Praktische informatie

Studieadvies

Op de website tref je de belangrijkste informatie aan over alle opleidingen en trainingen. Verder beschikt Schoevers over ervaren opleidingsadviseurs die je goed kunnen helpen om de juiste opleiding of training die aansluit bij je leerdoelen te kiezen. Ons team is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur op 035-7506140, door te email naar info@schoevers.nl of via het contactformulier. Je wordt snel en goed geholpen.

Kleine groepen

Schoevers werkt met kleine groepen. Zo is er veel ruimte voor discussie en kan de docent/trainer ook voldoende stilstaan bij jouw persoonlijke leervraag. Daarnaast is er voldoende ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met medestudenten en het stilstaan bij wat extra uitleg. Je leert mensen kennen die net als jij interesse hebben om zich verder te ontwikkelen. Die groepsvorming zorgt er ook voor dat je gemotiveerd blijft, omdat je weet dat je er niet alleen voor staat.

Opleidingslocaties

Door de grote omvang van Schoevers kunnen we de opleidingen en trainingen in meerdere plaatsen in Nederland aanbieden. Iedere opleidingslocatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid. De locaties zijn voorzien van alle gemakken en specifiek ingericht voor opleidingsdoeleinden. Als een opleiding of training niet door kan gaan op de door jou gewenste locatie, is er altijd wel een passend alternatief aanbod beschikbaar. Samen met onze studieadviseurs kijk je naar de beste mogelijkheden.

Digitale leeromgeving

Tijdens de uitvoering van je opleiding of training maak je gebruik van e-Connect, een digitale leeromgeving waar je allerlei informatie over de opleiding vindt. E-Connect is vanaf iedere computer met internet toegankelijk en is eenvoudig in het gebruik. Je vindt er je moduleoverzicht, opdrachten, lesroosters en behaalde cijfers. Via e-Connect kun je ook eenvoudig je persoonlijke gegevens  bijhouden en bewerken, bij voorbeeld als je een adreswijziging wilt doorvoeren.

Inhalen lessen

Schoevers biedt de deeltijdopleidingen en trainingen specifiek aan voor werkenden of volwassenen die graag snel als supportmedewerker aan het werk willen. Wij realiseren ons dat het kan voorkomen dat je door je werk een les mist. Als de planning de mogelijkheid biedt, kun je in een andere plaats of op een andere datum de les inhalen. Informeer bij onze studieadviseurs.

Locatie- en arrangementskosten

Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- / € 30,-* per dag of € 5,50 / € 10,-* per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 / € 35,-* per dag of € 10,- / € 20,-* per avond.

Let op: alle bovenstaande bedragen zijn exclusief BTW.  Vanaf 1 september 2024 zijn de bedragen met een * van toepassing.

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Als je je inschrijft voor een HBO Associate degree of HBO Bachelor, dan kom je mogelijk in aanmerking voor het levenlanglerenkrediet. Dit is een studielening bij de overheid. Meer informatie hierover vind op de website van DUO. Ook kunnen onze opleidingsadviseurs jouw vragen hierover beantwoorden.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van
eventuele wetswijzigingen.