HBO Associate degree Human Resource Management

Brochure aanvragenIntakegesprek

Ben je behulpzaam en sociaal? En werk je graag met mensen? Kies dan voor deze HBO Associate degree Human Resource Management van Schoevers. Tijdens de opleiding zul je veel leren over management, personeel en economie en leer je effectief communiceren. Zo ben je volledig voorbereid op de praktijk!

Over je toekomstige baan

Na afronding van deze opleiding ga je aan de slag als medewerker personeelsadministratie, intercedent, personeels­consulent of assistent HRM. Je kunt aan het werk bij veel verschillende organisaties, zoals verzekeraars, banken, uitzendbureaus, gemeenten. Je dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het werven en selecteren van nieuwe mede­werkers, de ontwikkeling van personeel, opbouwen van personeelsdossiers en beantwoorden van personele vragen. Zie Baangarantie voor meer informatie over onze unieke baangarantie.

HBO Associate degree

Om het aanbod in het hoger beroepsonderwijs te verbreden en het gat te dichten tussen het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs worden 2-jarige HBO Associate-­degreeopleidingen georganiseerd. Deze zijn speciaal bedoeld voor studenten die geen ­4-jarige HBO Bacheloropleiding willen volgen, maar juist een korter HBO-programma. Je rondt deze opleiding af met een wettelijke graad, de HBO Associate degree (Ad).

Instituut Schoevers

Dit programma wordt verzorgd door Instituut Schoevers. ­Instituut Schoevers is een gespecialiseerd en zelfstandig onderdeel van Hogeschool NCOI.

Studievoorschot en -financiering

Wanneer je deze opleiding gaat volgen, kun je gebruikmaken van de faciliteiten van het nieuwe studievoorschot. Dit is gekomen in plaats van de studiefinanciering. Je kunt tegen gunstige voorwaarden bij de overheid geld lenen om je studie te bekostigen. Uiteraard is het niet verplicht, maar je kunt er wel gebruik van maken. Als je meer informatie wilt over studievoorschot en -financiering, dan kun je contact opnemen met onze opleidingsadviseurs of kijken op de website van DUO: www.duo.nl.

Schoevers en jij, matcht dat?

Je bent ambitieus en tussen de 17 en 25 jaar. Je wilt je in 2 jaar ontwikkelen op het gebied van personeelsmanagement. Je helpt graag mensen en wilt ervoor zorgen dat medewerkers binnen een organisatie niets tekort komen. Dan is een HBO Associate degree Human Resource Management iets voor jou.

Vooropleiding

Je kunt deelnemen aan deze HBO Associate-degreeopleiding met een diploma HAVO, VWO of ­volledig MBO-niveau 4.

Leren bij Schoevers, hoe werkt dat precies?

De opleiding is gestructureerd verdeeld in 3 perioden van 11 weken en een eindstage van 6 weken. In de eerste 3 perioden heb je per periode een vast lesrooster. De opleiding bestaat uit verschillende modules, waarin je leert adviseren, coachen en motiveren. Daarnaast ontwikkel je natuurlijk je communicatieve vaardigheden. Elke lesdag heeft maar een beperkt aantal vakken. Dit maakt het makkelijker om informatie te onthouden, omdat er minder onderwerpen tegelijkertijd behandeld worden. Bovendien biedt dit ruimte om na de theorie met opdrachten en cases praktisch aan het werk te gaan in de les. Uit ervaring blijkt dat dat betere studie­­resultaten oplevert. Dat vergroot je slagingskans.

Aan het eind van je studie bereid je je voor op je afstuderen onder persoonlijke begeleiding van een afstudeerbegeleider. Die zal er samen met jou voor zorgen dat je studie met een goede afstudeeropdracht succesvol afgerond wordt.

Schoevers beschikt over de beste docenten, die jou de fijne kneepjes van het vak leren. Omdat de docenten naast hun baan als professioneel docent zelf ook actief zijn in de praktijk, kunnen zij tijdens de lessen regelmatig concrete en actuele praktijksituaties bespreken. Deze praktijksituaties geven je alvast een idee van wat je kunt verwachten tijdens je toekomstige baan. Ook is tijdens het studiejaar op je leslocatie een studiecoach aanwezig. Bij je studiecoach kun je terecht met al je vragen over onder andere je lesplanning, examens en studievoortgang. Zo word je begeleid naar een uitstekend resultaat van je opleiding.

