HBO Bachelor Communicatie en Organisatie Specialisatie Marketingcommunicatiemanagement Voltijd

Specialisatie Marketingcommunicatiemanagement

Brochure aanvragenIntakegesprek

Wil jij je inschrijven voor deze opleiding? Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan via het contactformulier of bel naar 035 750 61 40.

Ambieer jij een functie als communicatieadviseur of een interessante marketingfunctie? Dan helpt deze afstudeerrichting Marketingcommunicatiemanagement je aan een stevige basis voor dit vakgebied. Je ontwikkelt belangrijke kennis en ­vaardigheden op het gebied van online communicatie, strategische marketing­communicatie, accountmanagement en leidinggeven. Door dit unieke Schoevers-­diploma kun je alle kanten op in de communicatiewereld.

Over je toekomstige baan

Als communicatieadviseur weet je altijd waar en wanneer je welke communicatiemiddelen het beste in kunt zetten. De inzet van deze middelen stem je volledig af met de afdeling marketing. Voor het compleet opstellen en uitvoeren van een communicatieplan moeten mensen bij jou zijn. Vervolgens bewaak je de communicatieplanning en het budget, je monitort berichten die in de media verschijnen en reageert daar zo nodig op. Kortom: je bent nooit klaar, er is altijd wel iets te doen! Zie Baangarantie voor meer informatie over onze unieke baangarantie.

Studievoorschot en -financiering

Wanneer je deze opleiding gaat volgen, kun je gebruikmaken van de faciliteiten van het nieuwe studievoorschot en het collegegeldkrediet. Het is niet verplicht, maar je kunt tegen gunstige voorwaarden bij de overheid geld lenen om je studie te bekostigen. Voor meer informatie over studievoorschot en -financiering kun je contact opnemen met onze opleidings­adviseurs of kijken op de website van DUO: www.duo.nl.

Schoevers en jij, matcht dat?

Je bent ambitieus en tussen de 17 en 25 jaar. Je wilt graag een leidinggevende of adviserende functie in de marketing- en communicatiewereld. Ben je creatief en niet bang voor verantwoordelijkheid? Dan heeft Schoevers de ideale praktijkgerichte Bacheloropleiding met veel persoonlijke aandacht voor jou, zodat we samen het beste in je boven kunnen brengen.

Vooropleiding

Om deel te mogen nemen aan deze opleiding moet je beschikken over een diploma HAVO, VWO of volledig MBO-niveau 4.

Leren bij Schoevers, hoe werkt dat precies?

In deze opleiding van Schoevers leer je in kleine klassen de fijne kneepjes van het vak. Professionele docenten bespreken tijdens de lessen verschillende praktijksituaties, die je alvast een idee geven wat je kunt verwachten tijdens je toekomstige baan. Ook ga je tijdens de lessen in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. De theorie wordt voortdurend gekoppeld aan de praktijk. Tijdens het studiejaar is op je leslocatie een studiecoach aanwezig. Bij je studiecoach kun je terecht met al je vragen over onder andere je lesplanning, examens en studievoortgang. Zo word je begeleid naar een uitstekend resultaat van je opleiding.

De opleiding bestaat uit verschillende modules, waarin je leert over organiseren, overtuigen en online marketing. Daarnaast ontwikkel je communicatieve vaardigheden. Elke lesdag heeft maar een beperkt aantal vakken. Dit maakt het makkelijker om informatie te onthouden, omdat er minder onderwerpen tegelijkertijd behandeld worden. Bovendien biedt dit ruimte  om na de theorie praktisch aan het werk te gaan in de les. Uit ervaring blijkt dat dat betere studieresultaten oplevert. Dat vergroot je slagingskans.

De eerste 2 jaar van de opleiding krijg je steeds in 3 perioden van 11 weken les volgens een vast lesrooster. Vanaf de derde periode combineer je de lessen met een stage van 2 dagen per week. Het derde studiejaar begin je met een lange stage tot aan de kerst. Je werkt aan een concrete opdracht voor het stagebedrijf en werkt mee op je stageafdeling. In de tweede periode volg je een aantal verdiepingsmodules. Je rondt het derde studiejaar af met een managementgame waar je samen met studenten in competitie bent.

In het vierde jaar combineer je een tweede lange stage met 1 lesdag. Je zult merken dat je steeds meer zelfstandig werkt. Je bent bijna klaar. Vanaf februari besteed je al je tijd aan je afstudeerfase onder begeleiding van een afstudeerbegeleider. Die zal er samen met jou voor zorgen dat je je opleiding succesvol afrondt met een eindscriptie.

