HBO Bachelor Commerciële Economie, specialisatie Hotel- & Eventmanagement

specialisatie Hotel- en Eventmanagement

Brochure aanvragenIntakegesprek

Wil jij graag een hotel runnen of evenementen organiseren? Dan is het ook belang­rijk om te leren hoe je inspirerend kunt leidinggeven en effectief kunt communi­ceren. Met deze Bacheloropleiding leer je je niet alleen te verplaatsen in de gast, maar ontwikkel je ook vaardigheden op het gebied van marketing, management en sales. Van projectmanagement tot experience marketing. Met het diploma op zak weet jij precies hoe je ervoor zorgt dat gasten voor jouw evenement of hotel kiezen en daar niets tekort zullen komen.

Over je toekomstige baan

Na deze opleiding bekleed je bijvoorbeeld een functie als marketingmanager van een hotelketen of evenementen­bureau. Je bent klantvriendelijk ingesteld en zorgt dat bezoekers volop kunnen genieten van hun uitje. Jij zorgt ervoor dat alles commercieel soepel verloopt en klanten jou verkiezen boven de concurrentie. Het is belangrijk dat je stress­bestendig, flexibel en oplossingsgericht bent. Geen dag is hetzelfde, omdat je steeds te maken krijgt met nieuwe doelgroepen die elk hun eigen wensen en behoeften hebben. Dat maakt dit werk afwisselend en uitdagend. Zie Baangarantie voor meer informatie over onze unieke baangarantie.

Studievoorschot en -financiering

Wanneer je deze opleiding gaat volgen, kun je gebruikmaken van de faciliteiten van het nieuwe studievoorschot en het collegegeldkrediet. Het is niet verplicht, maar je kunt tegen gunstige voorwaarden bij de overheid geld lenen om je studie te bekostigen. Voor meer informatie over studievoorschot en -financiering kun je contact opnemen met onze opleidings­adviseurs of kijken op de website van DUO: www.duo.nl.

Instituut Schoevers

Dit programma wordt verzorgd door Instituut Schoevers. ­Instituut Schoevers is een gespecialiseerd en zelfstandig onderdeel van Hogeschool NCOI.

Schoevers en jij, matcht dat?

Je bent ambitieus en tussen de 17 en 25 jaar. Je vindt het leuk om te werken in een omgeving waarin je constant nieuwe mensen ontmoet. Het liefst bekleed je daarin een leidinggevende functie. Zie jij jezelf in de toekomst leidinggeven in een hotel of evenementen organiseren? Dan is de specialisatie Hotel- en eventmanagement iets voor jou.

Vooropleiding

Om deel te mogen nemen aan deze opleiding moet je beschikken over een diploma HAVO, VWO of volledig MBO-niveau 4.

Leren bij Schoevers, hoe werkt dat precies?

Deze opleiding bestaat uit verschillende modules, waarin je onder andere leert organiseren en leidinggeven en waarin financiële aspecten aan bod komen. Daarnaast ontwikkel je communicatieve vaardigheden. Elke lesdag heeft maar een beperkt aantal vakken. Dit maakt het makkelijker om informatie te onthouden, omdat er minder onderwerpen tegelijkertijd behandeld worden. Bovendien biedt dit ruimte om na de theorie met opdrachten en cases praktisch aan het werk te gaan in de les. Uit ervaring blijkt dat dat betere studieresultaten oplevert. Dat vergroot je slagingskans.

De eerste 2 jaar van de opleiding krijg je steeds in 3 perioden van 11 weken les volgens een vast lesrooster. Vanaf de derde periode combineer je de lessen met een stage van 2 dagen per week. Het derde studiejaar begin je met een lange stage tot aan de kerst. Je werkt aan een concrete opdracht voor het stagebedrijf en werkt mee op je stageafdeling. In de tweede periode volg je een aantal verdiepingsmodules. Je rondt het derde studiejaar af met een managementgame waar je samen met studenten in competitie bent.

In het vierde jaar combineer je een tweede lange stage met 1 lesdag. Je zult merken dat je steeds meer zelfstandig werkt. Je bent bijna klaar. Vanaf februari besteed je al je tijd aan je afstudeerfase onder begeleiding van een afstudeerbegeleider. Die zal er samen met jou voor zorgen dat je je opleiding succesvol afrondt met een eindscriptie.

