Menu

Schoevers in één dag

Schoevers in één dag

  • Kies uit 4 inspirerende workshops
  • Toegang tot digitale training
  • Een style update van Nynke Politiek
  • Cv-check door Schoevers Professionals
  • Netwerkborrel

Workshop Grip op je werk  – Vergroot je invloed en word energievreters de baas

Persoonlijk leiderschap is een hot topic in het managementondersteuningsveld. Niet verwonderlijk, want jouw werkzaamheden als managementondersteuner worden steeds complexer. Sommige zaken in de organisatie vreten energie, terwijl je die liever aan iets anders zou besteden. Hoe zorg je ervoor dat je in control blijft over je energie en meer invloed krijgt op je omgeving, terwijl je toch mensgericht blijft denken en handelen?

Cirkels
Dat ontdek je tijdens de workshop Grip op je werk. Docente Mieke van Dijck laat je kennismaken met twee cirkels: de cirkel van betrokkenheid (alles wat je aandacht geeft) en de cirkel van invloed (alles waar je invloed op kunt uitoefenen). Je cirkel van invloed is kleiner dan je cirkel van betrokkenheid; er zijn nu eenmaal veel dingen die ons bezighouden, maar waar we geen invloed op kunnen uitoefenen. Denk aan het gedrag van mensen om je heen. Of een maatregel in de organisatie die noodzakelijk is, maar die helaas jouw werk lastiger maakt. Deze dingen vallen wel onder je cirkel van betrokkenheid, maar niet binnen je cirkel van invloed.

Energie
Alle dingen in je cirkel van betrokkenheid kosten je energie. Of ze nu wel of niet binnen je cirkel van invloed vallen. Tijdens de workshop leer je dat de dingen die je als echte ‘energievreters’ ervaart, de dingen zijn die zich buiten je cirkel van invloed bevinden. Ze frustreren je, omdat ze bezighouden, maar je er niets aan kunt veranderen. Zaken die zich binnen je cirkel van invloed bevinden kosten minder energie, omdat je hier iets aan kunt veranderen.
 
Grip op je werk
Tijdens de workshop ga je actief aan de slag met jouw persoonlijke cirkel van betrokkenheid en je cirkel van invloed. Je ontdekt dat als je actief je energievreters loslaat en stappen onderneemt om je cirkel van invloed te vergroten, dat je daarmee het gebied waarop je geen invloed kunt uitoefenen steeds kleiner maakt. Zo krijg je meer grip op je werk!