Stage

Tijdens de stages doe je relevante werkervaring op en kun je oefenen met de theorie die je leert in de schoolbanken. De studenten van Schoevers zijn zeer gewild in het bedrijfsleven. Schoevers heeft dan ook uitstekende contacten met veel bedrijven in Nederland. 

Online ondersteuning tijdens je opleiding

Om het studeren wat makkelijker te maken heb je tijdens de opleiding toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt je alles wat je nodig hebt om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren, zoals oefenopdrachten, examen­informatie en handige studietips en -bronnen.

Het afronden van je opleiding

Tijdens de opleiding werk je per module stapsgewijs aan je voortgang. Dat werkt erg overzichtelijk. Je weet precies wat er van je verwacht wordt. In de opleiding werken we met verschillende soorten toetsen. Naast schriftelijke en mondelinge examens werk je ook aan moduleopdrachten en een praktijkportfolio.

Programma

Hieronder zijn de kernvakken opgenomen die je doorloopt tijdens je opleiding. Los van de kernvakken zijn er enkele ondersteunende onderdelen die deel uitmaken van de opleiding. De docenten van Schoevers en je studiecoach zullen je hier uitstekend in begeleiden.

Jaar 1 - Propedeuse

In jaar 1 heb je 3 dagen les per week. De rest van de week werk je aan praktijkopdrachten en ben je bezig met huiswerk. Vanaf de tweede periode breidt je je praktijkopdrachten uit met je stage. De laatste periode focus je je volledig op je stage.
Na succesvolle afronding van dit jaar behaal je je propedeusegetuigschrift.

 • Kick-off
 • Vaardigheden managementsupport
 • Zakelijk Nederlands
 • Business English
 • Bedrijfscommunicatie
 • Organisatie en management
 • Organisatiegedrag
 • Keuze: Duits of Spaans
 • Stage

Jaar 2 - HBO Associate degree 

In jaar 2 heb je 3 dagen les per week. De rest van de week werk je aan praktijkopdrachten en ben je bezig met huiswerk. Vanaf de tweede periode breidt je je praktijkopdrachten uit met je stage. De laatste periode focus je je volledig op je stage.
Na succesvolle afronding van dit jaar behaal je je getuigschrift ‘HBO Associate degree Marketing­communicatie’.

 • Marketingcommunicatie
 • Commercieel schrijven
 • Online marketing
 • Projectmanagement
 • Effectief communiceren en beïnvloeden
 • Reclameproject
 • Stage
 • Eindopdracht

Jaar 3 - Specialisatie Marketingcommunicatiemanagement 

Je start in het derde jaar met je specialisatie Marketingcommunicatiemanagement. 
Je loopt voor een groot deel stage. Daarnaast volg je lessen en ontwikkel je vaardigheden met behulp van een managementgame.
Strategisch management

 • Organisatie en verandering
 • Experience marketing en storytelling
 • Managementgame
 • Stage

Jaar 4 - Afstuderen 

In dit jaar volg je afsluitende vakken, loop je stage en bereid je je voor op je afstuderen. 
Hierbij word je begeleid door een afstudeerbegeleider.
Na succesvolle afronding van jaar 4 en je scriptie behaal je je getuigschrift ‘HBO Bachelor ­Communicatie en Organisatie’ met als specialisatie Marketingcommunicatiemanagement.

 • Strategisch communicatiemanagement
 • Persoonlijk leiderschap
 • Stage
 • Afstuderen

Getuigschrift

Je behaalt na succesvolle afronding van deze opleiding het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Communicatie en Organisatie’ met als specialisatie Marketingcommunicatiemanagement. Het programma is offi­cieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen. Daarnaast mag je de bachelorgraad voeren.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Investeren in succes

Hieronder vind je de kosten voor het collegejaar 2017-2018­:

Inschrijfgeld en toelating: € 100,-
Collegegeld studiejaar 1 en 2: € 10.990,- (per jaar)
Collegegeld studiejaar 3: € 6.900,-
Collegegeld afstudeerjaar: € 3.900,-
Studiemateriaal: € 2.150,- 

In het collegegeld zitten alle examens verwerkt. Je kunt deze opleiding ook in maandelijkse termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 4% in rekening gebracht.

Onze website maakt gebruik van cookies.