Studiefinanciering

Vanaf het studiejaar 2015-2016 zijn er wijzigingen doorgevoerd in de studiefinanciering voor hbo-studenten: de basisbeurs is inmiddels verdwenen en alle studenten moeten gaan lenen. Ook als Schoevers-student heb je recht op deze vorm van studiefinanciering. Maar wat betekent dit voor jou? 

De voormalige basisbeurs is veranderd in een lening. Deze lening wordt studievoorschot genoemd. Het studievoorschot is er voor studenten in het bekostigd onderwijs en in het niet-bekostigd onderwijs, zoals Schoevers. 

Naast het studievoorschot kun je een collegegeldkrediet aanvragen. Het collegegeldkrediet is een lening om het collegegeld te betalen. Je hebt recht op collegegeldkrediet als je recht hebt op studiefinanciering. Je kunt maximaal 5 keer het wettelijk collegegeld als collegeldkrediet aanvragen. De studiekosten van een Schoevers-opleiding vind je onder het tabblad 'prijs' van onze voltijd-opleidingen.

Studenten moeten het studievoorschot en het collegegeldkrediet terugbetalen. De terugbetalingsregeling is heel gunstig en de rente op het studievoorschot en het collegeldkrediet is erg laag. Afhankelijk van de hoogte van je salaris ben je na je studie maar een klein bedrag per maand kwijt aan de aflossing van je studieschuld. 

Bijvoorbeeld: de aflossing van je studievoorschot en het collegegeldkrediet voor een 2-jarige Associate-degree opleiding bij Schoevers is bij een jaarinkomen tot €30.000,- tussen de €0 en €36* per maand. Dit maandbedrag is nagenoeg gelijk aan de aflossing die je betaalt als je een opleiding volgt in het regulier onderwijs. Een opleiding bij Schoevers volgen is hierdoor heel bereikbaar voor iedereen. 

Op de open dag of tijdens een adviesgesprek kun je bij ons terecht voor je algemene vragen over het nieuwe leenstelsel. Kijk voor alle informatie over het studievoorschot en het collegegeldkrediet op de website van DUO en check wat jouw mogelijkheden zijn.

*De berekening is gemaakt op basis van de huidige Schoevers prijzen en op basis van een rentepercentage van 0,81% (bron: DUO). 

Schoevers loont

Met de nieuwe mogelijkheden van het studievoorschot en het collegegeldkrediet is Schoevers misschien ineens heel aantrekkelijk voor jou. Naast de financiële kant, loont het volgen van een opleiding bij Schoevers bovendien op meer punten:

Wist je dat…

... 97% van de studenten die bij Schoevers aan een studie beginnen, deze ook succesvol afrondt en dus slaagt?

Dat komt door de persoonlijke aanpak van onze docenten en de kleine klassen. Om te beginnen kennen we iedereen bij naam. En dat niet alleen. We hebben aandacht voor elke student. Snap je iets nog niet helemaal na de les, dan neemt de docent de tijd om het je nog een keertje uit te leggen. Was je ziek, dan halen we samen met jou de stof in. Vind je leren moeilijk, dan leren wij jou hoe je op een makkelijkere manier kunt leren. En door de koppeling van theorie en praktijk, kun je je kennis direct toepassen in je stage en je eerste baan. Lees het verhaal van Rianne over haar ervaring met Schoevers.

... het gros van de afgestudeerden binnen een paar maanden een baan heeft?

Dat komt omdat het bedrijfsleven weet dat je bij Schoevers heel goed wordt opgeleid voor de praktijk. Je zou kunnen zeggen dat je werkervaring eigenlijk al op je eerste dag bij Schoevers begint. Door de persoonlijke begeleiding, coaching, het intensieve lesprogramma, projecten waarbij je je kennis in praktijk moet brengen en je stages, ben je vanaf je eerste werkdag al meteen helemaal inzetbaar. Silvie heeft dit zelf ervaren, lees hier haar verhaal.

... je na een studie bij Schoevers een baangarantie hebt? 

Wie een opleiding heeft gevolgd bij Schoevers, heeft een baangarantie. Dat betekent dat Schoevers jou na je afstuderen aan je eerste baan helpt. Die garantie kunnen we geven, want we leren je proactief op allerlei situaties in te spelen en vakkundig en zelfstandig projecten uit te voeren. Wie dat kan, slaagt overal. En voor jou is het een rustig idee, dat jij na je studie in elk geval gelijk aan de slag kan gaan in een baan waarvoor je bent opgeleid. Dat is niet alleen een geruststellende gedachte; je hebt na je afsturen ook direct een inkomen, waardoor je sneller je schuld kunt afbetalen. Lees ook het verhaal van Nina.

... je bij Schoevers een mbo (3 en 4), een 2-jarige hbo (de Associate degree) en een 4-jarige hbo Bacheloropleiding kunt volgen?

Brochure voltijdopleidingen

Op je gemak alle voltijdopleidingen bekijken? Vraag dan onze brochure aan.

Heb je vragen of wil je graag persoonlijk opleidingsadvies?

Neem dan contact met ons op

 ​     035-7506140
      06-10454608
     Neem contact op