HBO Associate Degree Marketingcommunicatie Specialisatie Sales- en accountmanagement Voltijd

specialisatie Sales- en accountmanagement

Brochure aanvragenIntakegesprek

Wil jij je inschrijven voor deze opleiding? Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan via het contactformulier of bel naar 035 750 61 40.

Klanten echt het gevoel geven dat ze koning zijn, dat is de kern van werken op het gebied van sales- en accountmanagement. Offertes opstellen, relatiebeheer en het meedenken over succesvolle salesstrategieën zijn onderwerpen die je veel tegen zult komen binnen het vakgebied. Spreekt dit je aan en heb je een luisterend oor, maar ook overtuigingskracht? Deze HBO Associate-degreeopleiding van Schoevers leert je hoe je relatie­beheer echt inhoud geeft.

Over je toekomstige baan

Als deskundige in marketingcommunicatie en sales- en accountmanagement weet je hoe je nieuwe klanten werft, bestaande klanten behoudt en ben je er een ster in om de producten en diensten van de organisatie onder de aandacht van klanten te brengen. Stilzitten is niet je ding. Je maakt graag contact met mensen en bent veel liever op pad om klanten te bezoeken. En dat maakt jou zo belangrijk! Door de klanten blijft de organisatie draaien. Zie Baangarantie voor meer informatie over onze unieke baangarantie.

HBO Associate degree

Om het aanbod in het hoger beroepsonderwijs te verbreden en het gat te dichten tussen het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs worden 2-jarige HBO Associate-­degreeopleidingen georganiseerd. Deze zijn speciaal bedoeld voor studenten die geen ­4-jarige HBO Bacheloropleiding willen volgen, maar juist een korter HBO-programma. Je rondt deze opleiding af met een wettelijke graad, de HBO Associate degree.

Studievoorschot en -financiering

Wanneer je deze opleiding gaat volgen, kun je gebruikmaken van de faciliteiten van het nieuwe studievoorschot. Dit is gekomen in plaats van de studiefinanciering. Je kunt tegen gunstige voorwaarden bij de overheid geld lenen om je studie te bekostigen. Uiteraard is het niet verplicht, maar je kunt er wel gebruik van maken. Als je meer informatie wilt over studievoorschot en -financiering, dan kun je contact opnemen met onze opleidingsadviseurs of kijken op de website van DUO: www.duo.nl.

Schoevers en jij, matcht dat?

Je bent tussen de 17 en 25 jaar en relatiebeheer is je tweede natuur. Jij bent degene die nooit een verjaardag vergeet en die altijd ziet waar de ander behoefte aan heeft. Je vindt het een uitdaging om producten of diensten op een goede manier bij de klant onder de aandacht te brengen. Als dit plaatje bij je past, dan is de opleiding HBO Associate degree Marketing­communicatie specialisatie Sales- en account­management iets voor jou.

Vooropleiding

Je kunt deelnemen aan deze HBO Associate-degreeopleiding met een diploma HAVO, VWO of ­volledig MBO-niveau 4.

Leren bij Schoevers, hoe werkt dat precies?

Schoevers beschikt over de beste docenten, die je de fijne kneepjes van het vak leren. Tijdens de lessen bespreken zij regelmatig concrete en actuele praktijksituaties. Deze praktijksituaties geven je alvast een idee van wat je kunt verwachten tijdens je toekomstige baan. Ook ga je tijdens de lessen in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases waarbij de theorie voortdurend gekoppeld wordt aan de praktijk. Tijdens het studiejaar is op je leslocatie een studiecoach aanwezig. Bij je studiecoach kun je terecht met al je vragen over onder andere je lesplanning, examens en studievoortgang. Zo word je begeleid naar een uitstekend resultaat van je opleiding.

De opleiding is gestructureerd verdeeld in 3 perioden van 11 weken en een eindstage van 6 weken. In de eerste 3 perioden heb je per periode een vast lesrooster. Elke lesdag heeft maar een beperkt aantal vakken. Dit maakt het makkelijker om informatie te onthouden, omdat er minder onderwerpen tegelijkertijd behandeld worden. Bovendien biedt dit ruimte om na de theorie praktisch aan het werk te gaan in de les. Uit ervaring blijkt dat dat betere studieresul­taten oplevert. Dat vergroot je slagingskans.

De opleiding bestaat uit verschillende modules, waarin je leert organiseren, overtuigen en relaties beheren. Daarnaast ontwikkel je natuurlijk je communicatieve vaardigheden. Aan het eind van je studie bereid je je voor op je afstuderen onder persoonlijke begeleiding van een afstudeerbegeleider. Die zal er samen met jou voor zorgen dat je studie met een goede afstudeeropdracht succesvol afgerond wordt.

