HBO Associate Degree Officemanagement Specialisatie International business & languages Voltijd

Specialisatie International business & languages.

Brochure aanvragenIntakegesprek

Wil jij je inschrijven voor deze opleiding? Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan via het contactformulier of bel naar 035 750 61 40.

Als officemanager van een multinational of grote internationale organisatie krijg je te maken met collega’s en zakenrelaties uit allerlei culturen. Vloeiend Engels ­spreken en op de hoogte zijn wat wel en niet kan in verschillende situaties zijn een must in dit vak. Met de specialisatie International business & languages van ­Schoevers raak je thuis in de wereld van het internationaal zaken doen. Je verdiept je in buitenlandse organisaties en culturele aspecten. Zo word je voorbereid om direct in een internationale omgeving aan de slag te kunnen.

Over je toekomstige baan

In deze rol ben je een echte spin-in-het-web en vorm je niet alleen de schakel tussen verschillende afdelingen, maar onderhoud je ook allerlei internationale contacten. Als officemanager ben je breed inzetbaar en kun je leidinggeven. Daarnaast kun je uitstekend projecten managen. Je bent bijvoorbeeld personal assistant van een CEO, internationaal officemanager of executive assistant bij een multinational. Zie Baangarantie voor meer informatie over onze unieke baangarantie.

HBO Associate degree

Om het aanbod in het hoger beroepsonderwijs te verbreden en het gat te dichten tussen het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs worden 2-jarige HBO Associate-­degreeopleidingen georganiseerd. Deze zijn speciaal bedoeld voor studenten die geen ­4-jarige HBO Bacheloropleiding ­willen volgen, maar juist een korter HBO-programma. Je rondt deze opleiding af met een wettelijke graad, de HBO Associate degree (Ad).

Studievoorschot en -financiering

Wanneer je deze opleiding gaat volgen, kun je gebruikmaken van de faciliteiten van het nieuwe studievoorschot. Dit is gekomen in plaats van de studiefinanciering. Je kunt tegen gunstige voorwaarden bij de overheid geld lenen om je studie te bekostigen. Uiteraard is het niet verplicht, maar je kunt er wel gebruik van maken. Als je meer informatie wilt over studievoorschot en -financiering, dan kun je contact opnemen met onze opleidingsadviseurs of kijken op de website van DUO: www.duo.nl.

Schoevers en jij, matcht dat?

Je bent ambitieus en tussen de 17 en 25 jaar. Het lijkt je leuk om aan de slag te gaan als officemanager in een internationale werkomgeving. Vind je het interessant om culturen te bestuderen en uit te vinden wat wel en niet kan in verschillende situaties? Dan is de opleiding HBO Associate degree Officemanagement met de specialisatie International business & languages echt iets voor jou.

Vooropleiding

Je kunt deelnemen aan deze Associate-degreeopleiding met een diploma HAVO, VWO of ­volledig MBO-niveau 4.

Leren bij Schoevers, hoe werkt dat precies?

In deze opleiding van Schoevers leer in je kleine klassen de fijne kneepjes van het vak. Professionele docenten bespreken tijdens de lessen verschillende praktijksituaties, die je alvast een idee geven wat je kunt verwachten tijdens je toekomstige baan. Ook ga je tijdens de lessen in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases waarbij de theorie voortdurend gekoppeld wordt aan de praktijk. Tijdens het studiejaar is op je leslocatie een studiecoach aanwezig. Bij je studiecoach kun je terecht met al je vragen over onder andere je lesplanning, examens en studievoortgang. Zo word je begeleid naar een uitstekend resultaat van je opleiding.

De opleiding is gestructureerd verdeeld in 3 perioden van 11 weken en een eindstage van 6 weken. In de eerste 3 perioden heb je per periode een vast lesrooster. Elke lesdag heeft maar een beperkt aantal vakken. Dit maakt het makkelijker om informatie te onthouden, omdat er minder onderwerpen tegelijkertijd behandeld worden. Bovendien biedt dit ruimte om na de theorie praktisch aan het werk te gaan in de les. Uit ervaring blijkt dat dat betere studieresul­taten oplevert. Dat vergroot je slagingskans.

De opleiding bestaat uit verschillende modules, waarin je onder andere leert ondersteunen en organiseren. Daarnaast ontwikkel je natuurlijk je communicatieve vaardigheden, waaronder zakelijk Engels. Aan het eind van je studie bereid je je voor op je afstuderen onder persoonlijke begeleiding van een afstudeerbegeleider. Die zal er samen met jou voor zorgen dat je studie met een goede afstudeeropdracht succesvol afgerond wordt.

