Menu

Secretaresse

Praktijkgerichte opleiding voor topsecretaresses - 1 of 2 jaar

Secretaresse

Praktijkgerichte opleiding voor topsecretaresses - 1 of 2 jaar

Vorm

Deeltijd

Opleidingsniveau

MBO-programma

Duur

12 maanden

Eerstvolgende startdatum

December 2021

Kostenoverzicht

Aanvragen

Vorm

Deeltijd

Opleidingsniveau

MBO-programma

Duur

12 maanden

Eerstvolgende startdatum

December 2021

Kostenoverzicht

Aanvragen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De opleiding Secretaresse van Schoevers is een begrip in Nederland. Als je een diploma van Schoevers hebt, ben je beslist meer waard. Dat zit in onze aanpak. Maar het zit hem vooral in hoe wij je aan het eind van een opleiding hebben voorbereid op die belangrijke rol van secretaresse. Schoevers is niet alleen een opleidingsprogramma, het is een mentaliteit. Schoevers-secretaresses blinken uit in goede taalvaardigheid, uitstekend organisatievermogen en een klant- en servicegerichte instelling. Dat maakt Schoevers al jarenlang tot hét instituut voor managementsupport. Je moet verschil kunnen maken op die momenten die ertoe doen. Dit leren wij je. En dat doen wij al vele jaren met veel succes. Onze docenten zijn allemaal erg ervaren in het secretariële vak. Zij helpen je om een topsecretaresse te worden. Ook juist in een moderne online kantooromgeving.

Doelgroep

Je hebt ambitie en wilt graag secretaresse worden of je bent actief in een secretariële rol en wilt je kennis en vaardigheden uitbreiden in een opleiding met het officiële Schoevers-diploma. Na afloop van deze opleiding kun je als secretaresse een team of afdeling ondersteunen of zelf als persoonlijk secretaresse voor de directeur of manager werken. Indien je nog niet over voldoende computervaardigheden beschikt, kies dan voor de Schoevers-opleiding Professioneel Secretaresse.

Doel en opzet van de opleiding

Voor een secretaresse zijn uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk) en organisatietalent noodzakelijk. Je bent als secretaresse het eerste aanspreekpunt voor klanten. Je bent verantwoordelijk voor de juiste verwerking van e-mails en telefoontjes en voert ondersteunende administratieve werkzaamheden uit. Daarnaast help je af en toe bij het opzetten van een project. In deze zeer boeiende opleiding wordt aandacht besteed aan alle essentiële kennis en vaardigheden die je hiervoor nodig hebt. Omdat het werk van de secretaresse ook meer moderne online aspecten kent, komen deze vanzelfsprekend ook aan de orde.

De opleiding wordt verzorgd door ervaren vakdocenten en kent een zeer praktijkgerichte aanpak. Door veel te oefenen met opdrachten krijg je de leerstof snel onder de knie. Als je al een bij de opleiding passende werkomgeving hebt, merk je dat direct. Je leert dingen die je meteen in je eigen werk kunt toepassen. Ook wordt er in de opleiding gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je toegang tot een prettige online leeromgeving waar je veel informatie vindt, zoals een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie. Via de leeromgeving kun je ook communiceren met je medestudenten en je docent.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding

Als je de lessen voorbereidt, haal je meer rendement uit de bijeenkomsten. Houd als richtlijn aan dat je ongeveer evenveel tijd bezig bent met de voorbereiding als de duur van de lestijd.

Leerlijn

Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.

Bekijk je leerlijn: Managementassistent

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Secretaresse

Praktijkgerichte opleiding voor topsecretaresses - 1 of 2 jaar

Vorm

Deeltijd

Opleidingsniveau

MBO-programma

Duur

12 maanden

Eerstvolgende startdatum

December 2021

Kostenoverzicht

Aanvragen

Alle deeltijdopleidingen in één overzicht

Wil jij op je gemak al onze opleidingen bekijken? Vraag dan hier onze studiegids aan. Je kunt kiezen voor een studiegids van onze deeltijdopleidingen.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur tot 18:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht