Kort HBO-programma Sales- en Accountmanagement

Brochure aanvragenIntakegesprek

Ben jij geïnteresseerd in het onderhouden en uitbouwen van relaties met klanten? En wil je commerciële bedrijfsresultaten behalen? Met deze Schoevers-opleiding kun jij aan de slag als professionele sales- en accountmanager. Alle kernaspecten voor de sales- en accountmanager worden behandeld, zoals commercieel management, relatiebeheer en verkoopvaardigheden.

Over je toekomstige baan

Als (junior) sales- of accountmanager houd je je bezig met relatiebeheer, marketing en (bedrijfs)strategie. Je brengt gegevens in kaart over de markt, verzamelt informatie over concurrenten en gaat op pad om nieuwe klanten te werven voor de organisatie. Een uitdagende en afwisselende functie, die om doorzettingsvermogen en overtuigingskracht vraagt. En als je het goed doet, laat je de verkoopcijfers van de organisatie sterk stijgen. Zie bijlage voor meer informatie over onze unieke baangarantie.

Kort HBO-programma

Een kort HBO-programma bij Schoevers is een 2-jarig deel­programma van een officieel geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding. Deze deelprogramma’s van HBO Bachelor zijn bedoeld om je in een kortere tijd binnen je Bachelor zicht te geven op resultaat. Binnen de HBO Bacheloropleiding sluit je na succesvolle afronding het eerste jaar af met een ­propedeuse en het tweede jaar met het diploma Kort HBO. Na dit deelprogramma kun je direct verder studeren in je Bacheloropleiding.

Instituut Schoevers

Dit programma wordt verzorgd door Instituut Schoevers. ­Instituut Schoevers is een gespecialiseerd en zelfstandig onderdeel van Hogeschool NCOI.

Studievoorschot en -financiering

Omdat je dit korte HBO-programma volgt als deelprogramma van een HBO Bachelor, kun je gebruikmaken van de ­faciliteiten van het nieuwe studievoorschot. Dit is gekomen in plaats van de studiefinanciering. Je kunt tegen gunstige voorwaarden bij de overheid geld lenen om je studie te bekostigen. Uiteraard is het niet verplicht, maar je kunt er wel gebruik van maken. Als je meer informatie wilt over studievoorschot en -financiering, dan kun je contact opnemen met onze opleidingsadviseurs of kijken op de website van DUO: www.duo.nl.

Schoevers en jij, matcht dat?

Je bent tussen de 17 en 25 jaar en wilt binnen 2 jaar een HBO-opleiding afronden. Je hebt de ambitie om ervoor te zorgen dat een organisatie de verkoopdoelen ruim behaalt. Contact leggen met nieuwe mensen vormt voor jou geen probleem en je wilt graag gaan werken als accountmanager of verkoopleider.

Vooropleiding

Je kunt deelnemen aan dit HBO-programma met een diploma HAVO, VWO of ­volledig MBO-niveau 4.

Leren bij Schoevers, hoe werkt dat precies?

Tijdens de opleiding volg je verschillende modules, waarin je onder andere leert organiseren, rapporteren en relaties beheren. Daarnaast ontwikkel je commerciële vaardig­heden en onderzoeksvaardigheden.

De opleiding is gestructureerd opgezet in 3 perioden van 11 weken en een eindstage van 6 weken. In de eerste 3 perioden heb je per periode een vast lesrooster. Elke lesdag heeft maar een beperkt aantal vakken. Dit maakt het makkelijker om informatie te onthouden, omdat er minder onderwerpen tegelijkertijd behandeld worden. Bovendien biedt dit ruimte om na de theorie praktisch aan het werk te gaan in de les. Uit ervaring blijkt dat dat betere studie­resultaten oplevert. Dat vergroot je slagingskans.

Aan het eind van je studie word je persoonlijk begeleid en bereid je je voor op je eindopdracht. Je begeleider zal er samen met jou voor zorgen dat je studie met een goede eindopdracht succesvol afgerond wordt.

Schoevers beschikt over de beste docenten, die je de fijne kneepjes van het vak leren. Omdat de docenten naast hun baan als professioneel docent zelf ook actief zijn in de praktijk, kunnen zij tijdens de lessen regelmatig concrete en actuele praktijksituaties bespreken. Deze praktijksituaties geven je alvast een idee van wat je kunt verwachten tijdens je toekomstige baan. Ook ga je tijdens de lessen in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases waarbij de theorie voortdurend gekoppeld wordt aan de praktijk. Tijdens het studiejaar is op je leslocatie een studiecoach aanwezig. Bij je studiecoach kun je terecht met al je vragen over je lesplanning, examens en studievoortgang. Zo word je begeleid naar een uitstekend resultaat van je opleiding.

