Menu
Schoevers Kwaliteit Register

Voorwaarden om in het Schoevers Kwaliteit Register te blijven

Ben je geregistreerd in het Schoevers Kwaliteit Register? En wil je weten wat je moet doen om in het SKR® te blijven? Ontdek het op deze pagina.

SKR-punten behalen

Ons vak is continu in beweging. Daarom is het belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen in je vakgebied. Wat je jaren geleden in je opleiding leerde, kan nu op een heel andere manier gaan. Het is dus belangrijk dat je je blijft bijscholen. Daarom dien je na datum van registratie elke 2 jaar 12 SKR®-punten te halen op MBO- of HBO-niveau om in het register te blijven. Per dagdeel onderwijs verkrijg je 1 SKR®-punt. Je kunt in die 2 jaar bijvoorbeeld in het eerste jaar een 2-daagse training volgen en in het tweede jaar een 4-daagse training. Of volg een hele opleiding, dan verdien je natuurlijk ook genoeg punten.

In deze lijst zie je per training en opleiding hoeveel SKR®-punten deze oplevert. Zie je bijvoorbeeld bij een training naast het symbool van het register ‘4 pt’ staan, dan betekent dat dat je voor deze training 4 SKR®-punten krijgt.

In het Schoevers Kwaliteit Register (blijven) staan: 3 voorbeelden

Om het bovenstaande iets te verduidelijken hebben we 3 voorbeelden:

Voorbeeld 1
Helene heeft 2 jaar geleden haar HBO Bachelordiploma gehaald bij een andere hogeschool dan Schoevers. Om opgenomen te worden in het Schoevers Kwaliteit Register, volgt ze een Schoevers Skills-training op HBO-niveau. Zo kunnen we garanderen dat zij de belangrijkste Schoevers-skills beheerst.

Voorbeeld 2
Marie heeft 20 jaar geleden haar HBO Bachelordiploma gehaald bij Schoevers. Zij heeft veel praktijkervaring opgedaan, maar nooit meer een opleiding gevolgd. Zij doet nu de Schoevers Competentiescan, zodat ze kan aantonen wat haar competenties zijn. Als ze scoort volgens de norm, kan ze alsnog opgenomen kan worden in het Schoevers Kwaliteit Register.

Voorbeeld 3
Sam volgde 12 jaar terug op een ROC de opleiding tot managementassistent. Dit is een andere opleider dan Schoevers, dus vult hij dit nu aan met de Schoevers Skills-training. Zo kunnen we met zekerheid zeggen dat de belangrijke Schoevers Skills worden beheerst. Omdat Sams diploma meer dan 10 jaar oud is, doet hij daarnaast ook de Schoevers Competentiescan. Als hij scoort volgens de norm, kan hij alsnog worden opgenomen in het Schoevers Kwaliteit Register.

Een gelaagd register

Je werkervaring en opleidingsniveau bepalen op welk niveau je in het SKR®-register wordt geregistreerd. Als je na een aantal jaar meer werkervaring hebt (in totaal moet je meer dan 3 jaar ervaring hebben), dan ga je vanzelf van ‘startend’ naar ‘ervaren’. Wil je van MBO naar HBO? Dat kan wanneer je in een Schoevers-opleiding minimaal 6 modules op HBO-niveau hebt gedaan.