Menu

Toelichting MBO

De MBO-opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor volwassenen met werkervaring. Voor mensen zoals jij dus! Daarom hebben wij een speciaal op deze doelgroep gerichte werkwijze ontwikkeld. Zo zijn de opleidingen georganiseerd in overzichtelijke onderdelen, die je per deel afrondt. Dat maakt het leren heel overzichtelijk. 

Aanpak voor volwassenen

De MBO-opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor volwassenen die graag een erkend MBO-diploma willen behalen. Of je nu aan een carrièreswitch denkt, wilt herintreden of al in een bepaalde branche werkt, het past allemaal bij de unieke aanpak. Je krijgt intensieve en persoonlijke begeleiding van praktijkgerichte docenten, zowel tijdens de klassikale bijeenkomsten als via de online leeromgeving.

Begeleidingsprogramma

Het begeleidingsprogramma biedt bijeenkomsten die je kunt bijwonen en waar je terechtkunt met jouw vragen over de opleiding, de praktijkopdrachten en andere zaken waar je tegenaan loopt. Zo helpen we je met zorgvuldige en persoonlijke begeleiding naar het erkende MBO-diploma.

Werkomgeving en stage

Leren doe je in de praktijk. Dit is dan ook het uitgangspunt voor alle MBO-programma’s. Een stageplek is daarom een belangrijke voorwaarde. Heb je op dit moment een baan die past bij jouw opleiding? Werk je 2 dagen per week (16 uur) en is het bedrijf waar je werkt een erkend leerbedrijf voor deze opleiding? Dan heb je gegarandeerd al een stageplek en kun je tijdens de opleiding stage lopen: je eigen werkplek geldt dan als stageplek. 

Heb je op dit moment geen baan die past bij deze opleiding? Dan loop je stage bij een bedrijf dat je zelf zoekt of je via Stage Instituut wordt aangereikt. Dit instituut koppelt vraag en aanbod aan elkaar en helpt je bij het zoeken in het stage-overzicht. In dit overzicht plaatsen bedrijven hun vacatures en kijken zij welke studenten zich hebben ­ingeschreven. Wij bemiddelen, adviseren en onderhouden de contacten met de bedrijven en instellingen. Zo helpen wij jou bij de zoektocht naar de meest passende stageplek voor je! Kijk op www.stageinstituut.nl voor meer informatie.

Flexibel studeren

De MBO-opleidingen zijn door heel Nederland te volgen. ’s Avonds, overdag of op zaterdag. Bij iedere opleiding staat aangegeven waar de opleiding wordt verzorgd en wanneer je kunt starten. 

Toelatingsprocedure en dossiervorming

Voor deelname aan de MBO-opleidingen niveau 3 en 4 gelden wettelijke toelatingseisen. Om in te stromen dien je in het bezit te zijn van een diploma VMBO (K, G, T) of een overgangs­bewijs naar het 4e jaar HAVO of VWO. Voldoe je niet aan deze formele toelatings­eisen, dan kun je door middel van een uitgebreid intakegesprek en een toelatingstoets mogelijk alsnog worden toegelaten. In het intakegesprek staan je motivatie, je werk­ervaring en opleidingsachtergrond centraal. Wil jij weten of je aan de formele instroomeisen voldoet? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs. 

Vrijstellingsaanvraag

Op basis van gelijkwaardige opleidingen kun je vrijstelling aanvragen. Je hebt dan namelijk al eerder aangetoond dat je de relevante onderwerpen op MBO-niveau beheerst. Bij je aanmelding wordt dit direct onderzocht. Je dient in alle gevallen certificaten/diploma’s te kunnen overhandigen. Schoevers rekent voor de behandeling van vrijstellingsverzoeken € 75,-. Als je besluit om je in te schrijven of je hebt je al ingeschreven voor de opleiding, dan is deze vrijstellingsaanvraag kosteloos.

Alle deeltijdopleidingen in één overzicht

Wil jij op je gemak al onze opleidingen bekijken? Vraag dan hier onze studiegids aan. Je kunt kiezen voor een studiegids van onze deeltijdopleidingen.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur tot 18:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht