Hoe werkt de Schoevers Competentiescan?

Met de Schoevers Competentiescan krijg je inzicht in wat je kunt én in wat je nog kunt leren. Maar hoe ziet de scan eruit en hoe verloopt het maken van de scan? Op deze pagina lees je wat je kunt verwachten.

Schoevers Competentiescan
  1. Inschrijven: je kiest de scan op het niveau waarop jij werkt: MBO of HBO. Na je inschrijving wordt ook gevraagd om het e-mailadres van iemand die de scan over jou invult, bijvoorbeeld je leidinggevende of de manager die jij ondersteunt.
  2. Scan invullen: na je aanmelding ontvang je een url naar de scan. De scan bestaat uit verschillende gedragsbeschrijvingen die zijn gekoppeld aan competenties voor de supportprofessional, zoals proactief handelen en aandacht voor kwaliteit. Je geeft jezelf een cijfer voor in hoeverre je bepaald gedrag vertoont. Je kunt de scan tussendoor pauzeren en afsluiten en er later mee verdergaan.
  3. Toets Nederlands: naast de scan doe je een taaltoets. Hierin laat je zien in hoeverre je, onder andere, de spellings-, stijl- en grammaticaregels beheerst.
  4. Uitslag in een rapport: nadat jij en de door jou aangewezen respondent allebei de scan ingevuld hebben, wordt een persoonlijk rapport gemaakt met de resultaten van de Schoevers Competentiescan waarin de scores met elkaar worden vergeleken. Bekijk ook het voorbeeldrapport.
  5. Uitslag bespreken met je leidinggevende: het rapport is een mooie basis voor een goed gesprek met je leidinggevende. Het helpt je om je leerdoelen te bepalen, bijvoorbeeld een opleiding volgen.
  6. Eventueel: Inschrijven in het Schoevers Kwaliteit Register (SKR®): als je volgens de norm hebt gescoord, kun je het mogelijk ook gebruiken om je te laten registreren in het Schoevers Kwaliteit Register (SKR®). Bekijk hier de voorwaarden.
 

Inschrijven voor de Schoevers Competentiescan

Contact met Schoevers

Heb je nog vragen over de Schoevers Competentiescan? Of wil je persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op via 035 - 7 506 140 of mail naar info@schoevers.nl. Wij vertellen je graag meer!