HBO Bachelor Human Resource Management

Brochure aanvragenIntakegesprek

Als HR-manager werk je aan personeelszaken en heb je contact met alle mede­werkers uit de organisatie. Al je collega’s kunnen bij je terecht voor ondersteuning bij hun eigen ontwikkeling. Daarnaast geef je advies aan het management op het gebied van organisatieontwikkeling en HR. Je zorgt ervoor dat iedereen werkt ­volgens de juiste regels en wetten en dat iedere medewerker krijgt waar hij recht op heeft. Na deze erkende HBO Bachelor ken je niet alleen de belangrijkste regels en procedures, maar bezit je ook kennis over psychologie en weet je hoe je de ­ideale coach bent voor je collega’s.

Over je toekomstige baan

Als HR-manager ontwerp je het personeelsbeleid van de organisatie en geef je leiding aan het HR-team. Je bent verantwoordelijk voor de personeelsdossiers, wervings- en selectieprocedures en de salarisadministratie. Het is belangrijk dat je oplossingsgericht bent en om kunt gaan met ­veranderingen. Als HR-manager sta je midden in de ­organisatie en zul je structuur moeten aanbrengen in een omgeving die constant verandert. Zie Baangarantie voor meer informatie over onze unieke baangarantie.

Studievoorschot en -financiering

Wanneer je deze opleiding gaat volgen, kun je gebruikmaken van de faciliteiten van het nieuwe studievoorschot en het collegegeldkrediet. Het is niet verplicht, maar je kunt tegen gunstige voorwaarden bij de overheid geld lenen om je studie te bekostigen. Voor meer informatie over studievoorschot en -financiering kun je contact opnemen met onze opleidings­adviseurs of kijken op de website van DUO: www.duo.nl.

Instituut Schoevers

Dit programma wordt verzorgd door Instituut Schoevers. ­Instituut Schoevers is een gespecialiseerd en zelfstandig onderdeel van Hogeschool NCOI.

Schoevers en jij, matcht dat?

Je bent ambitieus en tussen de 17 en 25 jaar. Je werkt graag met mensen en bent behulpzaam. Lijkt het je een mooie uitdaging om alle regels en procedures voor werknemers te bewaken en ervoor te zorgen dat je collega’s een fijne tijd hebben bij de organisatie? Dan leidt deze HBO Bachelor je op tot HR-manager met professionele adviesvaardigheden.

Vooropleiding

Om deel te mogen nemen aan deze opleiding moet je beschikken over een diploma HAVO, VWO of volledig MBO-niveau 4.

Leren bij Schoevers, hoe werkt dat precies?

Schoevers beschikt over de beste docenten, die je de fijne kneepjes van het vak leren. Omdat de docenten naast hun baan als professioneel docent zelf ook actief zijn in de praktijk, kunnen zij tijdens de lessen regelmatig concrete en actuele praktijksituaties bespreken. Deze praktijksituaties geven je alvast een idee wat je kunt verwachten tijdens je toekomstige baan. Gedurende de lessen ga je in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases waarbij de theorie voortdurend gekoppeld wordt aan de praktijk. Tijdens het studiejaar is op je leslocatie een studiecoach aanwezig. Bij je studiecoach kun je terecht met al je vragen over onder andere je lesplanning, examens en studievoortgang. Zo word je begeleid naar een uitstekend resultaat van je opleiding.

De opleiding bestaat uit verschillende modules, waarin je leert adviseren,leidinggeven en motiveren. Daarnaast ontwikkel je communicatieve vaardigheden. Elke lesdag heeft maar een beperkt aantal vakken. Dit maakt het makkelijker om informatie te onthouden, omdat er minder onderwerpen tegelijkertijd behandeld worden. Bovendien biedt dit ruimte om na de theorie praktisch aan het werk te gaan in de les. Uit ervaring blijkt dat dat betere studie­resultaten oplevert. Dat vergroot je slagingskans.

De eerste 2 jaar van de opleiding krijg je steeds in 3 perioden van 11 weken les volgens een vast lesrooster. Vanaf de derde periode combineer je de lessen met een stage van 2 dagen per week. Het derde studiejaar begin je met een lange stage tot aan de kerst. Je werkt aan een concrete opdracht voor het stagebedrijf en werkt mee op je stageafdeling. In de tweede periode volg je een aantal verdiepingsmodules. Je rondt het derde studiejaar af met een managementgame waar je samen met studenten in competitie bent.

