MBO Hotel- en Eventmanagement niveau 4

2-jarig MBO-programma

Brochure aanvragenIntakegesprek

Voel jij je thuis in de wereld van hotels, festivals, evenementen en concerten? Dan is deze praktijkgerichte opleiding echt iets voor jou! Binnen de hotel- en ­evenementenbranche staat gastvrijheid centraal en je zult hard moeten werken om het iedereen naar de zin te maken! Het leuke is dat je uiteindelijk mensen zult zien genieten van het uitje dat jij voor hen verzorgd hebt. Schoevers zorgt ervoor dat jij weet hoe je de ideale beleving voor de gasten kunt creëren en in deze wereld naar de top kunt klimmen!

Over je toekomstige baan

Na deze opleiding kun je aan het werk in goede hotels en restaurants of juist bij festivals, evenementen en concerten. Een functie als hotel- of eventmanager ligt binnen hand­bereik. Communicatief vaardig, gastvrij, flexibel en gedreven, dat zijn woorden die bij jou passen. Je steekt graag de handen uit de mouwen en stuurt andere medewerkers aan. Je weet beleving te creëren en gasten of publiek aan te trekken. Zie Baangarantie voor meer informatie over onze unieke baan­garantie.

Studiefinanciering

In het MBO heb je nog steeds recht op studiefinanciering. Als je binnen 10 jaar je diploma behaalt, ontvang je de basisbeurs, OV-jaarkaart en eventueel een aanvullende beurs als gift. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl.

Schoevers en jij, matcht dat?

Je bent ambitieus en tussen de 16 en 24 jaar. Je bent gastvrij, flexibel en houdt van regelen en organiseren. Je wilt graag werken in de hotel-, restaurant- of evenementenbranche.

Vooropleiding

Om deel te mogen nemen aan deze opleiding moet je beschikken over een VMBO-diploma (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), een overgangsbewijs HAVO/VWO van jaar 3 naar 4 of een diploma op MBO-niveau 3.

Leren bij Schoevers, hoe werkt dat precies?

De opleiding is gestructureerd opgezet in 3 perioden van 11 weken en een eindstage van 6 weken. In die 3 perioden heb je per periode een vast lesrooster. Vanaf de tweede periode combineer je je lessen met een stage van 2 dagen per week. Elke lesdag heeft maar een beperkt aantal vakken. Dit maakt het makkelijker om informatie te onthouden, omdat er minder onderwerpen tegelijkertijd behandeld worden. Bovendien biedt dit ruimte om tijdens de lessen in kleine groepen aan de slag te gaan met opdrachten en cases. Hierbij wordt de theorie voortdurend gekoppeld aan de praktijk. Op je leslocatie is een studiecoach aanwezig. Bij je studiecoach kun je terecht met al je vragen over onder andere je lesplanning, examens en studievoortgang. Zo word je begeleid naar een uitstekend resultaat van je opleiding. 

De opleiding bestaat uit verschillende modules, waarin je leert over evenementenorganisatie en projectmanagement. Daarnaast ontwikkel je communicatie- en organisatorische vaardigheden. In het tweede jaar van de opleiding ga je je specialiseren in een van de verplichte keuze­richtingen:
Innovatief en servicegericht werken

Innovatie en duurzaamheid

Schoevers beschikt over de beste docenten, die je de fijne kneepjes van het vak leren. Zij bespreken tijdens de lessen regelmatig concrete en actuele praktijksituaties. Je zult merken dat dit zeer ­verhelderend is en erg uitdagend. Bovendien geven de praktijksituaties je alvast een idee van wat je kunt verwachten tijdens je toekomstige baan. Uit ervaring blijkt dat de koppeling met de praktijk betere studie­resultaten oplevert. Dat vergroot je slagingskans. 

Stage

Naast de lesdagen start je vanaf periode 2 met een stage van 2 dagen per week. Alles wat je leert in de schoolbanken kun je dus meteen oefenen in de praktijk. Zo ontdek je al snel je eigen talenten. Tijdens de opleiding loop je stage om ervaring met het beroep op te doen en te werken aan je beroepspraktijkvaardigheden. Deze leerweg noemen we de Beroepsopleidende Leerweg (BOL). Maak je maar geen zorgen over het niet kunnen vinden van een stage, want Schoevers-studenten zijn zeer gewild als stagiair.

Online ondersteuning tijdens je opleiding

Om het studeren wat makkelijker te maken heb je tijdens de opleiding toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt je alles wat je nodig hebt om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren, zoals oefenopdrachten, examen­informatie en handige studietips en -bronnen.

Het afronden van je opleiding

De opleiding MBO Hotel- en Eventmanagement niveau 4 van Schoevers leidt op voor het officieel erkende MBO-diploma Medewerker Evenementenorganisatie niveau 4 (CREBO 25147). Tijdens de opleiding werk je per module stapsgewijs aan je voortgang. Dat werkt erg overzichtelijk. Je weet precies wat er van je verwacht wordt. In de opleiding werken we met verschillende soorten toetsen. Naast schriftelijke examens en mondelinge examens werk je ook aan moduleopdrachten en een praktijkportfolio. Als je voor alle onderdelen een voldoende behaalt, dan ontvang je het diploma ‘MBO Medewerker Evenementenorganisatie niveau 4’ van Schoevers MBO College. Met dit diploma kun je tevens doorstromen naar het tweede jaar van het Kort HBO-programma Hotel- en Eventmanagement.

