Schriftelijk Rapporteren

Met meer gemak en zekerheid rapporteren

Brochure aanvragenInschrijven

Als supportprofessional zul je soms rapporten moeten schrijven als onderdeel van je werkzaamheden. Het schrijven van een goed rapport blijkt in de praktijk niet altijd eenvoudig. Daarom bieden we deze training aan. Je leert namelijk hoe rapportages opgebouwd worden en krijgt handige tips en trucs mee. Na afloop stel je jouw rapporten dan ook met meer gemak op dan voorheen. Jouw rapporten zijn helder en minder omvangrijk. Bovendien weet je hierna waar je qua schrijven goed in bent en wat je nog kunt verbeteren.

Resultaat van de training

Na deze training schrijf je met meer gemak een rapport. Je rapport is overzichtelijker, raakt de kern beter en is to the point. Je kunt op de juiste wijze zaken formuleren waardoor het voor de lezer makkelijker en prettiger leesbaar wordt. Je schrijft zakelijk, kernachtig en helder.

Doelgroep

(Staf)medewerkers en supportprofessionals die geregeld (advies)rapporten, beleidsnota's, memo's en verslagen schrijven.

Aanpak

Voordat je aan de training begint, vul je een uitgebreid intakeformulier in. De trainer analyseert dit intakeformulier en gebruikt het als voorbereiding op de training. Hiermee wordt een maximaal leereffect gerealiseerd tijdens de training.

Deze training bestaat uit een groot aantal praktische oefeningen. Na enkele theoretische inleidingen ga je aan de slag met verschillende schrijfopdrachten. De opdrachten worden uitvoerig met je besproken. Je neemt teksten uit jouw eigen praktijk mee en brengt deze in tijdens de training. Jouw deskundige trainer geeft hier direct feedback op.
Tijdens het gehele trainingstraject tot enkele weken daarna heb je toegang tot de online leeromgeving e-Connect.

De maximale groepsgrootte bij deze training is 12 deelnemers.

Studieprogramma

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan de orde:

Effectief en efficiënt schrijven

 • Een snelle, handige schrijfaanpak
 • De schrijfopdracht helder maken: onderwerp, doel en lezer

Doelstellingen en doelgroep

 • Doelstellingen van het rapport
 • Lezer (doelgroep) van het rapport

Inhoud en opbouw

 • Relevante informatie selecteren
 • Tijd besparen met vaste rapportstructuren
 • Verschillende argumentatietechnieken inzetten
 • Structuurmiddelen toepassen: kopjes, alinea's, opsommingen
 • Een goede samenvatting, inleiding en conclusie

Effectief formuleren

 • Effectieve schrijftechnieken toepassen
 • Formuleren en redigeren
 • Begrijpelijk, aanvaardbaar en correct formuleren

Opzet van de training

Deze training bestaat uit 2 trainingsdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.
Deze training wordt aangeboden in de regio's Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Kostenoverzicht

Trainingskosten: € 1.190,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten 
Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Reprorechten en hand-outs 
Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw 
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onze website maakt gebruik van cookies.