HBO Associate Degree Officemanagement Voltijd

Officieel NVAO-geaccrediteerd programma

Brochure aanvragenIntakegesprek

Wil jij je inschrijven voor deze opleiding? Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan via het contactformulier of bel naar 035 750 61 40.

In dit erkende 2-jarige HBO-programma word je opgeleid tot professioneel officemanager. Een veelzijdige, managementfunctie. Je maakt niet alleen een brede ontwikkeling door op het gebied van communicatie, organisatie, leidinggeven, HR en projectmanagement, maar je ontwikkelt ook je talenkennis. Kortom: een uit­gebreide ontwikkeling die leidt tot een betere versie van jezelf. Met het ­Schoevers-­diploma ben je voorbereid op een uitstekende toekomst.

Over je toekomstige baan

Als officemanager ben je breed inzetbaar en ben je een onmisbare schakel in de organisatie. Daarnaast kun je uitstekend projecten managen. Een officemanager organiseert bijeenkomsten met klanten en partners. Hiervoor maak je presentaties, je schrijft notulen en maakt verslagen. Daarnaast plan je de agenda, regel je facilitaire zaken, beheer je budgetten en heb je te maken met HR-taken. In deze rol ben je de spil van de organisatie. Als mensen iets nodig hebben, dan komen zij naar jou, want jij weet precies hoe en waar je alles kunt regelen. Zie Baangarantie voor meer informatie over onze unieke baangarantie.

HBO Associate degree

Om het aanbod in het hoger beroepsonderwijs te verbreden en het gat te dichten tussen het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs worden 2-jarige HBO Associate-­degree programma’s georganiseerd. Deze zijn speciaal bedoeld voor studenten die geen ­4-jarige HBO Bacheloropleiding ­willen volgen, maar juist een korter HBO-programma. Je rondt deze opleiding af met een wettelijke graad, de HBO Associate degree (Ad).

Studievoorschot en -financiering

Wanneer je deze opleiding gaat volgen, kun je gebruikmaken van de faciliteiten van het nieuwe studievoorschot. Dit is gekomen in plaats van de studiefinanciering. Je kunt tegen gunstige voorwaarden bij de overheid geld lenen om je studie te bekostigen. Uiteraard is het niet verplicht, maar je kunt er wel gebruik van maken. Als je meer informatie wilt over studievoorschot en -financiering, dan kun je contact opnemen met onze opleidingsadviseurs of kijken op de website van DUO: www.duo.nl.

Schoevers en jij, matcht dat?

Je bent tussen de 17 en 25 jaar en ambitieus. Je houdt van afwisseling en je bent een echt organisatietalent. Wil je je ontwikkelen tot uitmuntend directie­secretaresse, managementassistent of professioneel officemanager. Dan hebben we een match!

Vooropleiding

Je kunt deelnemen aan deze HBO Associate-degreeopleiding met een diploma HAVO, VWO of ­volledig MBO-niveau 4.

Leren bij Schoevers, hoe werkt dat precies?

Schoevers beschikt over de beste docenten, die je de fijne kneepjes van het vak leren. Omdat de docenten naast hun baan als professioneel docent zelf ook actief zijn in de praktijk, kunnen zij tijdens de lessen regelmatig concrete en actuele praktijksituaties bespreken. Deze praktijksituaties geven je alvast een idee van wat je kunt verwachten tijdens je toekomstige baan. Ook ga je tijdens de lessen in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases waarbij de theorie voortdurend gekoppeld wordt aan de praktijk. Tijdens het studiejaar is op je leslocatie een studiecoach aanwezig. Bij je studiecoach kun je terecht met al je vragen over onder andere je lesplanning, examens en studievoortgang. Zo word je begeleid naar een uitstekend resultaat van je opleiding.

De opleiding is gestructureerd verdeeld in 3 perioden van 11 weken en een eindstage van 6 weken. In de eerste 3 perioden heb je per periode een vast lesrooster. Elke lesdag heeft maar een beperkt aantal vakken. Dit maakt het makkelijker om informatie te onthouden, omdat er minder onderwerpen tegelijkertijd behandeld worden. Bovendien biedt dit ruimte om na de theorie praktisch aan het werk te gaan in de les. Uit ervaring blijkt dat dat betere studieresultaten oplevert. Dat vergroot je slagingskans.

De opleiding bestaat uit verschillende modules, waarin je onder andere leert over organiseren, leidinggeven en projectmanagement. Aan het eind van je studie bereid je je voor op je afstuderen onder persoonlijke begeleiding van een afstudeerbegeleider. Die zal er samen met jou voor zorgen dat je studie met een goede afstudeeropdracht succesvol afgerond wordt.

