Menu

Klaar voor de praktijk

Schoevers is niet alleen een opleiding, maar ook een mentaliteit. Natuurlijk leren wij jou als geen ander het vak van bijvoorbeeld managementassistent of officemanager, maar we leren je vooral aanpakken op hoog niveau. Door onze praktijkgerichte onderwijsmethode, stages en docenten uit de praktijk leer je verder kijken dan de rand van je bureau. Je leert ook vakkundig en zelfstandig projecten uitvoeren. Wie dat kan, slaagt overal. Daarom garanderen wij je een baan als je je opleiding hebt afgerond en ben je met Schoevers meer waard.

Praktijkgerichte onderwijsmethode

Een praktijkgerichte onderwijsmethode vinden we bij Schoevers heel belangrijk. We hebben een krachtig netwerk opgebouwd binnen de top-500-bedrijven van Nederland en daarbuiten. Toonaangevende organisaties als Deloitte, Bilderberg, PwC, NH Hotel Group en advocatenkantoor Clifford Chance denken met ons mee over de inhoud van onze opleidingen en dragen actuele praktijkopdrachten aan. Ook houdt dit netwerk ons op de hoogte van actuele kennis en vaardigheden die jij nodig zult hebben in het werkveld. Je hebt later dus echt iets aan jouw kennis en ervaring. 

Docenten uit de praktijk

Een goede docent kan niet alleen boeiend lesgeven, maar weet ook waar hij of zij het over heeft. Wij vinden het dan ook belangrijk dat onze docenten zelf in hun vakgebied werkzaam zijn (geweest). Dankzij die ervaring kunnen zij lastige theorie voor jou begrijpelijk maken met voorbeelden. Ook bereiden ze je alvast goed voor op wat je kunt verwachten na je opleiding.

Themadagen

De themadagen vormen een verdieping op de vakken die je in die periode volgt. Je gaat aan de slag met oefeningen en opdrachten die allemaal met dit thema te maken hebben. Ook komen er gastsprekers langs of ga je op bedrijfsexcursies.

Stages

Wij willen graag dat wat je leert ook echt werkt in de praktijk. Stages bieden de perfecte kans om dit te toetsen. Daarom loop je bij Schoevers al direct in je eerste jaar stage en blijf je dit jaarlijks doen. Zo doe je relevante werkervaring op die je meeneemt naar je eerste baan. Gedurende je stage word je ondersteund door je stagebegeleider. Hij of zij komt langs op je stageplek om je te begeleiden, helpt je bij het invullen van je praktijkportfolio en houdt je voortgang in de gaten. Ook als je tijdens je stage vragen hebt, kun je altijd contact met je stagebegeleider opnemen. Daarnaast heb je natuurlijk een eigen begeleider op de werkplek die ervoor zorgt dat je de organisatie leert kennen, een leerzame tijd hebt en die al je werk gerelateerde vragen kan beantwoorden.

Als je op zoek gaat naar een stage, mag je gebruikmaken van de expertise van Schoevers Professionals. Ook kan ons uitgebreide netwerk van top-500-bedrijven iets voor je betekenen. De organisaties in dit netwerk stellen exclusieve stageplaatsen beschikbaar aan Schoevers. Vaak houden onze studenten daar na hun afstuderen direct eenvaste baan aan over.