Kort HBO-programma Hotel- en ­Eventmanagement

Brochure aanvragenIntakegesprek

De hotel- en evenementenbranche verandert voortdurend en goed management is daarom van groot belang. Wil jij leiding gaan geven in een groot hotel? Of ­(internationale) events organiseren? Met deze opleiding van Schoevers leer je je te ­verplaatsen in de gast, beleving te creëren en ontwikkel je uitstekende managementvaardigheden. Kortom: met dit Schoevers-diploma ben je klaar voor een leuke baan in dit veelzijdige vakgebied!

Over je toekomstige baan

Met het diploma Kort HBO Hotel- en Eventmanagement kun je aan de slag met een leuke baan in bijvoorbeeld een hotel, bij een evenementenbureau of in een Bed & Breakfast. Ook een leidinggevende functie, zoals manager van een hotel of eventbureau, is binnen handbereik. Je bent communicatief, gastvrij en commercieel. Met je vakkennis en een goed gevoel voor business ga je voor hoge klanttevredenheid en weet je altijd de juiste sfeer neer te zetten. Zie Baangarantie voor meer informatie over onze unieke baangarantie.

Kort HBO-programma

Een kort HBO-programma bij Schoevers is een 2-jarig deel­programma van een officieel geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding. Deze deelprogramma’s van HBO Bachelor zijn bedoeld om je in een kortere tijd binnen je Bachelor zicht te geven op resultaat. Binnen de HBO Bacheloropleiding sluit je na succesvolle afronding het eerste jaar af met je ­propedeuse en het tweede jaar met het diploma Kort HBO. Na dit deelprogramma kun je direct verder studeren in je Bachelor­opleiding.

Instituut Schoevers

Dit programma wordt verzorgd door Instituut Schoevers. Instituut Schoevers is een gespecialiseerd en zelfstandig onderdeel van Hogeschool NCOI.

Studievoorschot en -financiering

Omdat je dit korte HBO-programma volgt als deelprogramma van een HBO Bachelor, kun je gebruikmaken van de ­faciliteiten van het nieuwe studievoorschot. Dit is gekomen in plaats van de studiefinanciering. Je kunt tegen gunstige voorwaarden bij de overheid geld lenen om je studie te bekostigen. Uiteraard is het niet verplicht, maar je kunt er wel gebruik van maken. Als je meer informatie wilt over studievoorschot en -financiering, dan kun je contact opnemen met onze opleidingsadviseurs of kijken op de website van DUO: www.duo.nl.

Schoevers en jij, matcht dat?

Je bent tussen de 17 en 25 jaar en wilt binnen 2 jaar een HBO-opleiding afronden. Je voelt je thuis in de wereld van hotels, festivals en evenementen en wilt graag werken in deze branche. De opleiding Kort HBO-programma Hotel- en Eventmanagement bereidt je volledig voor op een leidinggevende functie in dit vakgebied!

Vooropleiding

Je kunt deelnemen aan dit HBO-programma met een diploma HAVO, VWO of ­volledig MBO-niveau 4.

Leren bij Schoevers, hoe werkt dat precies?

In deze opleiding van Schoevers leer je in kleine klassen de fijne kneepjes van het vak. De opleiding is gestructureerd opgezet in 3 perioden van 11 weken en een eindstage van 6 weken. In die 3 perioden heb je per periode een vast lesrooster. Professionele docenten bespreken tijdens deze lessen verschillende praktijksituaties, die jou alvast een idee geven wat je kunt verwachten tijdens je toekomstige baan. Ook ga je tijdens de lessen in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases waarbij de theorie voortdurend gekoppeld wordt aan de praktijk. Tijdens het studiejaar is op je leslocatie een studiecoach aanwezig. Bij je studiecoach kun je terecht met al je vragen over onder andere je lesplanning, examens en studievoortgang. Zo word je begeleid naar een uitstekend resultaat van je opleiding.

De opleiding bestaat uit verschillende modules, waarin je leert plannen, organiseren en communiceren. Elke lesdag heeft maar een beperkt aantal vakken. Dit maakt het makkelijker om informatie te onthouden, omdat er minder onderwerpen tegelijkertijd behandeld worden. Daarnaast biedt dit ruimte om na de theorie praktisch aan het werk te gaan in de les. Uit ervaring blijkt dat dat betere studie­resultaten oplevert. Dat vergroot je slagingskans.

Aan het eind van je studie word je persoonlijk begeleid en bereid je je voor op je eindopdracht. Je begeleider zal er samen met jou voor zorgen dat je studie met een goede eindopdracht succesvol afgerond wordt.

Stage

Naast de lesdagen loop je vanaf de derde periode 2 dagen per week stage. Tijdens de stage doe je relevante werkervaring op en kun je oefenen met de theorie die je leert in de schoolbanken. Zowel in het eerste jaar als in het tweede jaar van de opleiding loop je stage. De studenten van Schoevers zijn zeer gewild in het bedrijfsleven. Schoevers heeft dan ook uitstekende contacten met veel bedrijven in Nederland.

