Menu

Een week bij Schoevers

Tijdens je studie doe je vakkennis op, ontwikkel je belangrijke vaardigheden en ontmoet je veel nieuwe mensen. Bij Schoevers ben je geen nummer, maar kennen studenten, docenten, studiecoaches en stagebegeleiders elkaar persoonlijk. Ben je nieuwsgierig wat en wie je kunt verwachten bij Schoevers? Hieronder vind je een voorbeeld van een studieweek en de mensen die je tijdens je studie tegen kunt komen. In de praktijk kan je week er anders uitzien. Dit is afhankelijk van de opleiding die je kiest, hoe ver je in de opleiding bent en natuurlijk de lesplanning. Zo zou je week eruit kunnen zien als je het eerste jaar van de MBO Management Assistant niveau 4 volgt:

Maandag

Maandagmorgen kreeg ik les in planning en organisatie, waarin de docent ons alles leerde over het stellen van doelen en prioriteiten. Na een les Engels, gericht op zakelijk telefoneren en het ontvangen van internationale gasten, begon de middag met het vak professionaliseren. We deden een testje om te kijken hoe goed je met stress kunt omgaan en kregen tips. Leuk en leerzaam! ’s Avonds nam ik nog eens mijn presentatie door voor de volgende dag.

Dinsdag

Een volle dag vandaag. Eerst moest ik een presentatie houden voor bedrijfscommunicatie. Daarna had ik een gesprek met mijn studiecoach Marije Boom. Ik vind het heel fijn om haar elke paar weken even te spreken, omdat ze mij veel zelfvertrouwen geeft. Dankzij haar motiverende woorden, tips en de door ons samen opgestelde studieplanning verloopt mijn studievoortgang supergoed. Tijdens het studie-uur werkte ik aaneen opdracht voor planning en organisatie. Het middagprogramma bestond uit een les digitale vaardigheden, waarin we leerden hoe je omgaat met persoonsgegevens.

Woensdag

De woensdag startte met een les bedrijfscommunicatie. Daarna weer een studie-uur waarin ik nog even langsliep bij mijn carrièrecoach Willemijn de Jong. Zij gaat mij uiteindelijk helpen bij het vinden van een leuke baan na mijn studie. Vandaag hebben we nog eens op een rijtje gezet wat me wel of juist helemaal niet leuk lijkt. Tijdens de les planning en organisatie bespraken we onze huiswerkopdracht. Daarna leerden we bij Nederlands over de do’s en don'ts van een zakelijke e-mail. ’s Avonds heb ik nog snel even m’n opdrachten voor de volgende dag afgerond.

Donderdag

Vandaag heb ik mijn idee voor een evenement gepresenteerd bij project- en evenementenorganisatie. Daarna hadden we nog een les professionaliseren, deze keer over het zakelijk gebruik van social media. Omdat ik al bezig ben met mijn zoektocht naar een stage, belde ik vandaag ook nog even met mijn stagebegeleider Frans Vos. Hij gaf me nog wat extra tips over stagebedrijven die goed bij mij passen en hoe ik deze bedrijven het beste kan benaderen. Als laatste uurtje van de week hadden we nog een keer Nederlands. We oefenden met het toepassen van verschillende gesprekstechnieken.

Vrijdag

Dit semester heb ik vrijdag nog vrij. Vanaf het tweede semester wordt het drukker, want dan ga ik twee dagen stage combineren met drie dagen les. Nu heb ik nog mooi de gelegenheid om op vrijdag te werken aan de opdrachten voor volgende week. En dan heb ik het wel weer verdiend: weekend!