HBO Bachelor Commerciële Economie, specialisatie Hotel- & Eventmanagement

Specialisatie Hotel- en eventmanagement

Vorm Voltijd
Opleidingsniveau HBO Bachelor

HBO Bachelor Commerciële Economie, specialisatie Hotel- & Eventmanagement

Specialisatie Hotel- en eventmanagement

Vorm Voltijd
Opleidingsniveau HBO Bachelor
PDF downloadenIntakegesprek

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige situatie en doelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat je gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen terug.
Vraag een opleidingsadvies aan

Kom jij ook naar de Schoevers Meet & Greet? Een speciale open dag met proeflessen. Kijk hier voor meer informatie en meld je aan.

Heb je interesse in een leidinggevende functie binnen de hospitalitybranche? Wil jij graag een hotel runnen of evenementen organiseren? Dan word je met deze HBO Bacheloropleiding klaargestoomd tot een professional. Je leert je niet alleen te verplaatsen in de gast, maar ontwikkelt ook je vaardigheden op het gebied van marketing, management en sales. Met het diploma op zak weet jij precies hoe je ervoor zorgt dat jouw gasten niets tekort komen. Bovendien zorg jij ervoor dat alles commercieel soepel verloopt en klanten jou verkiezen boven de concurrentie. Deze opleiding wordt verzorgd in samenwerking met NCOI.

 • De dag begint met een afdelingsoverleg, waarin je de plannen en acties voor de komende maand uitrolt.
 • Daarna schuif je aan bij het managementoverleg om mee te denken over de nieuwe marketingstrategie. Je presenteert jouw ideeën om onderscheidend te zijn van de concurrentie.
 • Aan het einde van de dag check je bij de backoffice hoe de dag is verlopen. Zijn de gasten vriendelijk geholpen, is de lunch op tijd verzorgd en is de loodgieter langs geweest voor de lekkage?
 • Aan het einde van de dag heb je een overleg over de uitbreiding van het hotel. Je presenteert je plannen en maakt een analyse van de kosten en de voordelen.

Iets voor jou?

Ben je ambitieus en vind je het leuk om te werken in een omgeving waarin je constant nieuwe mensen ontmoet? Ben je stressbestendig, flexibel en oplossingsgericht? En zie jij jezelf in de toekomst leidinggeven in een hotel of evenementen organiseren? Dan is deze opleiding iets voor jou. Je kunt met deze opleiding starten als je een diploma HAVO, VWO of volledig MBO-niveau 4 hebt.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Deze HBO Bacheloropleiding duurt 4 jaar. Je eerste twee studiejaren bestaan beide uit 3 lesperioden van 11 weken en een eindstage van 6 weken. Elke lesperiode heeft een vast rooster. Naast de lessen werk je aan opdrachten, waarin je kunt oefenen met de theorie. Iedere periode heeft een leuke en leerzame projectweek. Je gaat samen met je medestudenten in groepjes aan de slag met een opdracht. Je zoekt uit, regelt, maakt een verslag en je presenteert je resultaten. Je krijgt in deze opleiding les van enthousiaste vakdocenten uit de praktijk die je volledig voorbereiden op wat jij straks in je werk tegen gaat komen. Bij Schoevers loop je ieder jaar een periode stage. Vanaf de derde periode word je daarop voorbereid. Zo doe je meteen werkervaring op. Alles wat je leert, kun je hiermee meteen toepassen in de praktijk.

Het derde jaar van je studie begin je met een lange stage tot aan de kerst. Wij zorgen dat je goed voorbereid bent op die periode. Na je stage volg je een aantal verdiepingsmodules op het gebied van leiderschap, strategie en organisatieverandering. Je sluit het derde jaar af met een managementgame waarin je met een groepje tegen andere groepjes strijdt.

In het vierde jaar loop je een tweede lange stage, waarnaast je 1 dag in de week les krijgt. Zo krijg je steeds meer werkervaring. Vanaf februari besteed je al je tijd aan je afstuderen. Onder begeleiding van je afstudeerbegeleider werk je aan je scriptie. Je bent zo volledig voorbereid om als HBO-professional van start te gaan met een mooie carrière in het vooruitzicht.

Hoeveel tijd heb je nodig?

Jaar 1 en 2

College: Ongeveer 15 uur per week
Opdrachten en weektaken: Ongeveer 6 tot 12 uur per week
Zelfstudie: 6 uur per week
Projectweek: Iedere periode 1 week
Stage: Stage-oriëntatie vanaf de derde periode en 6 weken fulltime aan het eind van het jaar   

Jaar 3   

Stage: 14 weken, 4 dagen per week tot aan de kerst
College: Vanaf de kerst ongeveer 12 uur per week
Opdrachten en weektaken: Vanaf de kerst ongeveer 6 tot 12 uur per week
Zelfstudie: Vanaf de kerst ongeveer 6 uur per week
Managementgame: 6 weken, hiervan werk je 2 dagen per week op je leslocatie met medestudenten en werk je ongeveer 12 tot 18 uur per week zelfstandig aan opdrachten

Jaar 4

College: Ongeveer 6 uur per week tot aan de kerst
Opdrachten en weektaken: Ongeveer 6 uur per week
Zelfstudie: 6 uur per week
Stage: 16 weken, 4 dagen per week
Afstuderen: Vanaf februari tot het eind van het studiejaar

Wat ga je doen?