Stage

Naast de lesdagen loop je vanaf de derde periode 2 dagen in de week stage. Tijdens de stage doe je relevante werkervaring op en kun je oefenen met de theorie die je leert in de schoolbanken. Zowel in het eerste jaar als in het tweede jaar van de opleiding loop je stage. De studenten van Schoevers zijn zeer gewild in het bedrijfsleven. Schoevers heeft dan ook uitstekende contacten met veel bedrijven in Nederland.

Online ondersteuning tijdens je opleiding

Om het studeren wat makkelijker te maken heb je tijdens de opleiding toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt je alles wat je nodig hebt om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren, zoals oefenopdrachten, examen­informatie en handige studietips en -bronnen.

Het afronden van je opleiding

Tijdens de opleiding werk je per module stapsgewijs aan je voortgang. Dat werkt erg overzichtelijk. Je weet precies wat er van je verwacht wordt. In de opleiding werken we met verschillende soorten toetsen. Naast schriftelijke en ­mondelinge examens werk je ook aan moduleopdrachten en een praktijkportfolio.

Programma

De opleiding duurt 2 jaar. In het tweede jaar wordt opgedane kennis verder uitgewerkt. Je sluit het tweede jaar af met een eindopdracht. De docenten van Schoevers en je studiecoach zullen je hierin begeleiden. Hieronder vind je de belangrijkste kernpunten in dit programma.

Jaar 1 - Propedeuse

In het eerste jaar van de opleiding ga je aan de slag met verschillende modules waarin je werkt aan je ontwikkeling op het gebied van humanresourcesmanagement. Je gaat aan de slag met onderwerpen zoals HRM, personeel, leiderschap en ontwikkeling en arbeidsrecht. Verder leer je hoe organisaties werken in de modules Organisatie en management en Organisatiegedrag. Zo heb jij straks een goed beeld wat er allemaal bij komt kijken binnen organisaties en dat is op het gebied van humanresourcesmanagement zeer belangrijk. Naast de modules ben je ook in de praktijk actief in de vorm van een stage. Zo koppel je wat je leert ook direct aan de praktijk. Als je alles met succes afrondt, behaal je als resultaat van dit eerste jaar je propedeusegetuigschrift.

 • Organisatie en management
 • Personeelsplanning en organisatie
 • Personeel, leiderschap en beloning 
 • Personeel en ontwikkeling
 • Arbeidsrecht
 • Organisatiegedrag
 • Stage
 
 • Totaal: 60 EC
 • Diploma: HBO propedeuse

Jaar 2 - HBO Associate degree

In het tweede jaar van je opleiding heb je les, loop je stage en bereid je je voor op je afstuderen. Je verdiept je opgedane kennis van het eerste jaar en je doet nieuwe kennis en vaardigheden op. Zo werk je gericht aan je vaardigheden als HR-professional. Verder ben je bezig met onderwerpen op het gebied van talentmanagement en performancemanagement. Allemaal thema’s die je in de praktijk van HR gaat tegenkomen. In dit jaar is er ook aandacht voor stage, waar je direct weer de koppeling maakt met de praktijk. Je rondt je opleiding af met een eindopdracht. Hierbij word je persoonlijk begeleid. Na succesvolle afronding van dit jaar en je afstudeeropdracht behaal je je getuigschrift ‘HBO Associate degree Human Resource Management’.

 • Effectief communiceren en beïnvloeden 
 • Adviesvaardigheden 
 • HR Performancemanagement 
 • Talentmanagement, employability en HRD
 • Eindopdracht
 
 • Totaal jaar 2: 60 EC
 • Totaal opleiding: 120 EC
 • Diploma: HBO Associate degree Human Resource Management

Getuigschrift

Je ontvangt na succesvolle afronding het officieel ­erkende getuigschrift ‘HBO Asso­ciate degree Human Resource ­Management’ van Instituut Schoevers. Instituut Schoevers is een gespecialiseerd en zelfstandig onderdeel van Hogeschool NCOI. Het HBO-­programma is offi­cieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteits­eisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Met het getuigschrift kun je de HBO Bachelor Human Resource Management versneld doorlopen.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Investeren in succes

Hieronder vind je de kosten voor het collegejaar 2017-2018:

Inschrijfgeld en toelating: € 100,-
Collegegeld: € 10.990,- (per jaar)
Studiemateriaal: € 1.650,-

In het collegegeld zitten alle examens verwerkt. Je kunt deze opleiding ook in maandelijkse termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 4% in rekening gebracht.

Onze website maakt gebruik van cookies.