Menu
Opleidingsadvies

Opleidingen op HBO-niveau

Ben je als supportprofessional op zoek naar een deeltijdopleiding op HBO-niveau? Dan ben je bij Schoevers aan het juiste adres. Hier vind je verschillende soorten opleidingen: van erkende...

Lees meer

Ben je als supportprofessional op zoek naar een deeltijdopleiding op HBO-niveau? Dan ben je bij Schoevers aan het juiste adres. Hier vind je verschillende soorten opleidingen: van erkende...

Lees meer

Ben je als supportprofessional op zoek naar een deeltijdopleiding op HBO-niveau? Dan ben je bij Schoevers aan het juiste adres. Hier vind je verschillende soorten opleidingen: van erkende...

Lees meer

Alle opleidingen: 50 opleidingen

Filters
Filter
Niveau
Toon alle niveaus
Startmoment
Toon alle startmomenten
Dag(deel)
Toon meer
STAP - budget
Opleidingsvorm/ leslocatie
Toon alle locaties
Duur
Toon alle opties
Prijs

van / tot

0
19310
Toon meer

HBO Associate degree (4) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma volgen met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van deze opleiding kun je mogelijk vrijstellingen ontvangen binnen een HBO Bacheloropleiding.

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding waarmee je een officiële Bachelorgraad behaalt. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

HBO-deelprogramma (13) Een HBO-deelprogramma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-deelprogramma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk een of meerdere vrijstellingen ontvangen binnen een volledige, erkende HBO-opleiding.

MHBO-opleiding (1) Een MHBO-opleiding is gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van de opleiding zit tussen MBO- en beginnend HBO-niveau in. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO.

Vakopleiding (25) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk. Met deze opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je (gewenste) beroep of vak zelfstandig te kunnen uitoefenen.

Ben je als supportprofessional op zoek naar een deeltijdopleiding op HBO-niveau? Dan ben je bij Schoevers aan het juiste adres. Hier vind je verschillende soorten opleidingen: van erkende HBO Bachelors tot korte deelprogramma's tot opleidingen waarin je hele specifieke vaardigheden leert, zoals HRM of skills voor teamleiders. Bekijk snel het hele aanbod opleidingen op HBO-niveau en schrijf je in!

Waarom een deeltijdopleiding op HBO-niveau volgen?

Het werk van supportprofessionals wordt steeds complexer. Je krijgt meer verantwoordelijkheden, meer invloed en meer vrijheid om je taken naar eigen inzicht uit te voeren. Daarom hebben steeds meer bedrijven behoefte aan managementondersteuners die HBO-werk- en -denkniveau hebben.

Met een opleiding op HBO-niveau ontwikkel je je tot een deskundige, zelfverzekerde supportprofessional. Je kunt zelfstandig aan de slag als bijvoorbeeld officemanager of (directie)secretaresse. En met een diploma van Schoevers laat je je (toekomstige) werkgever in één oogopslag zien wat je waard bent. Zo weten organisaties direct wat ze aan je hebben en onderscheid je jezelf op de arbeidsmarkt. Bij Schoevers heb je keuze uit veel verschillende deeltijdopleidingen.

Een erkende HBO Bachelor of Associate degree in deeltijd volgen

Wil je een NVAO-erkend HBO Bachelordiploma halen? Volg dan de HBO Bachelor Executive Officemanagement. Deze opleiding is bedoeld voor ambitieuze supportprofessionals die zich willen ontwikkelen tot topdirectiesecretaresse, managementassistent of executive officemanager. In vier jaar tijd leer je alles wat je moet weten in het werkveld. Na afloop krijg je een HBO Bachelordiploma van Schoevers, dat veel deuren voor je zal openen.

Wil jij wel een erkend diploma halen, maar vind je een volledige HBO Bachelor nog een brug te ver? Volg dan de HBO Associate degree Officemanagement. De Associate degree bestaat uit fase 1 en 2 van de HBO Bachelor (die ook nog fase 3 en 4 heeft). Je kiest voor een HBO Associate degree als je praktisch ingesteld bent en graag in korte tijd een landelijk erkende HBO-opleiding wilt afronden. Hierin leer je in twee jaar tijd alles over support, organisatiegedrag en zakelijke communicatie. Na je opleiding kun je er ook nog voor kiezen om door te gaan voor de volledige Bachelor.

Kortere HBO-programma’s in deeltijd volgen

Daarnaast hebben we kortere programma’s in deeltijd op HBO-niveau. Deze programma’s duren tussen de drie maanden en de twee jaar. Je ontwikkelt jezelf op hoog niveau met erkende modules. Als je daarna nog een landelijk erkende HBO Associate degree of HBO Bachelor wilt halen, kun je vaak gebruikmaken van vrijstellingen.

Een voorbeeld van zo'n kort programma is HBO Managementsupport. Hierin leer je in een jaar tijd essentiële aspecten uit het supportvak. De opleiding bevat verschillende vakken uit de HBO Bachelor. Wil je graag een opleiding waarbij ook veel focus ligt op events managen? Dan is het eenjarige programma Office- en Eventmanagement misschien wat voor jou.

Liever een nog korter programma volgen, bijvoorbeeld van drie maanden of een halfjaar? Ook die vind je bij Schoevers. Kijk snel bij het aanbod en selecteer in het keuzemenu hoelang je programma mag duren.

Secretary Next: voor de supportprofessional die verder kijkt

Als managementondersteuner blijf je jezelf altijd verder ontwikkelen. Speciaal voor ervaren managementondersteuners die een extra stap willen zetten, bieden we de Secretary Next-opleidingen aan. Hierin doe je diepere inhoudelijke kennis op en leer je vaardigheden voor gevorderden. Onderdeel hiervan zijn de opleidingen Next Supportmanagement, die zijn gericht op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Ideaal voor managementondersteuners die op de hoogte willen blijven en willen meegroeien met wat de werkzaamheden in de 21e eeuw van hen vragen. Je kunt de algemene opleiding Secretary Next of Next Supportmanagement volgen, maar we hebben ook kortere opleidingen gericht op waar jij je in wilt verdiepen, bijvoorbeeld Secretary Next: Persoonlijke Invloed en Effectiviteit of Secretary Next: Virtual Support Professional.

Word er een van Schoevers

Schoevers is meer dan een opleiding: Schoevers is een mentaliteit. Bij Schoevers leer je aanpakken op hoog niveau. En werkgevers weten dat. Als jij er een van Schoevers bent, heb je direct een streepje voor bij sollicitaties en salarisonderhandelingen. 

De voordelen van Schoevers:

  • Al meer dan honderd jaar een bewezen succesvolle aanpak
  • De beste docenten uit de praktijk
  • Uitstekende locaties door heel Nederland
  • Officieel erkende opleidingen
  • De mogelijkheid tot kort en intensief studeren
  • Al tijdens je studie een interessante baan
  • Baangarantie

Ontwikkel je tot onmisbare supportprofessional en schrijf je in voor een opleiding op bij Schoevers. Heb je nog vragen? Bel ons op 035 7 506 140 of stel ze online.