeeft: "Nu ik alles zelf moet doen, is mijn productiviteit met zeker 50% gedaald!" Zij is er dan ook stellig van overtuigd dat de rol van managementondersteuner niet zal verdwijnen: "Ik geloof daar helemaal niets van!"

Laat ze ambitieus zijn

Mevrouw Jorritsma ziet wel dat deze rol steeds verder verandert. Wat wil zij de huidige generatie managementondersteuners meegeven voor de toekomst? "Heb ambitie en school je bij. Zeker in deze tijd denk ik dat het voortdurend nodig is dat je je vakkennis up-to-date houdt. En hou de ambitie om verder te willen komen. Of je nu directiesecretaresse van de grote baas van Shell wilt worden of eerst een tijd managementondersteuner wilt zijn en daarna zelf het management in gaat! Dat is mijn boodschap: laat ze ambitieus zijn!"
 
Bekijk het volledige interview en ontdek waarom mevrouw Jorritsma zichzelf 'een beetje zielig' vindt zonder managementondersteuner!