Hoe kom je in het Schoevers Kwaliteit Register?

Schoevers Kwaliteit Register

De voorwaarden

Je kunt in het SKR®-register worden opgenomen als blijkt dat je voldoet aan de opleidingseisen. Je hebt bijvoorbeeld de laatste 10 jaar een erkend Schoevers-diploma gehaald, of elders een erkend diploma gehaald en dit aangevuld met het Schoevers Skills-certificaat. Bekijk alle mogelijkheden en voorwaarden om in het register te komen:
 1. Je bent in het bezit van een landelijk erkend MBO-diploma op niveau 3 of 4 dat je bij Schoevers hebt behaald en dat niet ouder is dan 10 jaar.
 2. Je bent in het bezit van een diploma van een door de NVAO geaccrediteerde HBO-opleiding (HBO Bachelor of Associate degree) dat je bij Schoevers hebt behaald en dat niet ouder is dan 10 jaar.
 3. Je bent in het bezit van een landelijk erkend MBO-diploma op niveau 3 of 4 voor een secretariële opleiding die je bij een andere MBO-instelling hebt gevolgd. Dit diploma is niet ouder is dan 10 jaar. Daarnaast ben je in het bezit van een Schoevers Skills Certificaat.
 4. Je bent in het bezit van een NVAO-geaccrediteerd HBO-diploma (Executive) Officemanagement (of vergelijkbaar) dat bij een andere hogeschool is behaald en dat niet ouder is dan 10 jaar. Daarnaast ben je in het bezit van een Schoevers Skills Certificaat.
 5. Je bent in het bezit van een Schoevers-diploma van een opleiding met minimaal 6 modules op MBO- of HBO-niveau dat niet ouder is dan 5 jaar.
 6. Je bent in het bezit van een Schoevers-certificaat voor een of meerdere opleidingen of trainingen die in totaal minstens 36 dagdelen met lesbijeenkomsten bevat(ten); behaald in het deeltijdonderwijs, waarvan het oudste certificaat niet ouder is dan 5 jaar.
 

Een verouderd diploma: doe de Schoevers Competentiescan

Heb jij een van bovenstaande diploma’s of certificaten, maar is je diploma te oud om direct opgenomen te kunnen worden in het Schoevers Kwaliteit Register? Heb je bijvoorbeeld meer dan 10 jaar terug je Schoevers-diploma HBO Bachelor Officemanagement gehaald? Dan kun je bewijzen wat je weet en kunt met de Schoevers Competentiescan.

De Schoevers Competentiescan bestaat uit een digitale vragenlijst die zowel jij als je leidinggevende (je teamleider of de manager die je ondersteunt) invullen. Uit onderstaande competentie-set wordt afhankelijk van de inhoud van je functie een webbased vragenlijst samengesteld met 6-8 competenties die het best aansluiten op jouw rol. De competenties die we kunnen meten zijn:

 • Plannen en organiseren
 • Organisatiesensitiviteit
 • Klant- en servicegerichtheid
 • Aandacht voor kwaliteit
 • Proactief handelen
 • Opbouwen en onderhouden van relaties
 • Persoonlijk leiderschap
 • Stressbestendigheid
 • Projectmanagement
 • Vakgerichte kennis en vaardigheid
 

De Schoevers Competentiescan geeft je inzicht op welke competenties je sterk scoort en welke je nog kunt ontwikkelen. Als je scoort volgens de norm, kun je dit inzetten bij je eerste registratie in het Schoevers Kwaliteit Register. Bekijk hier in welke gevallen dat is.
Wanneer voldoe je aan de norm om opgenomen te mogen worden in het Schoevers Kwaliteit Register?

 • Je hebt gemiddeld een score van 7,0. Hierbij is de score van je leidinggevende doorslaggevend.
 • De competenties ‘Nederlands’ en ‘Aandacht voor kwaliteit’ moeten minimaal een 7,0 scoren.
 • Maximaal twee van de andere competenties mogen onder de 6,0 scoren, deze moeten door de andere competenties gecompenseerd worden.
 • Drie competenties onder de 6,0 betekent dat je niet opgenomen kan worden in het Schoevers kwaliteit register.
 

Wat als je niet aan deze voorwaarden voldoet?

Ten eerste willen we benadrukken: het Schoevers-diploma dat je al hebt, is en blijft ontzettend waardevol! In je opleiding heb je kennis en ervaring opgedaan die tot op de dag van vandaag onmisbaar zijn.

Tegelijkertijd zien we dat de eisen op de arbeidsmarkt de afgelopen jaren zijn veranderd. Daarom is het belangrijk dat we kunnen garanderen dat de kennis en skills van alle geregistreerden aansluiten bij het werk van nu. Zo zorgen we ervoor dat werkgevers – maar vooral de opgenomen supportprofessionals zelf – zeker kunnen zijn van de kwaliteit van de titel.

We begrijpen dat het vervelend is als je je niet kunt laten opnemen in het register. Wil je je alsnog kwalificeren? Dan zijn er verschillende mogelijkheden, zo kun je bijvoorbeeld onze Schoevers Skills Training volgen of de hierboven genoemde Schoevers Competentiescan doen. Lees hier meer over verderop op deze pagina.

Heb je nog vragen over je mogelijkheden, of wil je advies over welke opleidingen het best passen bij de kennis en ervaring die je al hebt? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij denken graag met je mee.