Officemanagement en eventmanagement

Officemanagement en eventmanagement

Geen twee supportfuncties zijn hetzelfde; managementondersteuners hebben allemaal hun eigen takenpakket. Sterk in opkomst is de officemanager, die een complete afdeling of organisatie ontzorgt....

Lees meer

Geen twee supportfuncties zijn hetzelfde; managementondersteuners hebben allemaal hun eigen takenpakket. Sterk in opkomst is de officemanager, die een complete afdeling of organisatie ontzorgt....

Lees meer

Geen twee supportfuncties zijn hetzelfde; managementondersteuners hebben allemaal hun eigen takenpakket. Sterk in opkomst is de officemanager, die een complete afdeling of organisatie ontzorgt....

Lees meer

Officemanagement en eventmanagement: 20 opleidingen

HBO-Opleiding (18) Dit zijn korte opleidingen op HBO-niveau. Het verschil met een HBO Bacheloropleiding is dat je alleen modules volgt die gekoppeld zijn aan een specifiek onderwerp. Je bent dus veel sneller klaar.

HBO Bachelor (1) Schoevers is door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap officieel bevoegd om Bachelorgraden te verstrekken. Onze HBO Bacheloropleidingen zijn officieel geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) en voldoen dan ook aan hele strenge eisen. Je doorloopt een uitgebreid aanbod aan modules en schrijft een afstudeerscriptie, waarmee je de internationale Bachelorgraad behaalt.

HBO Associate degree (1) De HBO Associate degree is een wettelijk erkende opleiding op HBO-niveau en duurt 2 jaar. Deze opleidingen zijn officieel geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) en voldoen dan ook aan hele strenge eisen. Je behaalt het officiële getuigschrift Associate degree zoals vastgelegd in de Wet op het Hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Heb je je Associate degree behaald, dan kun je van daaruit soepel doorstomen in een HBO Bacheloropleiding.

Meest bekeken Officemanagement en eventmanagement

Alle deeltijdopleidingen in één overzicht

Wil jij op je gemak al onze opleidingen bekijken? Vraag dan hier onze studiegids aan. Je kunt kiezen voor een studiegids van onze deeltijdopleidingen.

Heb je vragen of wil je graag persoonlijk opleidingsadvies?

Wij helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur bericht

Officemanageropleidingen voor breed inzetbare alleskunners

Binnen het vakgebied managementsupport neemt officemanagement een bijzondere plek in. De meeste managementondersteuners ontzorgen een of meerdere managers, of misschien wel een voltallige directie. Het werkveld van de officemanager is nog een stuk breder. Dat is namelijk het ontzorgen van een complete afdeling of organisatie. De officemanager is de spin in het web die het reilen en zeilen op kantoor managet, zodat de overige medewerkers zich volledig kunnen focussen op hun eigen werkzaamheden. Zij (of hij) heeft dus een faciliterende functie, met secretariële, organiserende en soms leidinggevende taken.

HBO Officemanagement

Voor zo’n complexe functie is minimaal HBO-werk- en -denkniveau vereist. Bij Schoevers kun je kiezen uit een groot aantal HBO-opleidingen tot officemanager, van kort HBO tot HBO Bachelor. Is een vierjarige Bacheloropleiding je te lang, maar wil je wel een erkend getuigschrift? Kies dan voor de Associate degree Officemanagement. Daarin bestudeer je in twee jaar de kern van het vakgebied, waarna je de graad Associate degree ontvangt. De modules uit deze opleiding komen terug in de Bacheloropleiding. Als je na het afronden van je Associate degree wilt doorstuderen voor je Bachelorgetuigschrift, dan hoef je die modules niet nog een keer te volgen, zodat je in korte tijd je opleiding kunt doorlopen.
 
Prettig om te weten: onze korte HBO-programma’s bieden we in de meeste gevallen aan in een 1-jarige en een 2-jarige variant. Je bepaalt dus zelf hoe intensief je wilt studeren en hoe snel je dus je diploma behaalt.
 
Wil je meer ontdekken over het werkveld, de competenties en de taken van de officemanager? Neem dan eens een kijkje op onze informatiepagina over officemanagement.

De managementsupporter als eventmanager

Een van de taken die steeds vaker voorkomt in het pakket van de managementondersteuner, is eventmanagement. Denk aan bedrijfsuitjes, open dagen, het deelnemen aan of organiseren van beurzen of symposia en natuurlijk het jaarlijkse kerstfeest. Hiervoor zijn – naast de bekende managementondersteuningsskills – nieuwe vaardigheden nodig. Denk daarbij aan projectmanagement en bedrijfscommunicatie. Ook zul je vaak een leidinggevende rol op je moeten nemen, de financiën moeten bewaken en moeten werken met nieuwe apps en tools. Daarom is ook voor eventmanagement HBO-niveau noodzakelijk.

Opleidingen eventmanagement

Als ervaren managementondersteuner kun je je in 6 maanden uitstekend voorbereiden op deze nieuwe rol met ons HBO-programma Eventmanagement. Ga jij je meer verdiepen in een rol als officemanager en wil je daarbij ook eventmanagement onder de knie krijgen? Kies dan voor de 1-jarige opleiding Office- en Eventmanagement. Lijkt deze opleiding je interessant, maar wil je die liever in een iets rustiger tempo volgen? Kies dan voor de 2-jarige variant.