Menu

Officemanager met financiële affiniteit (20-24 uur)

Vacaturecode: 4759

Plaats: Amsterdam

Ben jij een accurate, energieke en ondernemende officemanager en kom jij goed tot je recht binnen een jong en dynamisch team?

Functie

Het betreft een zelfstandige en uitvoerende functie een veelzijdig takenpakket. Als officemanager ondersteun je de financieel manager op administratief, secretarieel en commercieel vlak. Tot je taken behoren o.a. het bijhouden van de financiële administratie in Exact, het opstellen van facturen en betalingen, het bijhouden van begrotingen & overzichten, het opstellen van opdrachtbevestigingen, het bijhouden van de website, het maken en aanleveren van presentaties in PowerPoint, bewaking van digitale en papieren dossiers.Ook werk je samen met de andere officemanager en houdt jij je bezig met diverse kantoorgerelateerde zaken, zoals lunch voorbereiden, postverwerking, correspondentie, bestellingen, gasten ontvangen, voorraadbeheer, beheer crm-systeem, notuleren, organiseren van evenementen en ondersteunen op het gebied van hr, sales en marketing.

Profiel kandidaat

Je bent een ambitieuze en accurate managementondersteuner met een proactieve en gestructureerde werkhouding. Je gaat zelfstandig en bevlogen te werk en je bent gezond nieuwsgierig en gepast assertief. Je kunt snel schakelen, neemt initiatief en je hebt een goed gevoel voor verhoudingen. Ook ben je flexibel, energiek en servicegericht.

Aanbieding

  • Een inspirerende en dynamische werkplek;
  • Veel eigen verantwoordelijkheden en ruimte om jezelf te ontwikkelen;
  • Een uitstekend salaris, maximaal € 3.000,- bruto per maand op fulltime basis;
  • Een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een laptop en een telefoon.

Vereisten

  • 20-24 uur per week beschikbaar; 
  • Een afgeronde relevante opleiding op hbo-niveau; 
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Minimaal 4 jaar relevante werkervaring; 
  • Ervaring met Exact Online; 
  • Uitstekende computervaardigheden. . 

Organisatie

Een jonge, gedreven, ondernemende en veranderende organisatie in Amsterdam. De organisatie houdt zich bezig met duurzaamheid en innovatieve ontwikkelingen. De sfeer is laagdrempelig, ambitieus, vriendschappelijk en er is veel ruimte voor humor en persoonlijke ontwikkelingen. De eigenaren zorgen goed voor hun personeel. Er worden regelmatig leuke en interessante activiteiten georganiseerd, de lunch is uitgebreid en biologisch en jaarlijks vindt er een internationaal bedrijfsuitje plaats. 

Sollicitatie

Spreekt deze functie je aan, dan nodigen wij je uit te reageren. Wij ontvangen graag jouw motivatiebrief met daarbij je curriculum vitae (inclusief foto) in Word-format via het sollicitatieformulier. Is deze vacature niets voor jou, maar wel voor een vriend? Deel deze vacature.

Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Schoevers Professionals op: 035 - 750 61 45.

Trefwoorden: officemanager, managementassistent, office assistant, secretaresse, receptioniste. 

Solliciteren