Next Supportmanagement en Corporate Governance

Klaar voor de toekomst

Brochure aanvragenInschrijven

In dit specifieke programma wordt een combinatie gemaakt met governance en kwaliteit. Thema's die steeds belangrijker worden in onze maatschappij. De rol van de ervaren supportprofessional is hierbij zeer cruciaal. Vaak vorm je de spil in kwaliteit en verantwoording doordat je in de communicatie en afstemming veel regelt. Deze opleiding zorgt ervoor dat je meegroeit met de grotere verantwoordelijkheid die je krijgt in je werk, of verantwoordelijkheid die je juist zoekt. Je rondt de opleiding af met een echt Schoevers-diploma.

Doelgroep

Dit korte programma is gericht op supportprofessionals die alles willen weten van de moderne ontwikkelingen in het werkveld van support. In deze opleiding wordt daarbij specifiek ingegaan op kwaliteit en verantwoording van organisaties.

Voorbereiding

Als je de lessen voorbereidt, haal je meer rendement uit de bijeenkomsten. Houd als richtlijn aan dat je ongeveer evenveel tijd bezig bent met de voorbereiding als de duur van de lestijd.

Doel en opzet van de opleiding

In dit uitdagende en zeer praktijkgerichte programma volg je 2 modules. Beide modules worden apart afgerond met een opdracht. Dat maakt het programma prettig te doorlopen in combinatie met een drukke baan. In de module Next supportmanagement wordt ingegaan op supportmanagement nieuwe stijl: Het Nieuwe Werken, de digitalisering waarbij jij, je collega's en je leidinggevende niet gebonden zijn aan een kantooromgeving. Het vraagt andere skills om goed en effectief te werken. Vervolgens wordt in de module Kwaliteit en governance ingegaan op de toenemende belangrijkheid van organisaties om hun kwaliteit op orde te hebben en daar (maatschappelijk) verantwoording voor af te leggen. Je leert te werken met moderne systemen gekoppeld aan kwaliteitsborging. Juist in een situatie van toenemende digitalisering en werken op afstand is dit onderwerp boeiend.

De modules worden verzorgd door ervaren vakdocenten en trainers. Zij kennen het vak en zij kennen ook de nieuwe omgeving die andere eisen aan je stelt. Door veel te oefenen met opdrachten krijg je de leerstof snel onder de knie. In de opleiding wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je toegang tot een prettige online leeromgeving waar je veel informatie vindt, zoals een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie. Via de leeromgeving kun je ook communiceren met je medestudenten en je docent.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen. De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Door hard te werken en een goede motivatie kun je ook vanuit een lagere opleidingsachtergrond instromen.

Studieprogramma

De opleiding bestaat uit 2 modules. Bij het aantal bijeenkomsten is uitgegaan van de avondvariant. Bij de dagvariant volg je dan steeds 2 bijeenkomsten op dezelfde dag. In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Next supportmanagement

(6 bijeenkomsten)

 • Nieuwe ontwikkelingen voor supportprofessionals
 • Support en Het Nieuwe Werken
 • Ondersteunen op afstand
 • Mobiel werken en communiceren
 • Digitale aspecten van support
 • Support in social media
 • Van ondersteunen naar proactief supportmanagement

Kwaliteit en governance

(8 bijeenkomsten)

 • Maatschappelijke verantwoording
 • Ethiek en integriteit
 • Kwaliteit en verantwoording
 • Kwaliteitsmanagement en -systemen
 • Kwaliteitsinstrumenten
 • Het INK-managementmodel
 • Procesmanagement
 • Lean manufacturing en Six Sigma
 • Analysemodellen
 • Audits

Officieel Schoevers-diploma

De module Next supportmanagement wordt afgerond met een praktijkopdracht. De module Kwaliteit en governance wordt afgerond met een schriftelijk examen. Na een succesvolle afronding van beide modules ontvang je het zeer gewaardeerde Schoevers-diploma 'Next Supportmanagement en Corporate Governance'. Met dit diploma zijn je carrièreperspectieven uitstekend!

Opleidingsvarianten

De opleiding duurt 8 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 7 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 14 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

De opleiding start in november 2016 en in april 2017.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Kostenoverzicht

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.790,-
Studiemateriaal: € 175,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
Je kunt deze opleiding ook in 4 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 
Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Reprorechten en hand-outs 
Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw 
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onze website maakt gebruik van cookies.