Menu
Over Schoevers voltijd

Studeren met studiefinanciering MBO

Met Schoevers ben je meer waard en daarmee investeer je met onze opleidingen in een mooie carrière. Bovendien zijn er mogelijkheden om onze opleidingen te financieren, zodat ze toch betaalbaar zijn. Je kunt voordelig geld lenen bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Deze studiefinanciering via DUO bestaat uit verschillende onderdelen, die van toepassing zijn op MBO- of HBO-studenten.

MBO

  • Basisbeurs
  • Studentenreisproduct
  • Aanvullende beurs
  • Extra lening

Volg je een MBO-opleiding bij Schoevers, dan kom je in aanmerking voor een basisbeurs, een studentenreisproduct en (eventueel) een aanvullende beurs. Daarnaast kun je een extra lening afsluiten. De basisbeurs, het studentenreisproduct en de eventuele aanvullende beurs worden een gift als je binnen tien jaar je diploma haalt. Heb je een aanvullende beurs ontvangen? Dan hoef je die niet helemaal terug te betalen, want de eerste twaalf maanden worden kwijtgescholden. Afhankelijk van jouw situatie kunnen de maandelijks te ontvangen en te lenen bedragen maximaal oplopen tot:

MBO - Basisbeurs

MBO-studenten krijgen een basisbeurs. Dit is een vergoeding die wordt uitgekeerd in de vorm van een prestatiebeurs. Als je thuiswonend bent, krijg je een lagere vergoeding dan wanneer je uitwonend bent. Studeer je op MBO-niveau 3 of 4, dan is de basisbeurs in eerste instantie een lening, maar als je je diploma binnen 10 jaar haalt, wordt deze lening een gift.

MBO - Extra lening

Naast de basisbeurs kun je als MBO-student tegen een voordelige rente een lening afsluiten bij DUO. Deze lening kan een goede aanvulling zijn op de inkomsten van een bijbaan. Je mag zelf bepalen hoeveel je per maand leent. Wel is er een maximaal leenbedrag vastgesteld.

MBO en HBO - Studentenreisproduct

Met het studentenreisproduct kunnen studenten gratis of met 40% korting reizen met het openbaar vervoer. Je kunt als student kiezen uit een weekabonnement of een weekendabonnement.

MBO en HBO - Aanvullende beurs

Ook studenten met ouders die minder verdienen, moeten kunnen studeren. Daarom krijgen sommige van deze studenten een aanvullende beurs. Of je een aanvullende beurs krijgt en hoe hoog het bedrag is, is afhankelijk van het inkomen van je ouders. Met de rekentool van DUO kun je berekenen of je hier recht op hebt en hoe hoog het bedrag dan is. 

Het totaalbedrag kan dus oplopen tot € 7.325,28 per jaar als thuiswonende student en tot € 9.864,12 per jaar als je op kamers woont.

  Thuiswonend Uitwonend
 Basisbeurs  € 83,70  € 273,17
 Aanvullende beurs  € 344,40  € 366,50
 Lening  € 182,34  € 182,34
 Totaal  € 610,44  € 822,01