Schoevers Competentiescan voor werkgevers

Als werkgever wil je het beste uit je werknemers halen. Maar hoe krijg je nou een duidelijk beeld van iemands competenties? En hoe bepaal je wat iemand nog moet ontwikkelen? Met de Schoevers Competentiescan ontdek je waar een supportprofessional goed in is en wat diegene nog kan leren.

Schoevers Competentiescan

Hoe werkt het?

De supportprofessional schrijft zich in voor de Schoevers Competentiescan. Vervolgens krijgt diegene een vragenlijst waarin hij of zij zichzelf scores moet toekennen op bepaalde gedragsomschrijvingen. De gedragsbeschrijvingen zijn ‘op maat’ geformuleerd en zijn afgeleid van de belangrijke competenties voor supportprofessional. Denk aan:

  • Pakt werkzaamheden of taken op zonder aanmoediging nodig te hebben.
  • Kan anderen op een effectieve manier feedback geven (op tijd, duidelijk en niet te aanvallend of te defensief).
  • Toont initiatief om eigen kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.

Ook jij ontvangt deze vragenlijst en vult de scores in voor je medewerker. Naderhand ontvangt hij of zij het rapport met hierin de gecombineerde uitslagen. Wij raden aan om dit met jou te delen en samen echt even de tijd te nemen om dit te bespreken.

Voordelen van de Schoevers Competentiescan voor jou als werkgever

  • Je hebt duidelijk op papier hoe jij denkt over het functioneren van je medewerker in vergelijking met wat diegene er zelf van vindt.
  • Het is een opening naar een écht diepgaand gesprek over iemands functioneren, wensen en ambities.
  • Door het doen van deze scan worden ontwikkelpunten concreet.
  • Jullie kunnen samen gemakkelijk vervolgstappen bepalen.
  • Goed werkgeverschap: je laat weten dat je geeft om de ontwikkeling van je medewerker.

Eugene Grüter, CEO bij SWECO, heeft de scan ook ingevuld voor executive assistant (en Secretaresse van het Jaar) Vivian Veldman. “Een scan zet de werkgever aan gestructureerd en op een meer objectieve wijze te oordelen,” zegt hij. “Ik zou sowieso aanraden om regelmatig scans uit te voeren. En dit alles met referte aan het gezegde ‘meten is weten’.”

Inschrijven voor de Schoevers Competentiescan

Contact met Schoevers

Heb je nog vragen over de Schoevers Competentiescan? Of wil je persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op via 035 - 7 506 140 of mail naar info@schoevers.nl. Wij vertellen je graag meer!