Stage

Naast de lesdagen loop je vanaf de derde periode 2 dagen in de week stage. Tijdens de stage doe je relevante werkervaring op en kun je oefenen met de theorie die je leert in de schoolbanken. Zowel in het eerste jaar als in het tweede jaar van de opleiding loop je stage. De studenten van Schoevers zijn zeer gewild in het bedrijfsleven. Schoevers heeft dan ook uitstekende contacten met veel bedrijven in Nederland.

Online ondersteuning tijdens je opleiding

Om het studeren wat makkelijker te maken heb je tijdens de opleiding toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt je alles wat je nodig hebt om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren, zoals oefenopdrachten, examen­informatie en handige studietips en -bronnen.

Programma

De opleiding duurt 2 jaar. In het tweede jaar wordt opgedane kennis verder uitgewerkt. Je sluit het tweede jaar af met een eindopdracht. De docenten van Schoevers en je studiecoach zullen je hierin begeleiden. Hieronder vind je de belangrijkste kernpunten in dit programma.

Jaar 1 - Propedeuse 

In het eerste jaar van de opleiding volg je verschillende modules waarin je direct met de kern van commercie aan de slag gaat. Zo ben je bezig met wat er in de markt gebeurt en hoe je daar concurrentievoordeel uit haalt. Je leert hoe organisaties functioneren, zodat je daar ook in je salesrol voordeel uit haalt. In de module Markt- en marketinganalyse werk je uit hoe je klanten bindt en producten en diensten aantrekkelijk in de markt zet. De module Bedrijfsecono­mische aspecten biedt je praktische kennis en inzicht hoe je dit ook allemaal financieel onderbouwt. Kortom, je ontwikkelt je als salesprofessional. Naast de modules ben je ook in de praktijk actief in de vorm van een stage. Zo koppel je wat je leert ook direct aan de praktijk. Als je alles met succes afrondt, behaal je als resultaat van dit eerste jaar je propedeusegetuigschrift.

 • Management en organisatie
 • Marketingmanagement
 • E-commerce 
 • Bedrijfseconomische aspecten 
 • Sales- en accountmanagement 
 • Markt- en marketinganalyse
 • Stage
 • Totaal: 60 EC
 • Diploma: HBO propedeuse

Jaar 2 - Kort HBO-programma Sales- en Accountmanagement

In deze fase kies je voor accountmanagement of verkoopleiding waarmee je het exern diploma ‘NIMA Sales B’ kunt behalen. Verder werk je aan je vaardigheden als salesprofessional. Met dit programma kun je niet zozeer alleen organiseren, je zet je klantgerichtheid in om commerciële resultaten te halen. Je rondt je opleiding af met een eindopdracht. Hierbij word je persoonlijk begeleid. Na succesvolle afronding van dit jaar en je eindopdracht behaal je je diploma ‘Kort HBO Sales- en Accountmanagement’. Omdat dit een deelprogramma is van de Bacheloropleiding Commerciële Economie, kun je direct verder om je Bachelorgraad te behalen.

 • Accountmanagement (inclusief Sales B Accountmanagement)
of 
 • Verkoopleiding  (inclusief Sales B Verkoopleiding)
 • Effectief communiceren en beïnvloeden
 • Commerciële vaardigheden
 • Stage
 • Eindopdracht
 
 • Totaal jaar 2: 60 EC
 • Totaal opleiding: 120 EC
 • Diploma: Kort HBO Sales- en Account­management

Het afronden van je opleiding

Tijdens de opleiding werk je per module stapsgewijs aan je voortgang. Dat werkt erg overzichtelijk. Je weet precies wat er van je verwacht wordt. In de opleiding werken we met verschillende soorten toetsen. Naast schriftelijke en ­mondelinge examens werk je ook aan moduleopdrachten en een praktijkportfolio. Na succesvolle afronding behaal je met dit programma het diploma ‘Kort HBO Sales- en Account­management’ van Instituut Schoevers. Instituut Schoevers is een gespecialiseerd en zelfstandig onderdeel van Hogeschool NCOI. Met het diploma kun je de HBO Bachelor Commerciële Economie, met de specialisatie Sales- en accountmanagement versneld doorlopen.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Investeren in succes

Hieronder vind je de kosten voor het collegejaar 2017-2018:

Inschrijfgeld en toelating: € 100,-
Collegegeld: € 10.990,- (per jaar)
Studiemateriaal: € 1.650,-

In het collegegeld zitten alle examens verwerkt. Je kunt deze opleiding ook in maandelijkse termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 4% in rekening gebracht.

Onze website maakt gebruik van cookies.