Programma

De opleiding duurt 2 jaar. In het tweede jaar wordt opgedane kennis verder uitgewerkt. Hieronder zijn de kernvakken van je opleiding opgenomen. Los van de kernvakken maken enkele onderdelen deel uit van de opleiding. De docenten van Schoevers en je studiecoach zullen je hierin begeleiden.

Kick-off

  • Introductieprogramma
  • Oriëntatie op het vakgebied
  • Kennismaking

Evenementenorganisatie

  • Verschillende soorten evenementen
  • De opdrachtgever en je eigen rol
  • Opstellen van een draaiboek
  • Plannen en organiseren
  • Tijdsplanning
  • Communicatie rondom het evenement
  • Risicomanagement

Marketing

  • Kernelementen van marketing
  • Sales en communicatie
  • Consumenten- en koopgedrag
  • Psychologie in marketing
  • Marketingmix
  • Product- en prijsbeleid
  • Promotie en reclame
  • Distributie

Vaardigheden frontoffice

  • Afhandeling inkomend telefoonverkeer
  • Houding, gedrag en stemgebruik
  • Normaal telefoongebruik
  • Lastige gesprekken
  • Klachtenbehandeling
  • Gasten ontvangen
  • Presentatietechniek
  • Klantgericht denken en handelen

Nederlands

  • Teksten lezen, begrijpen en samenvatten
  • Grammatica en correct Nederlands
  • Schrijven voor verschillende media
  • Doelgroepgericht schrijven
  • Veelgemaakte fouten

Projectmanagement

  • Praktisch projectmatig werken
  • Het projectplan
  • De structuur en fasering van een project
  • Het opzetten van een projectorganisatie
  • Planning en risicoanalyse
  • Aansturen en uitvoeren van projecten
  • Het afronden van een project
  • Het borgen van het projectresultaat

Evenementen, beurzen en congressen

  • Evenementen en beurzen
  • Congressen en seminars
  • Bedrijfsfeesten
  • Presentaties
  • De juiste prikkels
  • Verschillende soorten evenementen
  • Soorten opdrachtgevers

Food & beverage management

  • Wat is food & beverage (F&B)?
  • Inkoop- en verkoopkosten
  • F&B financieel
  • Het belang van rendement
  • Menu engineering
  • F&B operations
  • Personeel, planning en HR
  • Keukenmanagement

Bedrijfscommunicatie

  • Kernelementen bedrijfscommunicatie
  • Middelen en (online) media
  • Communiceren met verschillende ­stakeholders
  • Interne en externe communicatie
  • Marketingcommunicatie
  • Communicatieplan opstellen

Online marketing en communicatie

  • Social media
  • Schrijven voor het web
  • Webredactie
  • Huisstijl en uniformiteit
  • Kernbegrippen van webredactie

Organisatie en management

  • Verschillende soorten organisaties
  • Management en besluitvorming in ­organisaties
  • Organisaties en hun omgeving
  • Concurrentie en strategie
  • Operationeel management
  • Leidinggeven en ontwikkelen
  • Organisatiestructuur, sturing en coördinatie

Engels

  • Grammaticale kennis
  • Culturele aspecten
  • Lees- en luisterbegrip
  • Zakelijk telefoneren
  • Zakelijke correspondentie
  • Internationale gasten ontvangen

Keuze: Duits of Spaans

  • Grammatica en spelling
  • Brieven en e-mails
  • Schriftelijke communicatie
  • Omgaan met lastige taalkwesties
  • Mondelinge taalvaardigheid

Keuzerichting

  • Innovatief en servicegericht werken
  • Innovatie en duurzaamheid

Stage

  • Voorbereiding op je beroep
  • Oefenen en ervaring opdoen in de praktijk
  • Begeleiding door je stagebegeleider

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

  • Startmoment
  • Variant
  • Locatie
Lesrooster

Investeren in succes

Hieronder vind je de kosten voor het collegejaar 2017-2018:

Inschrijfgeld en toelating: € 100,-
Collegegeld: € 10.990,- (per jaar)
Studiemateriaal: € 1.650,- 

In het collegegeld zitten alle examens verwerkt. Je kunt deze opleiding ook in maandelijkse termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 4% in rekening gebracht.

 BTW
Alle genoemde kosten zijn exclusief btw. Voor alle opleidingen en trainingen brengen wij 21% btw in rekening. Dit geldt niet voor de volledige HBO Bacheloropleidingen. Deze wettelijk erkende opleidingen zijn vrijgesteld van btw. Kan uw organisatie geen btw terugvorderen? Dan bieden wij de voordelige mogelijkheid uw opleiding of training vrij van btw te factureren. U betaalt dan het bedrag exclusief btw, plus 10% opslag. Dit is aanzienlijk minder dan het totaalbedrag inclusief btw. Bent u particulier en betaalt u uw opleiding zelf? Dan hoeft u voor geen van de opleidingen btw te betalen. Voor trainingen betaalt u wel 21% btw. Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. De 6% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Onze website maakt gebruik van cookies.