Schoevers beschikt over de beste docenten, die je de fijne kneepjes van het vak leren. Omdat de docenten zelf ook actief zijn in de praktijk, kunnen zij tijdens de lessen regelmatig concrete en actuele praktijksituaties bespreken. Deze praktijksituaties geven je alvast een idee van wat je kunt verwachten tijdens je toekomstige baan. Ook is er tijdens het studiejaar op je leslocatie een studiecoach aanwezig. Bij je studiecoach kun je terecht met al je vragen over onder andere je lesplanning, examens en studievoortgang. Zo word je begeleid naar een uitstekend resultaat van je opleiding.

Stage

Tijdens de stages doe je relevante werkervaring op en kun je oefenen met de theorie die je leert in de schoolbanken. De studenten van Schoevers zijn zeer gewild in het bedrijfsleven. Schoevers heeft dan ook uitstekende contacten met veel bedrijven in Nederland.

Online ondersteuning tijdens je opleiding

Om het studeren wat makkelijker te maken heb je tijdens de opleiding toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt je alles wat je nodig hebt om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren, zoals oefenopdrachten, examen­informatie en handige studietips en -bronnen.

Het afronden van je opleiding

Tijdens de opleiding werk je per module stapsgewijs aan je voortgang. Dat werkt erg overzichtelijk. Je weet precies wat er van je verwacht wordt. In de opleiding werken we met verschillende soorten toetsen. Naast schriftelijke en mondelinge examens werk je ook aan moduleopdrachten en een praktijkportfolio.

Programma

Hieronder zijn de kernvakken opgenomen die je doorloopt tijdens je opleiding. Los van de kernvakken zijn er enkele ondersteunende onderdelen die deel uitmaken van de opleiding. De docenten van Schoevers en je studiecoach zullen je hier uitstekend in begeleiden.

Jaar 1 - Propedeuse 

In jaar 1 heb je 3 dagen les per week. De rest van de week werk je aan praktijkopdrachten en ben je bezig met huiswerk. Vanaf de tweede periode breidt je je praktijkopdrachten uit met je stage. De laatste periode focus je je volledig op je stage.
Na succesvolle afronding van dit jaar behaal je je propedeusegetuigschrift.

 • Management en organisatie
 • Marketingmanagement
 • E-commerce 
 • Bedrijfseconomische aspecten 
 • Sales- en accountmanagement 
 • Markt- en marketinganalyse
 • Stage

Jaar 2 - Kort HBO-programma

In jaar 2 heb je 3 dagen les per week. De rest van de week werk je aan praktijkopdrachten en ben je bezig met huiswerk. Vanaf de tweede periode breidt je je praktijkopdrachten uit met je stage. De laatste periode focus je je volledig op je stage.
Na succesvolle afronding van dit jaar behaal je je diploma ‘Kort HBO Hotel- en Event­management’.

 • Marketingmanagement 
 • (inclusief Marketing B)
 • Marketingcommunicatie en merkenbeleid
 • Internationale marketing 
 • Stage

Jaar 3 - Specialisatie Hotel- en eventmanagement

Je start in het derde jaar met je specialisatie Hotel- en eventmanagement. 
Je loopt voor een groot deel stage. Daarnaast volg je lessen en ontwikkel je vaardigheden met behulp van een managementgame.

 • Eventmanagement
 • Hotelmanagement
 • Business English
 • Professioneel leidinggeven
 • Effectief communiceren en beïnvloeden
 • Managementgame
 • Stage

Jaar 4 - Afstuderen


In dit jaar volg je afsluitende vakken, loop je stage en bereid je je voor op je afstuderen. 
Hierbij word je begeleid door een afstudeerbegeleider.
Na succesvolle afronding van jaar 4 en je scriptie behaal je je getuigschrift ‘HBO Bachelor Commerciële Economie’ met als specialisatie Hotel- en eventmanagement.

 • Persoonlijk leiderschap
 • Management en ondernemen
 • Stage
 • Afstuderen

Getuigschrift

Na succesvolle afronding van deze opleiding ontvang je van Instituut Schoevers het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Commerciële Economie’ met als specialisatie Hotel- en eventmanagement. Instituut Schoevers is een gespecialiseerd en zelfstandig onderdeel van Hogeschool NCOI. Het programma is offi­cieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen. Daarnaast mag je de graad BA (Bachelor of Arts) voeren.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Investeren in succes

Hieronder vind je de kosten voor het collegejaar 2017-2018­:

Inschrijfgeld en toelating: € 100,-
Collegegeld studiejaar 1 en 2: € 10.990,- (per jaar)
Collegegeld studiejaar 3: € 6.900,-
Collegegeld afstudeerjaar: € 3.900,-
Studiemateriaal: € 2.150,- 

In het collegegeld zitten alle examens verwerkt. Je kunt deze opleiding ook in maandelijkse termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 4% in rekening gebracht.

Onze website maakt gebruik van cookies.