Professioneel Directiesecretaresse

Praktijkgerichte opleiding voor een toppositie als supportprofessional
Duur 15 Maanden
Vorm Deeltijd
Opleidingsniveau MBO-Opleidingen
Studievorm Avond, Dag, Zaterdag en E-learning

Professioneel Directiesecretaresse

Praktijkgerichte opleiding voor een toppositie als supportprofessional
Duur 15 Maanden
Vorm Deeltijd
Opleidingsniveau MBO-Opleidingen
Studievorm Zaterdag, Dag, Avond en E-learning
PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenInschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige situatie en doelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat je gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen terug.
Vraag een opleidingsadvies aan

De Schoevers-opleiding Professioneel Directiesecretaresse is dé opleiding als je in de top van het secretariële vakgebied aan de slag wilt. Na het afronden van de opleiding kun je communiceren en organiseren op het hoogste niveau in organisaties. Je zorgt ervoor dat directieleden optimaal kunnen functioneren door een zorgvuldige planning te maken, informatie te structureren en door soms ook op te treden als strenge portier. Onze Schoevers-docenten hebben ervaring op het hoogste niveau en leren je de zakelijke conventies. Vanuit hun eigen brede praktijkervaring geven ze je advies over het vinden van de juiste balans tussen dienstbaarheid en proactiviteit. Met het Schoevers-diploma Professioneel Directiesecretaresse op zak, ben je voor iedere directeur de onmisbare rechterhand.

Doelgroep

Je bent ambitieus en wilt aan de slag op directieniveau. Je wilt een brede opleiding met aandacht voor alle aspecten van het vak van directiesecretaresse. Als je aan de slag wilt in een internationale omgeving, kun je ook kiezen voor de opleiding Internationaal Directiesecretaresse.

In deze opleiding is een deel van het programma gericht op computervaardigheden. Ben je al volledig bekend met Word, Excel en PowerPoint? Dan adviseren wij je om de opleiding Directiesecretaresse te volgen. Je volgt dan hetzelfde programma, op de 3 computervaardigheidstrainingen na.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Het programma wordt verzorgd op MHBO-niveau. Het gemiddelde instroomniveau in de opleiding is HAVO, VWO en MBO-niveau 4, maar ook HBO’ers die een overstap maken nemen deel aan deze opleiding. Door hard te werken en een goede motivatie kun je ook vanuit een lagere opleidingsachtergrond instromen.

Doel en opzet van de opleiding

Het programma bestaat uit de modules van de opleiding Directiesecretaresse. Daarnaast volg je een intensief programma, zodat je je computervaardigheden op goed niveau beheerst. De essentie van Schoevers is niet alleen dat je kennis en inzicht hebt, maar dat je ook over de vaardigheden als directiesecretaresse beschikt. En vooral ook dat je de mentaliteit hebt die nodig is om op hoog niveau als ondersteuner van de directie te werken.

De opleiding kent een zeer praktijkgerichte aanpak. Dat is erg prettig, omdat je veel van de voorbeelden direct in je eigen praktijk al kunt oefenen. In de opleiding wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je toegang tot een prettige online leeromgeving waar je veel informatie vindt, zoals een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie. Via de leeromgeving kun je ook communiceren met je medestudenten en je docent.

Voorbereiding

Als je de lessen voorbereidt, haal je meer rendement uit de bijeenkomsten. Houd als richtlijn aan dat je ongeveer evenveel tijd bezig bent met de voorbereiding als de duur van de lestijd.

Programma

De opleiding bestaat uit de modules van de opleiding Directiesecretaresse en een programma gericht op computervaardigheden. Voor de modules voor Directiesecretaresse geldt dat bij het aantal bijeenkomsten wordt uitgegaan van de avondvariant. In de dagvariant heb je altijd 2 bijeenkomsten op dezelfde dag. De computervaardigheden worden in dagbijeenkomsten georganiseerd. In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Zakeiijke professionele correspondentie

(6 bijeenkomsten)

Correct schrijven

(6 bijeenkomsten)

Next supportmanagement

(6 bijeenkomsten)

Communicatie en presenteren

(6 bijeenkomsten)

Projectmanagement

(6 bijeenkomsten)

Persoonlijke effectiviteit

(6 bijeenkomsten)

Word advanced

(2 dagbijeenkomsten)

 • Sjablonen en opmaakprofielen
 • Documenten opmaken
 • Tabellen maken en stijlen toepassen
 • Elektronische verwijzingen in teksten
 • Documentstructuur en tekstkoppen
 • Illustraties in documenten
 • Tekeningen in WordArt en grafieken

Excel basis

(2 dagbijeenkomsten)

 • Kennismaken met Excel
 • Een werkmap maken
 • Tekst en getallen invoeren
 • Cellen selecteren, kopiëren en verplaatsen
 • Berekeningen uitvoeren met Excel
 • Cellen en kolommen opmaken
 • Grafieken kiezen en invoegen
 • Afdrukken van paginabereik

PowerPoint advanced

(2 dagbijeenkomsten)

 • Startdia maken
 • Diaovergang aanbrengen en verwijderen
 • Animatie toevoegen
 • Effectopties en tijdsinstellingen
 • Diavoorstelling instellen
 • Hyperlinks en actie-instellingen
 • Diavoorstelling uitzenden
 • Doorlopende en aangepaste voorstellingen
 • Video maken van een presentatie

Officieel Schoevers-diploma

De module Zakelijke professionele correspondentie wordt afgesloten met een schriftelijk examen, de module Correct schrijven met een digitaal examen. Communicatie en presenteren sluit je af met een mondeling examen. De overige modules worden afgerond met een praktijkopdracht. Naast deze modules volg je nog trainingen gericht op computervaardigheden. Aan deze trainingen zijn geen examens gekoppeld. Na een succesvolle afronding van alle modules en het volgen van de trainingen, ontvang je het zeer gewaardeerde Schoevers-diploma ‘Professioneel Directiesecretaresse’.

Opleidingsvarianten

De opleiding duurt 15 of 27 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 18 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 36 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Daarnaast zijn er 6 trainingsdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur waarin je computervaardigheden getraind worden. Door de unieke combinatie van onderdelen zijn er verschillende werkdagen waarop je dit programma volgt.

Studievarianten

Je kunt dit programma volgen in 15 of 27 maanden. De opleiding is in beide varianten exact hetzelfde met hetzelfde aantal bijeenkomsten, waarbij het tempo in de variant van 27 maanden lager ligt. Als je ervoor kiest om de opleiding in 15 maanden te volgen, heb je gemiddeld iedere week 1 avondbijeenkomst of 1 dagbijeenkomst eens in de 2 weken. Als je de opleiding volgt in 27 maanden, heb je gemiddeld eens in de 2 weken een avondbijeenkomst of 1 dagbijeenkomst per 4 weken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Kostenoverzicht

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 5.090,-
Studiemateriaal: € 550,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
€ 260,- (mondeling)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 5 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 
Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Reprorechten en hand-outs 
Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw 
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onze website maakt gebruik van cookies.