Menu
Secretaresse van het Jaar

Jury

Wie wordt de Secretaresse van het Jaar 2022? Dat wordt grotendeels bepaald door de professionele jury. We stellen de juryleden aan jullie voor!

Dianne van de Rijt (Accountmanager InCompany Schoevers)

De rode draad in de loopbaan van Dianne van de Rijt is mensen begeleiden naar een hoger plan. Ze startte haar loopbaan als Z-verpleegkundige. Na een kort intermezzo als secretaresse maakte zij de overstap naar de zakelijke dienstverlening. Als vestigingsmanager bij Content Uitzendbureau stuurde zij achtereenvolgens een aantal vestigingen in regio Den Haag aan en bemiddelde zij veel secretaresses naar een nieuwe job. Na 10 jaar heeft Dianne de overstap gemaakt naar de ontwikkelafdeling van Content waar zij opleidingen verzorgde voor intercedenten. De overstap naar Schoevers was daarna een logische.

In eerste instantie startte zij als trainer. Ze trainde vele secretaresses en ontwikkelde daarnaast diverse nieuwe trainingen op het gebied van communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid. Een commerciële rol blijft trekken en na 2 jaar is Dianne binnen Schoevers gaan werken als manager Sales. In deze functie is zij gesprekspartner voor organisaties als het gaat om ontwikkeling van managementondersteuners.

Het vakgebied van managementondersteuner is volop in ontwikkeling en Schoevers volgt die ontwikkelingen natuurlijk nauwgezet met mooie programma’s die ervoor zorgen dat de secretaresse ook in de toekomst op haar taken is voorbereid. Uiteraard blijft de secretaresse de backbone van de organisatie waarop het management op kan bouwen en vertrouwen. De slag die de secretaresse moet maken zit hem in 1 woord: van werken voor een manager naar werken met een manager, of van taakgericht naar verantwoordingsgericht. De secretaresse van het jaar is wat haar betreft een rolmodel voor haar vakgenoten die laat zien dat het vakgebied van secretaresse een vakgebied is met ontzettend veel kansen en uitdagingen.

Casper Venema (Algemeen Directeur Public Support Groep B.V.)

Als mens, team en organisatie ben je tot ontzettend veel in staat. Daar is Casper Venema van overtuigd. Dat brengt hij ook in de praktijk sinds hij per 1 januari 2019 directeur en mede-eigenaar van Public Support Groep is. Zijn kracht? Hij laat mensen boven zichzelf uit stijgen. Dat combineert hij met innovatieve werkwijzen en nieuwe technologieën. Zo laat hij organisaties groeien.

Ook bij Public Support is hij nu druk bezig het team verder uit te bouwen en van Public Support een voorbeeld in haar marksegment te maken. Zijn aanpak? Het bij elkaar brengen van authentieke, gedreven mensen die samen iets bijzonders willen bouwen.
 

Vivian Veldman-Erlemeyer  (Executive Assistant bij Sweco Nederland en Secretaresse van het Jaar 2021)

Vivian werkt als executive assistent voor de CEO en CFO van Sweco Nederland. In haar rol slaat ze een brug tussen de werkvloer en de directie. Respect voor elkaar en vertrouwen staan bij haar centraal – afgetopt met een flinke dosis humor.

In 2021 won zijn de Secretaresse van het Jaar-verkiezing. De jury noemt haar “fris, puur, iemand die raakt, humoristisch en een authentieke persoonlijkheid, maar toch ook in control”.
 

Arthur Woensdregt (Directeur Particulieren Private Banking, Rabobank)

Arthur Woensdregt werkt al 34 jaar binnen Rabobank. Rabobank Amsterdam, waar hij sinds 1 januari 2019 werkt, is zijn 10e lokale bank. Naast werken bij Rabobank Nederland ligt zijn hart vooral bij de lokale bank. Klanten helpen om hun dromen te laten realiseren vindt hij het mooiste wat er is. Dit doet hij natuurlijk niet alleen: Arthur werkt met een managementteam, business partners en marketeers om de klanten in de stad Amsterdam te voorzien van financiële diensten. Daarnaast heeft hij een fantastisch team van 120 adviseurs die dagelijks in de stad actief zijn om klanten te helpen.
 
Volgens Arthur gaan de ontwikkelingen snel, maar ook de eisen en wensen die aan zijn rol kleven volgen elkaar in snel tempo op. Zelf noemt Arthur zijn secretaresse steeds meer de managementondersteuner. Zij speelt in op wat er in zijn agenda voorbij komt aan netwerken en afspraken, en waar hij op moet acteren. Bijna iedere avond is hij wel op stap: zijn agendabeheer is een specialiteit die alleen zij beheerst en waar ze in uitblinkt. Het geeft hem een goed gevoel dat hij weet dat hij daarop kan bouwen.
 

Ingrid Geul (Directeur van Leading Lady en voorzitter NVD)

In het jaar 2019 is het alweer 25 geleden dat Ingrid Geul als zelfstandig ondernemer begon in de secretaressebranche. Met haar bedrijf Leading Lady allround officemanagement helpt zij organisaties en managementondersteuners efficiënt en effectief het officemanagement organiseren. Na 2 jaar opleiding op Schoevers is Ingrid al haar hele werkbare leven enthousiast over de functie van secretaresse. De managementondersteuners houden de palen in de grond van het bedrijf. En dat is waar zij zich nog steeds heel hard voor maakt.

Haar visie is dat het vakgebied van managementondersteuner nooit zal verdwijnen. Het is juist de kunst om de meerwaarde van deze functie te zien en te laten zien. Vanwege haar verlangen om het vakgebied onder de aandacht te houden is zij voorzitter geworden van het grootste netwerk van directie- managementondersteuners in Nederland, de NVD. Hier kan zij haar visie verder uitdragen en wil zij, mede omdat deze beroepsvereniging die in 2020 vijftig jaar bestaat, influencer zijn op scholen en bedrijven. Ingrid levert graag een bijdrage als jurylid aan de Verkiezing Secretaresse van het Jaar omdat dit het mooie vakgebied van managementondersteuning extra in de schijnwerpers zet.