Online ondersteuning tijdens je opleiding

Om het studeren wat makkelijker te maken heb je tijdens de opleiding toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt je alles wat je nodig hebt om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren, zoals oefenopdrachten, examen­informatie en handige studietips en -bronnen.

Programma

De opleiding duurt 2 jaar. In het tweede jaar wordt opgedane kennis verder uitgewerkt. Je sluit het tweede jaar af met een eindopdracht. De docenten van Schoevers en je studiecoach zullen je hierin begeleiden. Hieronder vind je de belangrijkste kernpunten in dit programma.

Jaar 1 - Propedeuse 

In het eerste jaar van de opleiding ga je aan de slag met verschillende modules waarin je werkt aan je ontwikkeling als HBO-professional. Je past de onderwerpen toe op het gebied van hotel- en eventmanagement. Dat doe je onder andere in praktische opdrachten en ook in de stage. Zo krijg je een heel leerzaam traject. Je volgt onderwerpen op het gebied van management en organisatie, markt- en marketinganalyse, marketingmanagement en E-commerce. Je leert op praktische wijze hoe je daar ook financieel betekenis aan geeft. Allemaal belangrijk voor je doorontwikkeling naar HBO-niveau. Naast de modules ben je ook in de praktijk actief in de vorm van een stage. 
Zo koppel je wat je leert ook direct aan de praktijk. Als je alles met succes afrondt, behaal je als resultaat van dit eerste jaar je propedeusegetuigschrift.

 • Management en organisatie
 • Marketingmanagement
 • E-commerce 
 • Bedrijfseconomische aspecten 
 • Sales- en accountmanagement 
 • Markt- en marketinganalyse
 • Stage
 
 • Totaal: 60 EC
 • Diploma: HBO propedeuse

Jaar 2 - Kort HBO-programma Hotel- en Eventmanagement

In het tweede jaar van je opleiding heb je les, loop je stage en bereid je je voor op je afstuderen. Je verdiept je opgedane kennis van het eerste jaar en je doet nieuwe kennis en vaardigheden op. Je gaat gericht aan de slag met onderwerpen waar je je professionele vaardigheden die van belang zijn in de sector voor hotel- en eventmanagement verder ontwikkelt. En die sector is vaak ook internationaal georiënteerd met allerlei gasten vanuit het buitenland. Vandaar dat we ook aandacht besteden aan een goede beheersing van je Engels. Je gaat aan de slag met modules waar je evenementen professioneel leert organiseren en je je verdiept in hotelmanagement met vooral aandacht voor commercie. Zo word je opgeleid tot een HBO-professional op het gebied van hotel- en eventmanagement. In dit jaar is er ook aandacht voor stage, waarbij je direct weer de koppeling maakt met de praktijk. Je rondt je opleiding af met een eindopdracht. Hierbij word je persoonlijk begeleid. Na succesvolle afronding van dit jaar en je eindopdracht behaal je je diploma ‘Kort HBO Hotel- en Eventmanagement’. Omdat dit een deelprogramma is van de Bacheloropleiding Commerciële Economie, kun je direct verder om je Bachelorgraad te behalen.

 • Eventmanagement
 • Hotelmanagement
 • Business English
 • Professioneel leidinggeven
 • Effectief communiceren en beïnvloeden
 • Stage
 • Eindopdracht
 
 • Totaal jaar 2: 60 EC
 • Totaal opleiding: 120 EC
 • Diploma: Kort HBO Hotel- en ­Event­management

Het afronden van je opleiding

Tijdens de opleiding werk je per module stapsgewijs aan je voortgang. Dat werkt erg overzichtelijk. Je weet precies wat er van je verwacht wordt. In de opleiding werken we met verschillende soorten toetsen. Naast schriftelijke en ­mondelinge examens werk je ook aan moduleopdrachten en een praktijkportfolio. Je behaalt na succesvolle afronding van dit programma het diploma ‘Kort HBO Hotel- en Event­management’ van Instituut Schoevers. Instituut Schoevers is een gespecialiseerd en zelfstandig onderdeel van Hogeschool NCOI. Met het diploma kun je de HBO Bachelor Commerciële Economie, met de specialisatie Hotel- en eventmanagement versneld doorlopen.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Investeren in succes

Hieronder vind je de kosten voor het collegejaar 2017-2018:

Inschrijfgeld en toelating: € 100,-
Collegegeld: € 10.990,- (per jaar)
Studiemateriaal: € 1.650,-

In het collegegeld zitten alle examens verwerkt. Je kunt deze opleiding ook in maandelijkse termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 4% in rekening gebracht.

Onze website maakt gebruik van cookies.