HBO Bachelor Communicatie en Organisatie Specialisatie Executive Officemanagement Voltijd

Specialisatie Executive Officemanagement

Brochure aanvragenIntakegesprek

Wil jij je inschrijven voor deze opleiding? Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan via het contactformulier of bel naar 035 750 61 40.

Wil jij de rechterhand van topbestuurders zijn bij grote organisaties of multi­nationals? De spin-in-het-web die alles weet, volgt, regelt, vertaalt en plant en veel geheimen bewaart? Dan is de afstudeerrichting Executive officemanagement echt iets voor jou! In deze NVAO-geaccrediteerde Bacheloropleiding van Schoevers leer je hoe mensen en processen in een organisatie werken. Je ontwikkelt je breed op het gebied van personeelsmanagement, facilitymanagement, organisatiekunde en communicatie.

Over je toekomstige baan

Met een HBO Bachelor Communicatie en Organisatie werk je bijvoorbeeld op de afdeling communicatie bij een bedrijf of overheidsinstelling. Hier regel je de interne communicatie tussen managers op strategisch niveau en bestudeer je de communicatieprocessen. Blijkt dat er binnen deze processen problemen bestaan, dan bedenk jij hiervoor een oplossing. Met een specialisatie in Executive officemanagement ondersteun je ook de directie en ben je het eerste aanspreekpunt voor iedereen buiten de organisatie. Je hoort en begrijpt alles en spreekt verschillende talen. Een hele veelzijdige functie dus, die vraagt om zelfstandigheid, creativiteit en iemand die van aanpakken houdt. Zie Baangarantie voor meer informatie over onze unieke baangarantie.

Studievoorschot en -financiering

Wanneer je deze opleiding gaat volgen, kun je gebruikmaken van de faciliteiten van het nieuwe studievoorschot en het collegegeldkrediet. Het is niet verplicht, maar je kunt tegen gunstige voorwaarden bij de overheid geld lenen om je studie te bekostigen. Voor meer informatie over studievoorschot en -financiering kun je contact opnemen met onze opleidings­adviseurs of kijken op de website van DUO: www.duo.nl.

Schoevers en jij, matcht dat?

Je bent ambitieus en tussen de 17 en 25 jaar. Je houdt van regelen en organiseren en beschikt over een flinke talenknobbel. Met behulp van een praktijkgerichte opleiding wil jij je ontwikkelen tot executive officemanager en in de toekomst graag de spil van een grote organisatie vormen.

Vooropleiding

Om deel te mogen nemen aan deze opleiding moet je beschikken over een diploma HAVO, VWO of volledig MBO-niveau 4.

Leren bij Schoevers, hoe werkt dat precies?

Deze opleiding bestaat uit verschillende modules, waarin je  onder andere leert organiseren, adviseren en notuleren. Daarnaast ontwikkel je communicatieve vaardigheden. Elke lesdag heeft maar een beperkt aantal vakken. Dit maakt het makkelijker om informatie te onthouden, omdat er minder onderwerpen tegelijkertijd behandeld worden. Bovendien biedt dit ruimte om na de theorie praktisch aan het werk te gaan in de les. Uit ervaring blijkt dat dat betere studie­resultaten oplevert. Dat vergroot je slagingskans.

Schoevers beschikt over de beste docenten, die je de fijne kneepjes van het vak leren. Zij bespreken tijdens de lessen regelmatig concrete en actuele praktijksituaties. Deze praktijksituaties geven je alvast een idee van wat je kunt verwachten tijdens je toekomstige baan. Gedurende de lessen ga je in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases waarbij de theorie voortdurend gekoppeld wordt aan de praktijk. Tijdens het studiejaar is op je leslocatie een studiecoach aanwezig. Bij je studiecoach kun je terecht met al je vragen over onder andere je lesplanning, examens en studievoortgang. Zo word je begeleid naar een uitstekend resultaat van je opleiding. 

De eerste 2 jaar van de opleiding krijg je steeds in 3 perioden van 11 weken les volgens een vast lesrooster. Vanaf de derde periode combineer je de lessen met een stage van 2 dagen per week. Het derde studiejaar begin je met een lange stage tot aan de kerst. Je werkt aan een concrete opdracht voor het stagebedrijf en werkt mee op je stageafdeling. In de tweede periode volg je een aantal verdiepingsmodules. Je rondt het derde studiejaar af met een managementgame waar je samen met studenten in competitie bent.

In het vierde jaar combineer je een tweede lange stage met 1 lesdag. Je zult merken dat je steeds meer zelfstandig werkt. Je bent bijna klaar. Vanaf februari besteed je al je tijd aan je afstudeerfase onder begeleiding van een afstudeerbegeleider. Die zal er samen met jou voor zorgen dat je je opleiding succesvol afrondt met een eindscriptie.

Stage

Tijdens de stages doe je relevante werkervaring op en kun je oefenen met de theorie die je leert in de schoolbanken. De studenten van Schoevers zijn zeer gewild in het bedrijfsleven. Schoevers heeft dan ook uitstekende contacten met veel bedrijven in Nederland.

Online ondersteuning tijdens je opleiding

Om het studeren wat makkelijker te maken heb je tijdens de opleiding toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt je alles wat je nodig hebt om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren, zoals oefenopdrachten, examen­informatie en handige studietips en -bronnen.

Het afronden van je opleiding

Tijdens de opleiding werk je per module stapsgewijs aan je voortgang. Dat werkt erg overzichtelijk. Je weet precies wat er van je verwacht wordt. In de opleiding werken we met verschillende soorten toetsen. Naast schriftelijke en mondelinge examens werk je ook aan moduleopdrachten en een praktijkportfolio.

Programma

Hieronder zijn de kernvakken opgenomen die je doorloopt tijdens je opleiding. Los van de kernvakken zijn er enkele ondersteunende onderdelen die deel uitmaken van de opleiding. De docenten van Schoevers en je studiecoach zullen je hier uitstekend in begeleiden.

Jaar 1 - Propedeuse

In jaar 1 heb je 3 dagen les per week. De rest van de week werk je aan praktijkopdrachten en ben je bezig met huiswerk. Vanaf de tweede periode breidt je je praktijkopdrachten uit met je stage. De laatste periode focus je je volledig op je stage.

Na succesvolle afronding van dit jaar behaal je je propedeusegetuigschrift.

 • Kick-off
 • Organisatiegedrag
 • Zakelijk Nederlands en Engels
 • Keuze Duits of Spaans
 • Bedrijfscommunicatie
 • Organisatie en management
 • Vaardigheden managementsupport
 • Stage

Jaar 2 - HBO Associate degree

In jaar 2 heb je 3 dagen les per week. De rest van de week werk je aan praktijkopdrachten en ben 
je bezig met huiswerk. Vanaf de tweede periode breidt je je praktijkopdrachten uit met je stage. 
De laatste periode focus je je volledig op je stage.
Na succesvolle afronding van dit jaar behaal je je getuigschrift ‘HBO Associate degree ­Officemanagement’.

 • Organisatiepsychologie
 • Projectmanagement
 • Bedrijfskundig supportmanagement
 • Effectief communiceren en beïnvloeden
 • Business English II
 • Keuze Zakelijk Duits of Spaans
 • Eventmanagement
 • Stage

Jaar 3 - Specialisatie Executive officemanagement

Je start in het derde jaar met je specialisatie Executive officemanagement. 
Je loopt voor een groot deel stage. Daarnaast volg je lessen en ontwikkel je vaardigheden met behulp van een managementgame.

 • Strategisch management
 • Organisatie en verandering
 • International Business Ethics
 • Business English III
 • Keuze Zakelijk Duits of Spaans II
 • Managementgame
 • Stage

Jaar 4 - Afstuderen

In dit jaar volg je afsluitende vakken, loop je stage en bereid je je voor op je afstuderen. 
Hierbij word je begeleid door een afstudeerbegeleider.
Na succesvolle afronding van jaar 4 en je scriptie behaal je je getuigschrift ‘HBO Bachelor ­Communicatie en Organisatie’ met als specialisatie Executive officemanagement.

 • Persoonlijk leiderschap
 • Kwaliteit en governance
 • Stage
 • Afstuderen

Getuigschrift

Na succesvolle afronding van deze opleiding behaal je het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Communicatie en Organisatie’ met als specialisatie Executive officemanagement. Het programma is offi­cieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen. Daarnaast mag je de bachelorgraad voeren.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Investeren in succes

Hieronder vind je de kosten voor het collegejaar 2017-2018­:

Inschrijfgeld en toelating: € 100,-
Collegegeld studiejaar 1 en 2: € 10.990,- (per jaar)
Collegegeld studiejaar 3: € 6.900,-
Collegegeld afstudeerjaar: € 3.900,-
Studiemateriaal: € 2.150,- 

In het collegegeld zitten alle examens verwerkt. Je kunt deze opleiding ook in maandelijkse termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 4% in rekening gebracht.

Onze website maakt gebruik van cookies.