Stage

Naast de lesdagen loop je vanaf de derde periode 2 dagen in de week stage. Tijdens de stage doe je relevante werkervaring op en kun je oefenen met de theorie die je leert in de schoolbanken. De studenten van Schoevers zijn zeer gewild in het bedrijfsleven. Schoevers heeft dan ook uitstekende contacten met veel bedrijven in Nederland.

Online ondersteuning tijdens je opleiding

Om het studeren wat makkelijker te maken heb je tijdens de opleiding toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt je alles wat je nodig hebt om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren, zoals oefenopdrachten, examen­informatie en handige studietips en -bronnen.

Het afronden van je opleiding

Tijdens de opleiding werk je per module stapsgewijs aan je voortgang. Dat werkt erg overzichtelijk. Je weet precies wat er van je verwacht wordt. In de opleiding werken we met verschillende soorten toetsen. Naast schriftelijke en ­mondelinge examens werk je ook aan moduleopdrachten en een praktijkportfolio.

Programma

De opleiding duurt 2 jaar. In het tweede jaar wordt opgedane kennis verder uitgewerkt. Je sluit het tweede jaar af met een eindopdracht. De docenten van Schoevers en je studiecoach zullen je hierin begeleiden. Hieronder vind je de belangrijkste kernpunten in dit programma.

Jaar 1 - Propedeuse

In het eerste jaar van de opleiding ga je aan de slag met verschillende modules waarin je werkt aan je ontwikkeling als officemanager. Je ontwikkelt professionele vaardigheden waar je veel plezier van hebt straks in je werk op het gebied van supportmanagement. Je werkt aan je talen, waarbij je naast Nederlands en Engels een keuze maakt uit Duits of Spaans. Verder volg je modules zoals Organisatie en management, Bedrijfscommunicatie en Organisatiegedrag. Die modules zorgen ervoor dat jij straks een goed beeld hebt hoe organisaties werken en wat er allemaal bij komt kijken. Voor je rol in officemanagement is dat allemaal zeer nuttig en ook leerzaam. Naast de modules ben je ook in de praktijk actief in de vorm van een stage. Zo koppel je wat je leert ook direct aan de praktijk. Als je alles met succes afrondt, behaal je als resultaat van dit eerste jaar je propedeusegetuigschrift.

 • Kick-off
 • Vaardigheden managementsupport
 • Zakelijk Nederlands
 • Business English
 • Bedrijfscommunicatie
 • Organisatie en management
 • Organisatiegedrag
 • Keuze: Duits of Spaans
 • Stage
 
 • Totaal 60 EC
 • Diploma: HBO propedeuse

Jaar 2 - HBO Associate degree

In het tweede jaar van je opleiding heb je les, loop je stage en bereid je je voor op je afstuderen. Je verdiept je opgedane kennis van het eerste jaar en je doet nieuwe kennis en vaardigheden op. Je leert leidinggeven, wat voor een rol als officemanager een belangrijke kwaliteit is. Verder werk je aan modules waarin je je communicatieve vaardigheden ontwikkelt en waarin je projecten leert managen. Ook volg je een specifieke module gericht op eventmanagement. Je talen Engels en Duits of Spaans ontwikkel je in dit tweede jaar naar een hoger niveau. In dit jaar is er ook aandacht voor stage, waar je direct weer de koppeling maakt met de praktijk. Je rondt je opleiding af met een eindopdracht. Hierbij word je persoonlijk begeleid. Na succesvolle afronding van dit jaar en je eindopdracht behaal je je getuigschrift ‘HBO Associate degree Officemanagement’.

 • Management en leidinggeven
 • Projectmanagement
 • Bedrijfskundig supportmanagement
 • Effectief communiceren en beïnvloeden
 • Business English II
 • Keuze: Zakelijk Duits of Spaans
 • Eventmanagement
 • Stage
 • Eindopdracht
 
 • Totaal jaar 2: 60 EC
 • Totaal opleiding: 120 EC
 • Diploma: HBO Associate degree Office­management

Getuigschrift

Je behaalt na succesvolle afronding van deze opleiding het officiële getuigschrift ‘HBO Asso­ciate degree Office­management’. Het programma is offi­cieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, uitstekend aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Met het getuigschrift kun je de HBO Bachelor Communicatie en Organisatie, met de specialisatie Executive officemanagement, versneld doorlopen.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Investeren in succes
Hieronder vind je de kosten voor het collegejaar 2017-2018:

Inschrijfgeld en toelating: € 100,-
Collegegeld: € 10.990,- (per jaar)
Studiemateriaal: € 1.650,-

In het collegegeld zitten alle examens verwerkt. Je kunt deze opleiding ook in maandelijkse termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 4% in rekening gebracht.

Onze website maakt gebruik van cookies.