Next Supportmanagement en Leidinggeven

Je team optimaal voorbereid op de toekomst

Brochure aanvragenInschrijven

De Schoevers-opleiding Next Supportmanagement en Leidinggeven gaat in op jouw rol als officemanager in een moderne kantooromgeving. In dit boeiende en praktijkgerichte programma ga je aan de slag met belangrijke ontwikkelingen die plaatsvinden in de kantoorautomatisering en digitalisering. Je rondt de opleiding af met een echt Schoevers-diploma.

Doelgroep

Dit korte programma is gericht op supportprofessionals die leidinggeven of binnenkort aan de slag gaan in een leidinggevende rol en daarin moderne inzichten willen gebruiken om zich zo verder te ontwikkelen. De opleiding wordt gegeven op HBO-niveau.

Voorbereiding

Als je de lessen voorbereidt, haal je meer rendement uit de bijeenkomsten. Houd als richtlijn aan dat je ongeveer evenveel tijd bezig bent met de voorbereiding als de duur van de lestijd.

Doel en opzet van de opleiding

In de module Next supportmanagement wordt ingegaan op supportmanagement nieuwe stijl: Het Nieuwe Werken, de digitalisering waarbij jij, je collega's en leidinggevenden niet gebonden zijn aan een kantooromgeving. Het vraagt andere skills om goed en effectief te werken. In de module Praktisch leidinggeven werk je aan je managementvaardigheden. Juist de combinatie van deze 2 onderwerpen is uiterst effectief om de algehele verandering die plaatsvindt in de supportbusiness goed invulling te geven vanuit je eigen rol en naar je team toe.

Elke module wordt apart afgerond met een praktijkopdracht. Dat maakt het programma heel overzichtelijk en prettig te doorlopen. Het programma wordt verzorgd door ervaren vakdocenten en trainers. Door veel te oefenen met opdrachten krijg je de leerstof snel onder de knie. In de opleiding wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je toegang tot een prettige online leeromgeving waar je veel informatie vindt, zoals een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie. Via de leeromgeving kun je ook communiceren met je medestudenten en je docent.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen. De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Door hard te werken en een goede motivatie kun je ook vanuit een lagere opleidingsachtergrond instromen.

Studieprogramma

De opleiding bestaat uit 2 modules. Bij het aantal bijeenkomsten is uitgegaan van de avondvariant. Bij de dagvariant volg je dan steeds 2 bijeenkomsten op dezelfde dag. In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Next supportmanagement

(6 bijeenkomsten)

 • Nieuwe ontwikkelingen voor supportprofessionals
 • Support en Het Nieuwe Werken
 • Ondersteunen op afstand
 • Mobiel werken en communiceren
 • Digitale aspecten van support
 • Support in social media
 • Van ondersteunen naar proactief supportmanagement

Praktisch leidinggeven

(6 bijeenkomsten)

 • Inzicht in je eigen rol als leidinggevende
 • Medewerkers ondersteunen in hun werkzaamheden
 • Doelen stellen en afspraken maken
 • Controleren en corrigeren van medewerkers
 • Aanspreken op gedrag, zonder de werkrelatie te verstoren
 • Gespreksvaardigheden voor de leidinggevende
 • Motiveren van medewerkers
 • Effectief leiden van vergaderingen en korte meetings

Officieel Schoevers-diploma

Beide modules worden afgerond met een praktijkopdracht. Na een succesvolle afronding van beide modules ontvang je het zeer gewaardeerde Schoevers-diploma 'Next Supportmanagement en Leidinggeven'. Met dit diploma zijn je carrièreperspectieven uitstekend!

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor Next Supportmanagement en Leidinggeven gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via de ‘Houd mij op de hoogte’ of via 035-75 06 140.

Houd mij op de hoogte

Opleidingsvarianten

De opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 12 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

De opleiding start in september en december 2016 en in maart 2017.

Kostenoverzicht

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.690,-
Studiemateriaal: € 150,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
Je kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 
Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Reprorechten en hand-outs 
Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw 
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onze website maakt gebruik van cookies.