Menu

Secretaresseopleidingen

Secretaresseopleidingen

Overweeg jij een baan als secretaresse? Of wil je nog beter worden in je vak als managementassistent? Volg dan een secretaresse-opleiding bij Schoevers, al jaren de standaard in de markt....

Lees meer

Overweeg jij een baan als secretaresse? Of wil je nog beter worden in je vak als managementassistent? Volg dan een secretaresse-opleiding bij Schoevers, al jaren de standaard in de markt....

Lees meer

Overweeg jij een baan als secretaresse? Of wil je nog beter worden in je vak als managementassistent? Volg dan een secretaresse-opleiding bij Schoevers, al jaren de standaard in de markt....

Lees meer

Secretaresseopleidingen: 31 opleidingen in Den Haag

Filters

Filter

HBO-Opleiding (5) Dit zijn korte opleidingen op HBO-niveau. Het verschil met een HBO Bacheloropleiding is dat je alleen modules volgt die gekoppeld zijn aan een specifiek onderwerp. Je bent dus veel sneller klaar.

MBO-Opleiding (16) Dit zijn korte programma’s waarmee je in korte tijd de basis van het secretaressevak onder de knie krijgt. Als je wilt, kun je daarna – mogelijk met vrijstelling – doorstromen naar een volledige erkende MBO-opleiding.

Erkend MBO (2) De MBO-opleidingen van Schoevers zijn op basis van de Wet educatie en beroepsonderwijs (WEB) officieel erkend door het Ministerie van OCW. Ze zijn daarnaast vastgelegd in het CREBO (Centraal Register Beroepsopleidingen). Tijdens je opleiding loop je stage (eventueel op je eigen werkplek) en volg je beroepsgerichte vakken. Je behaalt met deze opleidingen een officieel MBO-diploma niveau 2, 3 of 4.

Alle deeltijdopleidingen in één overzicht

Wil jij op je gemak al onze opleidingen bekijken? Vraag dan hier onze studiegids aan. Je kunt kiezen voor een studiegids van onze deeltijdopleidingen.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 uur tot 17:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht

Overweeg jij een baan als secretaresse? Of wil je nog beter worden in je vak als managementassistent? Volg dan een secretaresse-opleiding bij Schoevers, al jaren de standaard in de markt.


Hoe word je secretaresse?

Om secretaresse te worden heb je een diploma nodig. Een bewijs van jouw secretariële kennis en vaardigheden. De secretaresse-opleidingen van Schoevers zijn al jaren de standaard in de markt. Met onze MBO- en HBO-opleidingen haal je een waardevol en volledig erkend diploma. Je leert aanpakken op hoog niveau en vakkundig en zelfstandig projecten uit te voeren. Dat maakt jou heel gewild als secretaresse. Ook als je jezelf wilt verbeteren binnen je vakgebied, kies je voor Schoevers. Zo ben je meer waard voor jezelf en voor je werkgever.


Vaardigheden van een managementassistent

Wat moet je kunnen als secretaresse of managementassistent? De secretaresse is de spil in de organisatie. Jij bewaart het overzicht en je kunt efficiënt en effectief werken. Op vragen geef je snel antwoord, je hebt een flexibele houding en blijft gefocust. Ook als je je agenda moet omgooien voor een bepaalde opdracht. Daarnaast ben je een teamspeler. Veel managementassistenten werken ook steeds vaker samen met meerdere managers. Bijvoorbeeld als onderdeel van een secretaressepool.


Secretaresse op HBO-niveau

Secretaresses voeren steeds minder uitvoerende taken uit. Managers regelen ook steeds meer zelf via hun smartphone of computer. Van jou als managementassistent verwachten ze andere vaardigheden. Denk aan adviseren, meedenken en feedback geven. Of actie ondernemen zonder dat je manager daar om vraagt. Je hebt ook kennis nodig van bijvoorbeeld marketing, human resources en de financiën. Het opleidingsniveau van de secretaresse verschuift dan ook steeds verder richting HBO-niveau.


Secretaresse van de toekomst

Een goede secretaresse blijft zichzelf ontwikkelen en groeit mee met nieuwe technieken en werkwijzen. Want e-mailen, papierloos werken, social media en digitale agenda’s beheren; als secretaresse moet je ICT-vaardig zijn. Na een actuele opleiding of training van Schoevers, zoals Secretary Next, ben je klaar voor de toekomst van je vak.


Opleiding tot secretaresse

Als management support professional altijd scherp en actueel zijn? Je rol op het hoogste niveau uitvoeren? Onderbouw jouw praktische vaardigheden met gedegen kennis en een hoogwaardig Schoevers-diploma. In onze secretaresse-opleidingen leer je professioneel te communiceren, organiseren en coördineren. Bekijk eens de 1-jarige opleidingen Managementassistent of HBO Managementsupport. Werken in de top van het secretariële vakgebied? Volg een opleiding tot directiesecretaresse of internationaal directiesecretaresse.


Specialisatie juridisch secretaresse en medisch secretaresse

We bieden je ook specialistische opleidingen tot juridisch secretaresse of medisch secretaresse. Vind jij de juridische wereld interessant? Als managementondersteuner kun je bijvoorbeeld werken bij een notaris- of advocatenkantoor. Je kunt ook aan de slag bij een rechtbank, een gerechtsdeurwaarder of op een juridische afdeling. Je leert de relevante kennis en vaardigheden in onze opleiding Juridisch Secretaresse. Wil je liever werken in de medische wereld? Word dan managementondersteuner in de zorg. In onze opleiding Medisch Secretaresse koppel je secretariële vaardigheden aan specifieke medische kennis.