Je start met een introductieprogramma. Daarin maak je kennis met de school, je medestudenten en je docenten. Daarna ga je je inhoudelijk verdiepen in de volgende vakken:

Jaar 1

 • Management en organisatie 7 EC
 • Bedrijfscommunicatie 7 EC
 • Sales en accountmanagement 7 EC
 • Markt- en marketinganalyse 7 EC
 • Marketingmanagement 7 EC
 • Bedrijfseconomische aspecten 7 EC
 • Praktijkonderzoek en projectweken 6 EC
 • Stage 12 EC
TOTAAL 60 EC

 
Je start je studie met jouw ontwikkeling als manager. Je werkt aan je communicatieve vaardigheden en krijgt goed in beeld hoe organisaties werken en wat hier allemaal bij komt kijken. Daarnaast ga je aan de slag met marketing en e-commerce en leer je financiële overzichten begrijpen.
 
Om een koppeling te maken naar de praktijk werk je tijdens je opleiding steeds aan opdrachten. Daarnaast heb je per periode een projectweek waarin je in groepjes aan een opdracht werkt. Ook doe je praktijkervaring op door stage te lopen.
 
Diploma: HBO Propedeusegetuigschrift

Jaar 2

 • Internetmarketing 7 EC
 • Internationale marketing en distributie 7 EC
 • Marketingcommunicatie en merkenbeleid 7 EC
 

Specialisatie Hotel- en eventmanagement

 • Eventmanagement 7 EC
 • Hotel operations management 7 EC
 • Business English for hotel and eventmanagement I 7 EC
 
 • Praktijkonderzoek en projectweken 6 EC
 • Stage en eindopdracht 12 EC
TOTAAL JAAR 60 EC
TOTAAL OPLEIDING 120 EC


Het tweede jaar ga je dieper in op wat je in jaar 1 hebt geleerd. Je ontwikkelt de kwaliteiten die belangrijk zijn in een rol als hotelmanager. Daarvoor leer je projecten managen, leidinggeven en ontwikkel je je vaardigheden op het gebied van zakelijk communiceren. Daarnaast ontwikkel je je Engelse taalvaardigheden tot professioneel niveau.
 
Ook in het tweede jaar werk je aan opdrachten en heb je projectweken. Je rondt jaar 2 af met je stage en een eindopdracht. Hierbij wordt je persoonlijk begeleid.

Jaar 3

 • Commercieel communiceren en beïnvloeden 12 EC
 • Inspirerend leidinggeven 12 EC
 • Managementgame 6 EC
 • Business English for hotel and eventmanagement II 4 EC
 • Hospitality management 8 EC
 • Stage 18 EC
TOTAAL 60 EC
TOTAAL OPLEIDING 180 EC

 
In het derde jaar loop je voor een groot deel stage. Daarnaast volg je een aantal verdiepingsmodules op het gebied van management- en veranderingsstrategieën en verdiep je je in crossmediale communicatie. Je ontwikkelt je vaardigheden met behulp van een managementgame.

Jaar 4

 • Persoonlijk leiderschap 8 EC
 • Management en ondernemen 12 EC
 • Stage 18 EC
 • Studievaardigheden afstuderen 4 EC
 • Afstuderen 18 EC
TOTAAL JAAR 60 EC
TOTAAL OPLEIDING 240 EC


In dit jaar volg je afsluitende vakken waarmee je je ontwikkelt tot een HBO-professional op het gebied van  commerciële economie en hotel- en eventmanagement. Daarnaast loop je stage en bereid je je voor op je afstuderen.
 
Getuigschrift: HBO Bachelor Commerciële Economie

Wat ga je hierna doen?

Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het officieel door de NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Commerciële Economie’ met als extra aantekening op je cijferlijst de specialisatie Hotel- en eventmanagement. Je ontvangt dit getuigschrift van onze businesspartner Hogeschool NCOI. Hogeschool NCOI is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap officieel erkend als Hogeschool. Na het afstuderen draag je de graad Bachelor of Arts (BA). Met het getuigschrift kun je:

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Investeren in succes

Collegegeld (jaar 1 en 2), per jaar:  € 12.990
Studiematerialen:  € 2.150 
Collegegeld jaar 3:  € 8.490 
Collegegeld jaar 4: € 5.490

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren