HBO Associate Degree Marketingcommunicatie Voltijd

Officieel NVAO-geaccrediteerde opleiding

Brochure aanvragenIntakegesprek

Wil jij je inschrijven voor deze opleiding? Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan via het contactformulier of bel naar 035 750 61 40.

Met dit programma word je opgeleid tot professioneel marketingcommunicatie­specialist. Een opleiding waar je veel kanten mee op kunt. Je ontwikkelt brede kennis op het gebied van communicatie, organisatie, ­marketing, sales en project­management. Kortom: een brede ontwikkeling waarmee je wordt voorbereid op een uitstekende toekomst. Na deze opleiding kun je aan de slag met boeiende marketing- en communicatievraagstukken.

Over je toekomstige baan

Als professional op het gebied van marketingcommunicatie kun je bij een ­reclamebureau gaan werken, op een marketing­afdeling bij een groot bedrijf of in een ­commerciële rol. Jij weet precies hoe je het aanbod van de organisatie onderscheidend en geloofwaardig onder de aandacht brengt van klanten. Je stelt campagneplannen op, regelt de ontwikkeling van de communicatiemiddelen en verzorgt de implementatie hiervan. Dat vraagt om veel creativiteit en verantwoordelijkheid, maar dat vormt voor jou geen probleem! Zie Baangarantie voor meer informatie over onze unieke baangarantie.

HBO Associate degree

Om het aanbod in het hoger beroepsonderwijs te verbreden en het gat te dichten tussen het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs worden 2-jarige HBO Associate-­degreeopleidingen georganiseerd. Deze zijn speciaal bedoeld voor studenten die geen ­4-jarige HBO Bacheloropleiding willen volgen, maar juist een korter HBO-programma. Je rondt deze opleiding af met een wettelijke graad, de HBO Associate degree (Ad).

Studievoorschot en -financiering

Wanneer je deze opleiding gaat volgen, kun je gebruikmaken van de faciliteiten van het nieuwe studievoorschot. Dit is gekomen in plaats van de studiefinanciering. Je kunt tegen gunstige voorwaarden bij de overheid geld lenen om je studie te bekostigen. Uiteraard is het niet verplicht, maar je kunt er wel gebruik van maken. Als je meer informatie wilt over studievoorschot en -financiering, dan kun je contact opnemen met onze opleidingsadviseurs of kijken op de website van DUO: www.duo.nl.

Schoevers en jij, matcht dat?

Je bent ambitieus en tussen de 17 en 25 jaar. Communiceren is jouw ding en je wilt je ontwikkelen tot marketingcommunicatiespecialist of marketeer. Je wilt binnen 2 jaar een officieel diploma behalen op het gebied van marketingcommunicatie.

Vooropleiding

Je kunt deelnemen aan deze Associate-degreeopleiding met een diploma HAVO, VWO of ­volledig MBO-niveau 4.

Leren bij Schoevers, hoe werkt dat precies?

De opleiding is gestructureerd verdeeld in 3 perioden van 11 weken en een eindstage van 6 weken. In de eerste 3 perioden heb je per periode een vast lesrooster. Elke lesdag heeft maar een beperkt aantal vakken. Dit maakt het makkelijker om informatie te onthouden, omdat er minder onderwerpen tegelijkertijd behandeld worden. Bovendien biedt dit ruimte om na de theorie praktisch aan het werk te gaan in de les. Uit ervaring blijkt dat dat betere studieresultaten oplevert. Dat vergroot je slagingskans.

Schoevers beschikt over de beste docenten, die jou de fijne kneepjes van het vak leren. Omdat de docenten naast hun baan als professioneel docent zelf ook actief zijn in de praktijk, kunnen zij tijdens de lessen regelmatig concrete en actuele praktijksituaties bespreken. Deze praktijksituaties geven je alvast een idee van wat je kunt verwachten tijdens je toekomstige baan. Ook ga je tijdens de lessen in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases waarbij de theorie voortdurend gekoppeld wordt aan de praktijk. Tijdens het studiejaar is op je leslocatie een studiecoach aanwezig. Bij je studiecoach kun je terecht met al je vragen over onder andere je lesplanning, examens en studievoortgang. Zo word je begeleid naar een uitstekend resultaat van je opleiding.

De opleiding bestaat uit verschillende modules, waarin je gericht aan de slag gaat met marketing. Daarnaast ontwikkel je natuurlijk je communicatieve vaardigheden. Aan het eind van je studie bereid je je voor op je afstuderen onder persoonlijke begeleiding van een afstudeerbegeleider. Die zal er samen met jou voor zorgen dat je studie met een goede afstudeeropdracht succesvol afgerond wordt.

Stage

Naast de lesdagen loop je vanaf de derde periode 2 dagen in de week stage. Tijdens de stage doe je relevante werkervaring op en kun je oefenen met de theorie die je leert in de schoolbanken. De studenten van Schoevers zijn zeer gewild in het bedrijfsleven. Schoevers heeft dan ook uitstekende contacten met veel bedrijven in Nederland.

Online ondersteuning tijdens je opleiding

Om het studeren wat makkelijker te maken heb je tijdens de opleiding toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt je alles wat je nodig hebt om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren, zoals oefenopdrachten, examen­informatie en handige studietips en -bronnen.

Het afronden van je opleiding

Tijdens de opleiding werk je per module stapsgewijs aan je voortgang. Dat werkt erg overzichtelijk. Je weet precies wat er van je verwacht wordt. In de opleiding werken we met verschillende soorten toetsen. Naast schriftelijke en ­mondelinge examens werk je ook aan moduleopdrachten en een praktijkportfolio.

Programma

De opleiding duurt 2 jaar. In het tweede jaar wordt opgedane kennis verder uitgewerkt. Je sluit het tweede jaar af met een eindopdracht. De docenten van Schoevers en je studiecoach zullen je hierin begeleiden. Hieronder vind je de belangrijkste kernpunten in dit programma.

Jaar 1 - Propedeuse

In het eerste jaar van de opleiding ga je aan de slag met verschillende modules waarin je werkt aan je ontwikkeling op het boeiende gebied van marketingcommunicatie. Je gaat aan de slag met modules op het gebied van communicatie en marketing. Verder doe je ook kennis en vaardig­heden op over hoe organisaties werken. Ook leer je onder goede begeleiding hoe je dat financieel vertaalt. Deze bredere aanpak biedt je veel inzicht wat ook goed is voor je verdere doorontwikkeling naar HBO-niveau. Je volgt Nederlands en Engels waarbij je werkt aan een goed niveau van je taalvaardigheid. Dit is belangrijk als je in de marketingcommunicatie gaat werken. Naast de modules ben je ook in de praktijk actief in de vorm van een stage. Zo koppel je wat je leert ook direct aan de praktijk. Als je alles met succes afrondt, behaal je als resultaat van dit eerste jaar je propedeusegetuigschrift.

 • Kick-off
 • Bedrijfscommunicatie
 • Marketingmanagement
 • Organisatie en management
 • Organisatiegedrag
 • Zakelijk Nederlands
 • Business English
 • Bedrijfseconomische aspecten
 • Stage
 
 • Totaal 60 EC
 • Diploma: HBO propedeuse

Jaar 2 - HBO Associate degree

In het tweede jaar van je opleiding heb je les, loop je stage en bereid je je voor op je afstuderen. Je verdiept je opgedane kennis van het eerste jaar en je doet nieuwe kennis en vaardigheden op. Je gaat aan de slag met onderwerpen zoals commercieel schrijven, online marketing en marketingcommunicatie. Je versterkt je communicatievaardigheden en je leert hoe je effectief projecten kunt managen. Bij Schoevers leer je hoe je goed kunt organiseren en hoe je professioneel in organisaties werkt. Samen met medestudenten werk je aan een reclameproject. Daarin komt in feite alles wat je leert in de opleiding Marketingcommunicatie op een praktische manier bij elkaar. In je stage maak je ook in dit jaar een koppeling met de praktijk. Je rondt je opleiding af met een eindopdracht. Hierbij word je persoonlijk begeleid. Na succesvolle afronding van dit jaar en je eindopdracht behaal je je getuigschrift ‘HBO Associate degree Marketingcommunicatie’.

 • Marketingcommunicatie
 • Commercieel schrijven
 • Online marketing
 • Projectmanagement
 • Effectief communiceren en beïnvloeden
 • Reclameproject
 • Stage
 • Eindopdracht
 
 • Totaal jaar 2: 60 EC
 • Totaal opleiding: 120 EC
 • Diploma: HBO Associate degree Marketingcommunicatie

Getuigschrift

Je behaalt na succesvolle afronding van deze opleiding het officiële getuigschrift ‘HBO Asso­ciate degree Marketing­communicatie’. Het programma is offi­cieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, uitstekend aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Met het getuigschrift kun je de HBO Bachelor Communicatie en Organisatie versneld doorlopen.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Investeren in succes

Hieronder vind je de kosten voor het collegejaar 2017-2018:

Inschrijfgeld en toelating: € 100,-
Collegegeld: € 10.990,- (per jaar)
Studiemateriaal: € 1.650,-

In het collegegeld zitten alle examens verwerkt. Je kunt deze opleiding ook in maandelijkse termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 4% in rekening gebracht.

Onze website maakt gebruik van cookies.