HBO Leergang Hotel- en Eventmanagement

Deelprogramma van HBO Bachelor Commerciële Economie
Vorm Voltijd
Opleidingsniveau HBO-Opleidingen

HBO Leergang Hotel- en Eventmanagement

Deelprogramma van HBO Bachelor Commerciële Economie
Vorm Voltijd
Opleidingsniveau HBO-Opleidingen
PDF downloadenIntakegesprek

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige situatie en doelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat je gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen terug.
Vraag een opleidingsadvies aan

Als hotel- en eventmanager is het jouw taak om te zorgen dat de gasten het naar hun zin hebben. En dat is hard werken! Je hebt de leiding over alle activiteiten binnen het hotel, van het regelen van conciërgediensten tot het onderhandelen met leveranciers over de voordeligste inkoopprijs van groentes. Je bent communicatief, gastvrij en commercieel. Met je vakkennis en een goed gevoel voor business ga je voor hoge klanttevredenheid. Jij weet altijd de juiste sfeer neer te zetten. Met deze HBO Leergang Hotel- en Eventmanagement van Schoevers leer je je te verplaatsen in de gast, beleving te creëren en ontwikkel je je managementvaardigheden. Zo weet je zeker dat je het gaat maken in dit vakgebied!

 • Vandaag komen de internationale gasten aan voor het grote zakelijk evenement dat je hebt georganiseerd. Jij checkt of alles tot in de puntjes is verzorgd.
 • Jij stuurt de backoffice aan, zodat de nieuwe gasten zich snel thuis voelen. Ook instrueer je de housekeeping om twee keer per dag de kamers te controleren.
 • Vlak voor het weekend kijk je nog even of de budgetten niet overschreden worden en geef je hierover een update aan het management.

Iets voor jou?

Kun je goed plannen en organiseren en heb je niet snel last van stress? Voel je je thuis in de wereld van hotels en evenementen? En wil je graag een leidinggevende functie in deze branche? Dan is deze opleiding echt iets voor jou. Je kunt met deze opleiding starten als je een diploma HAVO, VWO of volledig MBO-niveau 4 hebt.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Dit HBO-programma duurt 2 jaar. Elk jaar van je opleiding bestaat uit 3 lesperioden van 11 weken en een eindstage van 6 weken. Elke periode heeft een vast rooster en heeft een leuke en leerzame projectweek. In deze projectweek ga je samen met je medestudenten in groepjes aan de slag met een opdracht. Je zoekt dingen uit en maakt hiervan een verslag. Dit verslag presenteer je ook. Je krijgt in deze leergang les van enthousiaste docenten uit het hotelwezen die je volledig voorbereiden op wat jij straks in je werk tegen gaat komen. Bij Schoevers loop je in het eerste jaar een periode stage. Vanaf de derde periode wordt je daarop voorbereid. Zo doe je meteen werkervaring op. Alles wat je leert, kun je hiermee meteen toepassen in de praktijk. Het tweede jaar combineer je je stage met een eindopdracht, waarin je laat zien wat je geleerd hebt.

Hoeveel tijd heb je nodig?

College: Ongeveer 15 uur per week
Opdrachten en weektaken: Ongeveer 6 tot 12 uur per week
Zelfstudie: 6 uur per week
Projectweek: Iedere periode 1 week
Stage: Stage-oriëntatie vanaf de derde periode en 6 weken fulltime aan het eind van het jaar

Wat ga je doen?

Je start met een introductieprogramma. Daarin maak je kennis met de school, je medestudenten en je docenten. Daarna ga je je inhoudelijk verdiepen in de volgende vakken:

Jaar 1

 • Management en organisatie 7 EC
 • Bedrijfscommunicatie 7 EC
 • Sales en accountmanagement 7 EC
 • Markt- en marketinganalyse 7 EC
 • Marketingmanagement 7 EC
 • Bedrijfseconomische aspecten 7 EC
 • Praktijkonderzoek en projectweken 6 EC
 • Stage 12 EC
TOTAAL 60 EC

 
Je werkt in het eerste jaar aan je ontwikkeling als manager. Je ontwikkelt je communicatieve vaardigheden en krijgt goed in beeld hoe organisaties werken en wat hier allemaal bij komt kijken. Zo ga je aan de slag met marketing en e-commerce en leer je financiële overzichten begrijpen.
 
Tijdens je opleiding werk je aan opdrachten en heb je per periode een projectweek waarin je in groepjes aan een opdracht werkt. Door het lopen van een stage doe je praktijkervaring op. Zo kun je alles wat je leert meteen toepassen in de praktijk.

Jaar 2

 • Internetmarketing 7 EC
 • Internationale marketing en distributie 7 EC
 • Marketingcommunicatie en merkenbeleid 7 EC
 • Eventmanagement 7 EC
 • Hotel operations management 7 EC
 • Business English for Hotel and eventmanagement I 7 EC
 
 • Praktijkonderzoek en projectweken 6 EC
 • Stage en eindopdracht 12 EC
TOTAAL JAAR 60 EC
TOTAAL OPLEIDING 120 EC

 
In jaar 2 ga je dieper in op wat je in jaar 1 hebt geleerd. Je leert projecten managen, leidinggeven en ontwikkelt je vaardigheden op het gebied van zakelijk communiceren. Daarnaast ontwikkel je je Engelse taalvaardigheden tot professioneel niveau. Allemaal kwaliteiten die belangrijk zijn in een rol als hotelmanager!
 
Ook in het tweede jaar werk je aan opdrachten en heb je projectweken. Je wordt persoonlijk begeleid tijdens de afronding van je opleiding. Deze bestaat uit een stage en eindopdracht.  
 
Diploma: HBO Leergang Hotel en Eventmanagement

Wat ga je hierna doen?

Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het waardevolle diploma ‘HBO Leergang Hotel- en Eventmanagement’. Met dit diploma kun je:

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Investeren in succes

Collegegeld (jaar 1 en 2), per jaar:  € 12.990 
Studiematerialen: € 1.650,-

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren