HBO Associate Degree Officemanagement Specialisatie International business & languages Voltijd

Specialisatie International business & languages

Brochure aanvragenIntakegesprek

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige situatie en doelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat je gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen terug.
Vraag een opleidingsadvies aan

Kom jij ook naar de Schoevers Meet & Greet? Een speciale open dag met proeflessen. Kijk hier voor meer informatie en meld je aan.

Als officemanager in een internationale omgeving ben je niet alleen de schakel tussen verschillende afdelingen, maar onderhoud je ook allerlei internationale contacten. Je spreekt moeiteloos Engels en bent op de hoogte van wat wel of niet kan in verschillende situaties binnen diverse culturen. Bovendien kun je leiding geven en ben je goed in het managen van projecten. Zie jij jezelf al werken als bijvoorbeeld personal assistent van een CEO, internationaal officemanager of als executive assistent bij een multinational? Schrijf je dan in voor deze erkende opleiding. Dankzij de baangarantie van Schoevers kun je na deze opleiding direct aan de slag en ben je zeker van een interessante carrière.

 • De dag begint met een rondje langs de afdelingen. Zijn alle werkzaamheden voor de week ingepland? Is het werk goed verdeeld onder alle secretaresses?
 • Vervolgens organiseer je een teleconferentie met de kantoordirecteuren uit Frankrijk, Italië en Duitsland.
 • Daarna bespreek je met de CEO wat de wensen zijn voor zijn volgende zakenreis en stel je het reisschema op. Vervolgens sta je klaar om zijn zakenpartners uit Peru te ontvangen.
 • Ten slotte werk je een lijst met actiepunten uit voor de zaken die nog openstaan van afgelopen vergadering. 

Iets voor jou?

Houd je van reizen en andere culturen? Ben je een echte regelaar? En lijkt het je geweldig om aan de slag te gaan als officemanager in een internationale omgeving? Dan is deze opleiding echt iets voor jou. Je kunt met deze opleiding starten als je een diploma HAVO, VWO of volledig MBO-niveau 4 hebt.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Deze opleiding duurt 2 jaar. Elk jaar van je opleiding bestaat uit 3 lesperioden van 11 weken en een eindstage van 6 weken. Elke lesperiode heeft een vast rooster en heeft een leuke en leerzame projectweek. In deze projectweek ga je samen met je medestudenten in groepjes aan de slag met een opdracht. Je zoekt dingen uit en maakt een verslag wat je uiteindelijk ook presenteert. Je krijgt in deze opleiding les van enthousiaste vakdocenten uit de praktijk die je volledig voorbereiden op wat jij straks in je werk tegen gaat komen. Bij Schoevers loop je ieder jaar een periode stage. Vanaf de derde periode word je daarop voorbereid. Zo doe je meteen werkervaring op. Alles wat je leert, kun je hiermee meteen toepassen in de praktijk. Het tweede jaar combineer je je stage met een eindopdracht, waarin je laat zien wat je geleerd hebt.

Hoeveel tijd heb je nodig?

College: Ongeveer 15 uur per week
Opdrachten en weektaken: Ongeveer 6 tot 12 uur per week
Zelfstudie: 6 uur per week
Projectweek: Iedere periode 1 week
Stage: Stage-oriëntatie vanaf de derde periode en 6 weken fulltime aan het eind van het jaar

Wat ga je doen?

Je start met een introductieprogramma. Daarin maak je kennis met de school, je medestudenten en docenten. Daarna verdiep je je inhoudelijk in de volgende vakken:

Jaar 1

 • Zakelijk schrijven voor officemanagers 7 EC
 • Organisatie en management 7 EC
 • Bedrijfscommunicatie 7 EC
 • Business English I 7 EC
 • Professionele vaardigheden:
  • Zakelijk Nederlands 2 EC
  • Communicatie en persoonlijke presentatie 3 EC
  • MS Officevaardigheden 2 EC 

Keuze:

 • Zakelijk Duits I, of Zakelijk Spaans I 7 EC
 
 • Praktijkonderzoek en projectweken 6 EC
 • Stage 12 EC
TOTAAL 60 EC

In het eerste jaar versterk je je communicatieve vaardigheden en leer je hoe organisaties werken en wat hierbij komt kijken. Ook houd je je bezig met externe communicatie en schrijf je een communicatieplan. Je ontwikkelt je talent voor talen: je leert niet allee Nederlands en Engels, maar maakt ook een keuze uit Spaans of Duits.
 
Je werkt tijdens je opleiding aan opdrachten en hebt per periode een projectweek, waarin je in groepjes aan een opdracht werkt. Ook doe je praktijkervaring op door stage te lopen. Alles wat je leert, kun je daar meteen toepassen in de praktijk.

Diploma: HBO Propedeusegetuigschrift

Jaar 2

 • Management en leidinggeven 7 EC
 • Projectmanagement 7 EC
 • Effectief zakelijk communiceren 7 EC
 • Business English II 7 EC

Specialisatie International business & languages

 • International business support 7 EC

Keuze:

 • Zakelijk Duits  II, of Zakelijk Spaans II 7 EC
 
 • Praktijkonderzoek en projectweken 6 EC
 • Stage en eindopdracht 12 EC

TOTAAL JAAR 60 EC
TOTAAL OPLEIDING 120 EC

In jaar 2 verdiep je de kennis uit het eerste jaar. Je ontwikkelt je talen verder tot professioneel niveau en verdiept je in international business support. Daarnaast leer je leidinggeven en projecten managen, wat belangrijke kwaliteiten zijn voor een officemanager.
 
Ook in het tweede jaar werk je aan opdrachten en heb je projectweken. Je rondt de opleiding af met je stage en een eindopdracht. Hierbij word je persoonlijk begeleid. Zo ben je uitstekend voorbereid op je toekomst!
 
Getuigschrift: HBO Associate degree Officemanagement

Wat ga je hierna doen?

Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het officieel door de NVAO-geaccrediteerde getuigschrift ‘HBO Associate degree Officemanagement’ met als extra aantekening op je cijferlijst de specialisatie International business & languages. Hogeschool Schoevers is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap officieel erkend als Hogeschool. Je studeert af met een erkend getuigschrift en na je afstuderen draag je de graad Associate degree (Ad). Met dit getuigschrift kun je:

Investeren in succes

Collegegeld (jaar 1 en 2), per jaar:  € 12.990
Studiematerialen: € 1.650,-

Onze website maakt gebruik van cookies.