In het vierde jaar combineer je een tweede lange stage met 1 lesdag. Je zult merken dat je steeds meer zelfstandig werkt. Je bent bijna klaar. Vanaf februari besteed je al je tijd aan je afstudeerfase onder begeleiding van een afstudeerbegeleider. Die zal er samen met jou voor zorgen dat je je opleiding succesvol afrondt met een eindscriptie.

Stage

Tijdens de stages doe je relevante werkervaring op en kun je oefenen met de theorie die je leert in de schoolbanken. De studenten van Schoevers zijn zeer gewild in het bedrijfsleven. Schoevers heeft dan ook uitstekende contacten met veel bedrijven in Nederland.

Online ondersteuning tijdens je opleiding

Om het studeren wat makkelijker te maken heb je tijdens de opleiding toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt je alles wat je nodig hebt om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren, zoals oefenopdrachten, examen­informatie en handige studietips en -bronnen.

Het afronden van je opleiding

Tijdens de opleiding werk je per module stapsgewijs aan je voortgang. Dat werkt erg overzichtelijk. Je weet precies wat er van je verwacht wordt. In de opleiding werken we met verschillende soorten toetsen. Naast schriftelijke en mondelinge examens werk je ook aan moduleopdrachten en een praktijkportfolio.

Programma

Hieronder zijn de kernvakken opgenomen die je doorloopt tijdens je opleiding. Los van de kernvakken zijn er enkele ondersteunende onderdelen die deel uitmaken van de opleiding. De docenten van Schoevers en je studiecoach zullen je hier uitstekend in begeleiden.

Jaar 1 - Propedeuse

In jaar 1 heb je 3 dagen les per week. De rest van de week werk je aan praktijkopdrachten en ben je bezig met huiswerk. Vanaf de tweede periode breidt je je praktijkopdrachten uit met je stage. De laatste periode focus je je volledig op je stage.
Na succesvolle afronding van dit jaar behaal je je propedeusegetuigschrift.

 • Organisatie en management
 • Personeelsplanning en organisatie
 • Personeel, leiderschap en beloning 
 • Personeel en ontwikkeling
 • Arbeidsrecht
 • Organisatiegedrag
 • Stage

Jaar 2 - HBO Associate degree

In jaar 2 heb je 3 dagen les per week. De rest van de week werk je aan praktijkopdrachten en ben je bezig met huiswerk. Vanaf de tweede periode breidt je je praktijkopdrachten uit met je stage. De laatste periode focus je je volledig op je stage.
Na succesvolle afronding van dit jaar behaal je je getuigschrift ‘HBO Associate degree Human Resource ­Management’.

 • Effectief communiceren en beïnvloeden 
 • Adviesvaardigheden 
 • HR Performancemanagement 
 • Talentmanagement, employability en HRD
 • Stage

Jaar 3 - HR-management

In jaar 3 loop je grotendeels stage. Daarnaast volg je lessen en ontwikkel je vaardigheden met behulp van een managementgame.

 • Organisatie en verandering
 • Ziekteverzuim en arbeidsre-integratie
 • Coaching en begeleiden
 • Strategisch management
 • Managementgame
 • Stage

Jaar 4 - Afstuderen

In dit jaar volg je afsluitende vakken, loop je stage en bereid je je voor op je afstuderen. 
Hierbij word je begeleid door een afstudeerbegeleider.
Na succesvolle afronding van jaar 4 en je scriptie behaal je je getuigschrift ‘HBO Bachelor Human Resource Management’.

 • Persoonlijk leiderschap
 • Strategisch HRM
 • Stage
 • Afstuderen

Getuigschrift

Na succesvolle afronding van deze opleiding ontvang je van Instituut Schoevers het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Human Resource Management’. Instituut Schoevers is een gespecialiseerd en zelfstandig onderdeel van Hogeschool NCOI. Het programma is offi­cieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen. Daarnaast mag je de graad BHRM (Bachelor of Human Resource Management) voeren.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Investeren in succes

Hieronder vind je de kosten voor het collegejaar 2017-2018:

Inschrijfgeld en toelating: € 100,-
Collegegeld studiejaar 1 en 2: € 10.990,- (per jaar)
Collegegeld studiejaar 3: € 6.900,-
Collegegeld afstudeerjaar: € 3.900,-
Studiemateriaal: € 2.150,- 

In het collegegeld zitten alle examens verwerkt. Je kunt deze opleiding ook in maandelijkse termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 4% in rekening gebracht.

Onze website maakt gebruik van cookies.