Menu
Opleidingsadvies

Receptioniste (24-40 uur)

Vacaturecode: 5035

Plaats: Amsterdam

Ben jij klantgericht en weet jij als geen ander wat er wordt verstaan onder gastvrijheid? Wij zijn op zoek naar een receptioniste die graag het visitekaartje is van een organisatie en graag werkzaamheden naar zich toe trekt. Ben jij minimaal 24 uur per week beschikbaar en woonachtig in regio Amsterdam? Lees dan meer over deze vacature.

Functie

Als receptioniste ben jij het eerste aanspreekpunt voor klanten en collega's. Onder jouw takenpakket vallen werkzaamheden als het bemannen van de receptie, telefoonbeheer, postverwerking en het hartelijke ontvangst van klanten. Naast receptie werkzaamheden ondersteun je ook afdeling Officemanagement in lichte tot complexe administratieve werkzaamheden. Je zorgt ervoor dat het pand er netjes en professioneel uitziet en voorziet iedereen van facilitaire voorzieningen.

Profiel kandidaat

Je bent een spontane, representatieve en sociale receptioniste. Je komt goed tot je recht binnen een informeel, gedreven en samenwerkend team. Ook ben je enthousiast, communicatief vaardig en initiatiefrijk. Tot slot ben je klantvriendelijk, positief ingesteld, heb je een hands-on mentaliteit en ben je geïnteresseerd.

Aanbieding

  • Een veelzijdige functie binnen een dynamische organisatie;
  • Een positieve werksfeer;
  • Ruimte voor opleidingen en ontwikkelingen;
  • Een functie voor minimaal 24 uur per week;
  • Een uitstekend salaris, maximaal € 2.500,- bruto per maand op fulltime basis.

Vereisten

  • Een representatieve en professionele houding;
  • 0-4 jaar relevante werkervaring binnen een receptioniste- of hospitality functie;
  • Uitstekende kennis van het MS Officepakket;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal.

Organisatie

Een professionele en gedreven organisatie met een informele cultuur en platte organisatiestructuur. De sfeer intern is positief en er is veel waardering voor jouw inzet. Er worden regelmatig interessante en leuke activiteiten georganiseerd voor de medewerkers en er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Sollicitatie

Indien je geïnteresseerd bent in deze positie, nodigen wij je uit te reageren. Wij ontvangen graag jouw motivatiebrief met daarbij je curriculum vitae (met foto) in Word-format via het sollicitatieformulier.

Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sharon Schwab van Schoevers Professionals via telefoonnummer 035 - 750 61 45. Trefwoorden: directiesecretaresse, officemanager, managementassistent, secretaresse.

Solliciteren