Next Supportmanagement en Leiderschap

Effectief invulling geven aan Het Nieuwe Werken en zwaardere verantwoordelijkheid

Brochure aanvragenInschrijven

Deze praktijkgerichte opleiding combineert 2 belangrijke zaken. Als eerste de belangrijke ontwikkeling die plaatvindt in de kantoorautomatisering en digitalisering. In het programma wordt ruimschoots aandacht besteed aan wat dat voor je werk als managementondersteuner betekent. Het tweede punt is het werken aan jezelf. Hoe balanceer jij in die hectiek? De module Persoonlijk leiderschap biedt jou een goede basis om regie te nemen en vanuit kracht en inspiratie je werk te organiseren voor en met anderen.

Doelgroep

Dit korte programma is gericht op managementondersteuners die willen blijven concurreren op de arbeidsmarkt en willen meegroeien in hun verantwoordelijkheid.

Voorbereiding

Als je de lessen voorbereidt, haal je meer rendement uit de bijeenkomsten. Houd als richtlijn aan dat je ongeveer evenveel tijd bezig bent met de voorbereiding als de duur van de lestijd.

Doel en opzet van de opleiding

Het programma bestaat uit 2 modules. Elke module wordt apart afgerond met een praktijkopdracht. Dat maakt het programma heel overzichtelijk en prettig te doorlopen. In de module Next supportmanagement wordt ingegaan op supportmanagement nieuwe stijl: Het Nieuwe Werken, de digitalisering waarbij jij en ook vooral je leidinggevende niet gebonden zijn aan een kantooromgeving, vraagt andere skills om goed en effectief te werken. In de module Persoonlijk leiderschap wordt ingegaan op jouw eigen manier om te beantwoorden aan de steeds hogere eisen die aan je worden gesteld. Hoe ga je om met steeds meer verantwoordelijkheid? Hoe houd je daarin een goede balans? Het programma wordt verzorgd door ervaren vakdocenten en trainers. Door veel te oefenen met opdrachten krijg je de leerstof snel onder de knie. In de opleiding wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je toegang tot een prettige online leeromgeving waar je veel informatie vindt, zoals een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie. Via de leeromgeving kun je ook communiceren met je medestudenten en je docent.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen. De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Door hard te werken en een goede motivatie kun je ook vanuit een lagere opleidingsachtergrond instromen.

Studieprogramma

De opleiding bestaat uit 2 modules. Bij het aantal bijeenkomsten is uitgegaan van de avondvariant. Bij de dagvariant volg je dan steeds 2 bijeenkomsten op dezelfde dag. In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Persoonlijk en effectief leiderschap

(6 bijeenkomsten)

 • Inzicht in je eigen persoonlijkheid
 • Persoonlijkheidskenmerken
 • Persoonlijke waarden en motieven
 • Bewust zijn van ambities en talenten
 • Meekrijgen van mensen
 • Invloed door inspiratie
 • Motivatie van je team

Next supportmanagement

(6 bijeenkomsten)

 • Nieuwe ontwikkelingen voor supportprofessionals
 • Support en Het Nieuwe Werken
 • Ondersteunen op afstand
 • Mobiel werken en communiceren
 • Digitale aspecten van support
 • Support in social media
 • Van ondersteunen naar proactief supportmanagement

Officieel Schoevers-diploma

Beide modules worden afgerond met een praktijkopdracht. Na een succesvolle afronding van beide modules ontvang je het zeer gewaardeerde Schoevers-diploma 'Next Supportmanagement en Leiderschap'. Met dit diploma zijn je carrièreperspectieven uitstekend!

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor Next Supportmanagement en Leiderschap gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via de ‘Houd mij op de hoogte’ of via 035-75 06 140.

Houd mij op de hoogte

Opleidingsvarianten

De opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 12 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

De opleiding start in september en december 2016 en in maart 2017.

Kostenoverzicht

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.690,-
Studiemateriaal: € 150,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
Je kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 
Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Reprorechten en hand-outs 
Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw 
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onze website maakt gebruik van cookies.