Stage

Naast de lesdagen loop je vanaf de derde periode 2 dagen in de week stage. Tijdens de stage doe je relevante werkervaring op en kun je oefenen met de theorie die je leert in de schoolbanken. Zowel in het eerste jaar als in het tweede jaar van de opleiding loop je stage. De studenten van Schoevers zijn zeer gewild in het bedrijfsleven. Schoevers heeft dan ook uitstekende contacten met veel bedrijven in Nederland.

Online ondersteuning tijdens je opleiding

Om het studeren wat makkelijker te maken heb je tijdens de opleiding toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt je alles wat je nodig hebt om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren, zoals oefenopdrachten, examen­informatie en handige studietips en -bronnen.

Het afronden van je opleiding

Tijdens de opleiding werk je per module stapsgewijs aan je voortgang. Dat werkt erg overzichtelijk. Je weet precies wat er van je verwacht wordt. In de opleiding werken we met verschillende soorten toetsen. Naast schriftelijke en ­mondelinge examens werk je ook aan moduleopdrachten en een praktijkportfolio.

Programma

De opleiding duurt 2 jaar. In het tweede jaar wordt opgedane kennis verder uitgewerkt. Je sluit het tweede jaar af met een eindopdracht. De docenten van Schoevers en je studiecoach zullen je hierin begeleiden. Hieronder vind je de belangrijkste kernpunten in dit programma.

Jaar 1 - Propedeuse 

In het eerste jaar van de opleiding ga je aan de slag met verschillende modules waarin je werkt aan je ontwikkeling als officemanager. Je ontwikkelt professionele vaardigheden waar je veel plezier van hebt straks in je werk op het gebied van supportmanagement. Je werkt aan je talen, waarbij je naast Nederlands en Engels een keuze maakt uit Duits of Spaans. Verder volg je modules zoals Organisatie en management, Bedrijfscommunicatie en Organisatiegedrag. Die modules zorgen ervoor dat jij straks een goed beeld hebt hoe organisaties werken en wat er allemaal bij komt kijken. Voor je rol in officemanagement is dat allemaal zeer nuttig en ook leerzaam. Naast de modules ben je ook in de praktijk actief in de vorm van een stage. Zo koppel je wat je leert ook direct aan de praktijk. Als je alles met succes afrondt, behaal je als resultaat van dit eerste jaar je propedeusegetuigschrift.

 • Kick-off
 • Vaardigheden managementsupport
 • Zakelijk Nederlands
 • Business English
 • Keuze Duits of Spaans
 • Bedrijfscommunicatie
 • Organisatie en management
 • Organisatiegedrag
 • Stage
 
 • Totaal 60 EC
 • Diploma: HBO propedeuse

Jaar 2 - HBO Associate degree, specialisatie international business & languages

In het tweede jaar van je opleiding heb je les, loop je stage en bereid je je voor op je eindopdracht waarmee je de opleiding afsluit. Je gaat je specialiseren op het gebied van talen en internationalisering. Je verdiept je opgedane kennis van het eerste jaar en je doet nieuwe kennis en vaardig­heden op. Je leert leidinggeven, wat voor een rol als officemanager een belangrijke kwaliteit is. Je gaat gericht aan de slag met je talen en werkt specifiek aan een programma gericht op international business support, zodat jij helemaal weet hoe je in een internationale omgeving je rol als officemanager professioneel kunt vervullen. In dit jaar is er ook aandacht voor stage, waar je direct weer de koppeling maakt met de praktijk. Je rondt je opleiding af met een eindopdracht. Hierbij wordt je persoonlijk begeleid. Na succesvolle afronding van dit jaar en je eindopdracht behaal je je getuigschrift ‘HBO Associate degree Officemanagement, specialisatie International business & languages’.

 • Management en leidinggeven
 • Projectmanagement
 • Bedrijfskundig supportmanagement
 • Effectief communiceren en beïnvloeden
 • Business English II
 • Keuze Zakelijk Duits of Spaans
 • International business support
 • Stage
 • Afstuderen
 
 • Totaal jaar 2: 60 EC
 • Totaal opleiding: 120 EC
 • Diploma: HBO Associate degree Office­management

Getuigschrift

Je behaalt na succesvolle afronding van deze opleiding het officiële getuigschrift ‘HBO Associate degree Office­management’, met een extra aantekening van de specialisatie International business & languages op je cijferlijst. Het programma is offi­cieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteits­eisen. Met het getuigschrift kun je de HBO Bachelor ­Communicatie en Organisatie versneld doorlopen.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Investeren in succes

Hieronder vind je de kosten voor het collegejaar 2017-2018:

Inschrijfgeld en toelating: € 100,-
Collegegeld: € 10.990,- (per jaar)
Studiemateriaal: € 1.650,-

In het collegegeld zitten alle examens verwerkt. Je kunt deze opleiding ook in maandelijkse termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 4% in rekening gebracht.

Onze website maakt gebruik van cookies.