HBO Doorstroomprogramma ­Officemanagement

De stap van MBO-niveau 4 naar het tweede jaar van HBO

Brochure aanvragenIntakegesprek

Als je graag vanuit MBO-niveau 4 verder wilt studeren naar HBO, dan biedt ­Schoevers je de mogelijkheid om versneld in te stromen in het tweede jaar van de HBO-opleiding Associate degree Officemanagement. Daarmee behaal je met nog 1 jaar studie het officieel erkende diploma HBO Associate degree (Ad) Office­management van Hogeschool ­Schoevers of in plaats van in 4 jaar behaal je in 3 jaar het HBO Bachelordiploma. Je stroomt in in het tweede jaar van HBO.

Studiefinanciering

In het HBO is niet langer sprake van een basisbeurs. Doordat je vanuit MBO-niveau 4 van Schoevers versneld kunt doorstromen naar het tweede jaar van HBO scheelt dat tijd en geld. Wel kun je voor een HBO-opleiding tegen gunstige voorwaarden bij de overheid geld lenen om je studie te bekostigen. Voor meer informatie over de mogelijkheden kun je contact opnemen met onze opleidingsadviseurs of kijken op de website van DUO: www.duo.nl.

Vooropleiding

Om deel te mogen nemen aan deze opleiding moet je beschikken over het diploma MBO Managementassistent/Directiesecretaresse niveau 4 van Schoevers.

Online ondersteuning tijdens je opleiding

Ook tijdens dit doorstroomprogramma heb je toegang tot de online leeromgeving van ­Schoevers. Je vindt daar alle informatie en opdrachten die je nodig hebt. In deze ­omgeving maak je ook je dossier compleet op orde waarop je het eerste jaar HBO vrijgesteld kunt krijgen.

Leren bij Schoevers, hoe werkt dat precies?

Je volgt een kort schakelprogramma op HBO-niveau dat ongeveer een maand duurt. Het is een intensief programma waar je veel voordeel uit zult halen. Om te zorgen dat je het hele eerste jaar van de HBO-opleiding kunt overslaan, volg je de resterende modules van jaar 1 van HBO. De andere modules van de opleiding heb je al doorlopen in je opleiding MBO Managementassistent/Directiesecretaresse niveau 4 breng je op niveau. Je maakt je dossier op orde, zodat je versneld kunt instromen in het tweede leerjaar. Het schakelprogramma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • HBO-beroepsoriëntatie
  • HBO-dossier
  • De ontbrekende modules vanuit je MBO-opleiding niveau 4

Het afronden van je opleiding

De afronding bestaat uit een ­port­folio waarin aangetoond wordt dat je voldoet aan de leerdoelen van het eerste jaar HBO voor de modules in de opleiding HBO Associate degree Officemanagement. Hiermee toon je aan dat je in ­aanmerking komt voor een vrijstellingsbesluit van de examencommissie voor vrijstelling in jaar 1 van de HBO Associate degree Officemanagement.

Investeren in succes

De kosten van deze opleiding voor 2017-2018 zijn als volgt opgebouwd:

Inschrijfgeld en toelating: € 100,-
Collegegeld: € 1.950,-
Studiemateriaal: € 200,- 

In het collegegeld zitten alle examens verwerkt.

Onze website maakt gebruik van cookies.