Menu
Opleidingsadvies

Alle beroepsopleidingen

Bij Schoevers vind je opleidingen en trainingen verdeeld over verschillende categorieën. Zo kun je zien of een opleiding past bij jou en jouw doelen. Op deze pagina bekijk je onze beroepsopleidingen...

Lees meer

Bij Schoevers vind je opleidingen en trainingen verdeeld over verschillende categorieën. Zo kun je zien of een opleiding past bij jou en jouw doelen. Op deze pagina bekijk je onze beroepsopleidingen...

Lees meer

Bij Schoevers vind je opleidingen en trainingen verdeeld over verschillende categorieën. Zo kun je zien of een opleiding past bij jou en jouw doelen. Op deze pagina bekijk je onze beroepsopleidingen...

Lees meer

Alle opleidingen: 33 opleidingen

Masteropleiding (1) Een Master is een wettelijk geaccrediteerde opleiding met een nominale duur van 2 jaar. Na afronding van de opleiding heb je het recht de bijbehorende Mastergraad te voeren.

HBO Associate degree (4) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma volgen met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van deze opleiding kun je mogelijk vrijstellingen ontvangen binnen een HBO Bacheloropleiding.

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding waarmee je een officiële Bachelorgraad behaalt. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-deelprogramma (3) Een HBO-deelprogramma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-deelprogramma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk een of meerdere vrijstellingen ontvangen binnen een volledige, erkende HBO-opleiding.

MHBO-opleiding (5) Een MHBO-opleiding is gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van de opleiding zit tussen MBO- en beginnend HBO-niveau in. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO.

MBO-opleiding niveau 4 (3) Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. De MBO 4-opleidingen van Schoevers zijn officieel erkend. Na het volgen hiervan ben je helemaal klaar om zelfstandig aan het werk te gaan. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Met dit diploma op zak ben je ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

MBO-opleiding niveau 3 (1) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. De MBO 3-opleidingen van Schoevers zijn officieel erkend. Na deze opleiding mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

MBO-deelprogramma (4) Een MBO-deelprogramma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-deelprogramma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk een of meerdere vrijstellingen ontvangen binnen een volledige MBO-opleiding.

Vakopleiding (10) Een vakopleiding is volledig toegespitst op de beroepspraktijk. Met deze opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je (gewenste) beroep of vak zelfstandig te kunnen uitoefenen.

Bij Schoevers vind je opleidingen en trainingen verdeeld over verschillende categorieën. Zo kun je zien of een opleiding past bij jou en jouw doelen. Op deze pagina bekijk je onze beroepsopleidingen.

Wat is een beroepsopleiding bij Schoevers?

De beroepsopleidingen bij Schoevers zijn ideaal voor starters in het vak en ervaren supportprofessionals zonder diploma. In onze beroepsopleidingen ontwikkel je een sterke basis: zowel op het gebied van kennis als van vaardigheden. Hierdoor sta jij stevig in je schoenen bij het uitvoeren van je dagelijkse werkzaamheden.

Bij Schoevers vind je een compleet aanbod van beroepsopleidingen, van MBO-niveau tot volledige HBO Bachelor of Masterclass. Je rondt je opleiding af met het officiële Schoevers-diploma. Hieronder vallen landelijk erkende MBO-opleidingen en NVAO-geaccrediteerde HBO-opleidingen.

Welke beroepsopleidingen zijn er bij Schoevers?

Bij Schoevers kies je uit veel verschillende beroepsopleidingen op MBO-, MHBO- HBO- en Master-niveau. Bekijk snel alle opleidingen op deze pagina om het hele aanbod te zien. Hieronder lichten we er een aantal uit.

Erkende MBO-opleidingen

Volg een beroepsopleiding waarmee je een erkend MBO-diploma behaalt, bijvoorbeeld de opleiding MBO Office Assistant niveau 3. Hierin leer je in een jaar tijd alles over plannen en organiseren, correct Nederlands en meer. Ook volg je een keuzeprogramma met vakken die jij interessant vindt. Ben je op zoek naar een MBO-programma op niveau 4? Dan is MBO Management Assistent niveau 4 wat voor jou.

Beroepsopleiding Officemanagement volgen

Bij Schoevers vind je ook verschillende beroepsleidingen officemanagement. Bijvoorbeeld de HBO Bachelor Executive Officemanagement. Hiermee behaal je in deeltijd je NVAO-geaccrediteerde HBO-diploma en word je supportprofessional op hoog niveau. Je bent het eerste aanspreekpunt voor veel mensen in de organisatie, organiseert alles voor de juiste ontvangst van belangrijke relaties en organiseert belangrijke events. Het is een veelzijdige functie die veel zelfstandigheid en professionaliteit vraagt.

Vind je een hele HBO Bachelor nog een brug te ver, maar wil je wel graag een erkend diploma halen? Ga dan voor de HBO Associate degree Officemanagement. Hierbij volg je de eerste 2 jaar van de HBO Bachelor. Na deze 2 jaar heb je de NVAO-geaccrediteerde HBO Associate degree. Je kunt meteen aan de slag in het werkveld, maar je kunt er ook alsnog voor kiezen om de hele Bachelor te volgen.

Liever een iets kortere opleiding? Dan heb je meerdere keuzes, bijvoorbeeld de opleiding HBO Officemanagement. In deze opleiding leer je in een jaar tijd professioneel en oplossingsgericht werken, zakelijk schrijven, klantgerichte presentatie en meer. Na deze opleiding kun je op HBO-niveau werken als officemanager. Bovendien heb je dan ook recht op vrijstellingen in de HBO Associate degree of HBO Bachelor. Bekijk het gehele aanbod op deze pagina en kies de officemanagementopleiding die past bij wat jij wilt leren.

Directiesecretaresse worden

Als directiesecretaresse ben je de rechterhand van een directeur of directieteam. Jij neemt de directie werk uit handen, onder andere door een goede planning te maken en prioriteiten in werkzaamheden te stellen. Bij Schoevers vind je verschillende beroepsopleidingen tot directiesecretaresse. Bijvoorbeeld in de opleiding Directiesecretaresse. In deze MHBO-opleiding leer je alles over werken volgens de laatste (digitale) ontwikkelingen, projecten opzetten en uitvoeren, communiceren, zakelijke correspondentie en persoonlijke effectiviteit.

Wil je dat allemaal leren, maar wil je daarbij ook extra aandacht voor computervaardigheden, zoals Microsoft Excel of Powerpoint? Volg dan de opleiding Professioneel Directiesecretaresse. Ga jij werken in een internationale omgeving? In de opleiding Internationaal Directiesecretaresse leer je naast directiesecretaressevaardigheden alles over interculturele communicatie en zakelijk Engels.

Word er een van Schoevers

Schoevers is meer dan een opleiding. Schoevers is een mentaliteit. Bij Schoevers leer je aanpakken op hoog niveau. En werkgevers weten dat. Als jij er een van Schoevers bent, heb je direct een streepje voor bij sollicitaties en salarisonderhandelingen.

De voordelen van Schoevers:

  • Al meer dan 100 jaar een bewezen succesvolle aanpak
  • De beste docenten uit de praktijk
  • Uitstekende locaties door heel Nederland
  • Officieel erkende opleidingen
  • De mogelijkheid tot kort en intensief studeren
  • Al tijdens je studie een interessante baan
  • Baangarantie

Ontwikkel je tot onmisbare supportprofessional en schrijf je in voor een beroepsopleiding of andere opleiding of training. Heb je nog vragen? Bel ons op 035 - 7 506 140 of stel ze online. Onze opleidingsadviseurs vertellen je graag meer.