Stage

Naast de lesdagen loop je vanaf de derde periode 2 dagen in de week stage. Tijdens de stage doe je relevante werkervaring op en kun je oefenen met de theorie die je leert in de schoolbanken. Zowel in het eerste jaar als in het tweede jaar van de opleiding loop je stage. De studenten van Schoevers zijn zeer gewild in het bedrijfsleven. Schoevers heeft dan ook uitstekende contacten met veel bedrijven in Nederland.

Online ondersteuning tijdens je opleiding

Om het studeren wat makkelijker te maken heb je tijdens de opleiding toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt je alles wat je nodig hebt om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren, zoals oefenopdrachten, examen­informatie en handige studietips en -bronnen.

Het afronden van je opleiding

Tijdens de opleiding werk je per module stapsgewijs aan je voortgang. Dat werkt erg overzichtelijk. Je weet precies wat er van je verwacht wordt. In de opleiding werken we met verschillende soorten toetsen. Naast schriftelijke en ­mondelinge examens werk je ook aan moduleopdrachten en een praktijkportfolio.

Programma

De opleiding duurt 2 jaar. In het tweede jaar wordt opgedane kennis verder uitgewerkt. Je sluit het tweede jaar af met een eindopdracht. De docenten van Schoevers en je studiecoach zullen je hierin begeleiden. Hieronder vind je de belangrijkste kernpunten in dit programma.

Jaar 1 - Propedeuse

 

In het eerste jaar van de opleiding ga je aan de slag met verschillende modules waarin je werkt aan je ontwikkeling op het boeiende gebied van marketingcommunicatie. Je gaat aan de slag met modules op het gebied van communicatie en marketing. Verder doe je ook kennis en vaardig­heden op over hoe organisaties werken. Ook leer je onder goede begeleiding hoe je dat financieel vertaalt. Deze bredere aanpak biedt jou veel inzicht wat ook goed is voor je verdere doorontwikkeling naar HBO-niveau. Je volgt Nederlands en Engels waarbij je werkt aan een goed niveau van je taalvaardigheid. Dit is belangrijk als je in de marketingcommunicatie gaat werken. Naast de modules ben je ook in de praktijk actief in de vorm van een stage. Zo koppel je wat je leert ook direct aan de praktijk. Als je alles met succes afrondt, behaal je als resultaat van dit eerste jaar je propedeusegetuigschrift.

 • Kick-off
 • Bedrijfscommunicatie
 • Marketingmanagement
 • Organisatie en management
 • Organisatiegedrag
 • Zakelijk Nederlands
 • Business English
 • Bedrijfseconomische aspecten
 • Stage
 
 • Totaal 60 EC
 • Diploma: HBO propedeuse

Jaar 2 - HBO Associate degree, specialisatie Sales- en accountmanagement

In het tweede jaar van je opleiding heb je les, loop je stage en bereid je je voor op je afstuderen. Je specialiseert je op het gebied van sales- en accountmanagement. Je verdiept je opgedane kennis van het eerste jaar en je doet nieuwe kennis en vaardigheden op. Je gaat aan de slag met onderwerpen zoals commercieel schrijven, online marketing en marketingcommunicatie. Verder leer je hoe je effectief projecten kunt managen. Bij Schoevers leer je hoe je goed kunt organiseren en in deze specialisatie pas je dat toe op marketingcommunicatie gekoppeld aan sales- en accountmanagement. In je stage en eindopdracht kun je met deze specialisatie gericht aan de slag. Daar maak je de koppeling met de praktijk. Je rondt je opleiding af met een eindopdracht. Hierbij word je persoonlijk begeleid. Na succesvolle afronding van dit jaar en je eindopdracht behaal je je getuigschrift ‘HBO Associate degree Marketingcommunicatie, specialisatie Sales- en accountmanagement’.

 • Marketingcommunicatie
 • Commercieel schrijven
 • Online marketing
 • Projectmanagement
 • Effectief communiceren en beïnvloeden
 • Sales- en accountmanagement
 • Stage
 • Eindopdracht
 
 • Totaal jaar 2: 60 EC
 • Totaal opleiding: 120 EC
 • Diploma: HBO Associate degree Marketing­communicatie, specialisatie Sales- en accountmanagement

Getuigschrift

Je behaalt na succesvolle afronding van deze opleiding het officiële getuigschrift ‘HBO ­Associate degree Marketing­communicatie’. Je ontvangt een extra aantekening voor de specialisatie Sales- en account­management op je cijferlijst. Het programma is offi­cieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteits­eisen, uitstekend aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Met het getuigschrift kun je de HBO Bachelor Communicatie en Organisatie versneld doorlopen.

 

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Investeren in succes

Hieronder vind je de kosten voor het collegejaar 2017-2018:

Inschrijfgeld en toelating: € 100,-
Collegegeld: € 10.990,- (per jaar)
Studiemateriaal: € 1.650,-

In het collegegeld zitten alle examens verwerkt. Je kunt deze opleiding ook in maandelijkse termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 4% in rekening gebracht.

Onze website maakt gebruik van cookies.