Professioneel Officemanager

Supportopleiding om succesvol te zijn op het hoogste niveau
PDF downloadenInschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige situatie en doelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat je gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen terug.
Vraag een opleidingsadvies aan

Interne en externe communicatie op het hoogste niveau, dat is waar de officemanager mee bezig is. Als officemanager moet je een goed inzicht hebben in de organisatiestructuur en de plek van de organisatie in de omgeving, zodat je kunt bepalen waar welke communicatie gewenst is. De Schoevers-opleiding Professioneel Officemanager bereidt je gedegen voor op deze taak. Je leert projecten managen en een projectteam aansturen in de veranderende organisaties van nu. Je gaat aan de slag met het beheren van social media en leert wanneer je welke communicatiemiddelen moet inzetten. Ook leren onze ervaren docenten je hoe je je netwerk met succes benut. Met het Schoevers-diploma Professioneel Officemanager zet je een belangrijke nieuwe stap in je carrière.

Doelgroep

Communicatie en netwerken zijn jouw ding. Je wilt graag leren je vaardigheden op professionele wijze in te zetten via een opleiding op HBO-niveau. Je wilt je opleiding afronden met een diploma dat zijn waarde op de arbeidsmarkt heeft bewezen. Als je de voorkeur geeft aan het werken in een internationale omgeving raden we je aan te kiezen voor de opleiding Internationaal Officemanager.

In deze opleiding is een deel van het programma gericht op computervaardigheden. Ben je al volledig bekend met Word, Excel en PowerPoint? Dan adviseren wij je om de opleiding Officemanager te volgen. Je volgt dan hetzelfde programma, op de 3 computervaardigheidstrainingen na.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen. De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Het gemiddelde instroomniveau in de opleiding is HAVO, VWO en MBO-niveau 4 met enige ervaring in een supportrol, maar ook HBO’ers die een overstap maken richting officemanagement nemen deel aan deze opleiding. Door hard te werken en een goede motivatie kun je ook vanuit een lagere opleidingsachtergrond instromen.

Doel en opzet van de opleiding

Het programma is modulair opgebouwd. De modules worden apart afgesloten. In de opleiding wordt aandacht besteed aan alle essentiële kennis en vaardigheden waarover je moet beschikken om het gewaardeerde Schoevers-diploma te mogen ontvangen. Het programma bestaat uit de modules van de opleiding Officemanager en een uitgebreid programma om je computervaardigheden sterk te ontwikkelen.

De opleiding kent een zeer praktijkgerichte aanpak. Het programma wordt verzorgd door ervaren vakdocenten. Door veel te oefenen met opdrachten krijg je de leerstof snel onder de knie. Als je al een bij de opleiding passende werkomgeving hebt, merk je dat direct. Je leert dingen die je meteen in je eigen werk kunt toepassen. In de opleiding wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je toegang tot een prettige online leeromgeving waar je veel informatie vindt, zoals een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie.

Voorbereiding

Als je de lessen voorbereidt, haal je meer rendement uit de bijeenkomsten. Houd als richtlijn aan dat je ongeveer evenveel tijd bezig bent met de voorbereiding als de duur van de lestijd.

Vervolgmogelijkheid en vrijstellingen

Deze praktijkgerichte opleiding sluit goed aan op de opleiding HBO Associate degree Officemanagement. Indien je toegelaten wordt tot de opleiding HBO Associate degree Officemanagement ontvang je vrijstelling voor de overeenkomstige modules.

Programma

De opleiding bestaat uit de modules van de opleiding Officemanager en een programma gericht op computervaardigheden. Voor de modules voor Officemanager geldt dat bij het aantal bijeenkomsten wordt uitgegaan van de avondvariant. Bij de dagvariant heb je altijd 2 bijeenkomsten op dezelfde dag. Het programma gericht op computervaardigheden wordt in dagbijeenkomsten georganiseerd. In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Praktisch leidinggeven

(6 bijeenkomsten)

Bedrijfscommunicatie

(6 bijeenkomsten)

Next supportmanagement

(6 bijeenkomsten)

Organisatie en management

(6 bijeenkomsten)

Organisatiegedrag

(6 bijeenkomsten)

Vaardigheden managementsupport

(6 bijeenkomsten)

Word advanced

(2 dagbijeenkomsten)

 • Sjablonen en opmaakprofielen
 • Documenten opmaken
 • Kop- en voetteksten
 • Werken in kolommen
 • Randen en arceringen
 • Tabellen maken
 • Stijlen toepassen
 • Elektronische verwijzingen in teksten
 • Documentenstructuur en tekstkoppen
 • Illustraties in documenten
 • Tekeningen in WordArt en grafieken

Excel basis

(2 dagbijeenkomsten)

 • Kennismaken met Excel
 • Een werkmap maken
 • Tekst en getallen invoeren
 • Cellen selecteren, kopiëren en verplaatsen
 • Berekeningen uitvoeren met Excel
 • Cellen en kolommen opmaken
 • Grafieken kiezen en invoegen
 • Afdrukken van paginabereik

PowerPoint advanced

(2 dagbijeenkomsten)

 • Startdia maken
 • Diaovergang aanbrengen en verwijderen
 • Animatie toevoegen
 • Effectopties en tijdsinstellingen
 • Diavoorstelling instellen
 • Hyperlinks en actie-instellingen
 • Diavoorstelling uitzenden
 • Doorlopende en aangepaste voorstellingen
 • Video maken van een presentatie

Officieel Schoevers-diploma

De module Vaardigheden managementsupport rond je af met een mondeling examen. De module Organisatie en management rond je af met een digitaal examen. De overige modules worden afgerond met een praktijkopdracht. Naast de modules volg je nog een aantal trainingen. Aan deze trainingen zijn geen examens gekoppeld. Na een succesvolle afronding van alle modules en het volgen van de trainingen, ontvang je het zeer gewaardeerde Schoevers-diploma ‘Professioneel Officemanager’.

Opleidingsvarianten

De opleiding duurt 15 of 27 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 18 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 36 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Daarnaast zijn er 6 trainingsdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur gericht op computervaardigheden. Door de unieke combinatie van onderdelen zijn er verschillende werkdagen waarop je dit programma volgt.

Studievarianten

Je kunt dit programma volgen in 15 of 27 maanden. De opleiding is in beide varianten exact hetzelfde met hetzelfde aantal bijeenkomsten, waarbij het tempo in de variant van 27 maanden lager ligt. Als je ervoor kiest om de opleiding in 15 maanden te volgen heb je gemiddeld iedere week 1 avondbijeenkomst of 1 dagbijeenkomst eens in de 2 weken. Als je de opleiding volgt in 27 maanden, heb je gemiddeld eens in de 2 weken een avondbijeenkomst of 1 dagbijeenkomst per 4 weken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Kostenoverzicht

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 5.090,-
Studiemateriaal: € 550,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
€ 260,- (mondeling)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 5 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 
Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Reprorechten en hand-outs 
Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw 
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onze website maakt gebruik van cookies.