Menu

Schoevers in één dag

Schoevers in één dag

  • Kies uit 4 inspirerende workshops
  • Toegang tot digitale training
  • Een style update van Nynke Politiek
  • Cv-check door Schoevers Professionals
  • Netwerkborrel

Workshop Succesvol projectmanagement  – Ontwikkel je organisatietalent

In organisaties wordt steeds vaker in projecten gewerkt. Meerdere collega’s (en soms ook mensen van buiten de organisatie) gaan daarin samen een probleem aanpakken of een nieuw initiatief op poten zetten. Een project heeft altijd een duidelijk begin- en eindpunt is dus een tijdelijke activiteit. Een ander kenmerk van een project is dat er sprake is van iets ‘unieks’; iets wat niet tot de standaardprocedures van het bedrijf behoort. Zo kan de voorbereiding van de verhuizing van een bedrijf een project zijn. Maar ook de ingebruikname van een nieuw softwarepakket. Of het organiseren van een bedrijfsuitje of seminar.

Projectmanagement voor supportprofessional
Als supportprofessional heb je een centrale rol in de organisatie. Je staat in contact met het management en de werkvloer. Bovendien heb je veel ervaring met organiseren: naast je eigen werk organiseer je immers ook het werk van een of meer anderen. Grote kans dus dat je betrokken bent of wordt bij projecten in jouw organisatie. Soms als teamlid, maar soms ook als projectleider. Werken in projecten heeft veel voordelen. Tenminste, als ze goed worden uitgevoerd. Een slecht georganiseerd of geleid project wordt al gauw een onoverzichtelijke chaos, die zelden leidt tot het gewenste doel.

Workshop Succesvol projectmanagement
In deze workshop leer je aan de hand van korte theoretische inleidingen en praktijkgerichte oefeningen de basis van succesvol projectmanagement. Je leert hoe een project volgens verschillende fasen verloopt en wat tijdens ieder van die fasen van de deelnemers wordt verwacht. Zo kun je beter inschatten wanneer en waaraan jij echt iets kunt bijdragen en daar je energie in steken. Want een project trekken of uitvoeren is natuurlijk ontzettend leuk, maar als je te veel zaken naar je toe wilt trekken, kun je er zomaar door opgeslokt worden.

Een succesvolle aanpak
In de workshop van René Verspuij leer je welke klussen geschikt zijn om projectmatig aan te pakken. En dat zijn er meer dan je denkt! Vervolgens ga je aan de slag met de verschillende projectfasen. Je zult zien dat een goed georganiseerd project niet alleen heel prettig werkt, maar ook voorkomt dat er onnodige risico’s worden genomen en ervoor zorgt dat deadlines worden gehaald. En daar profiteert natuurlijk de hele organisatie van!