Nederlands voor Supportprofessionals

Foutloos schrijven voor supportprofessionals

Brochure aanvragenInschrijven

Deze korte opleiding is speciaal ontwikkeld voor directiesecretaresses, managementassistenten en officemanagers die foutloos willen schrijven. De Nederlandse taal is moeilijk. In deze opleiding leer je foutloos schrijven. De meer ingewikkelde grammaticale onderwerpen, spellingkwesties en stijlfouten komen uitgebreid aan de orde. Voor de supportprofessional die perfect Nederlands wil schrijven, is deze opleiding een absolute aanrader.

Voorbereiding

Als je je lessen voorbereidt, haal je meer rendement uit de bijeenkomsten. Houd als richtlijn aan dat je ongeveer evenveel tijd bezig bent met de voorbereiding als de duur van de lestijd.

Doelgroep

Je werkt als supportprofessional en wilt je vaardigheden op het gebied van correct schrijven op een hoger plan brengen. De opleiding is ontwikkeld voor professionals op MHBO-niveau.

Doel en opzet van de opleiding

De opleiding kent een zeer praktijkgerichte aanpak en wordt verzorgd door ervaren vakdocenten. In de opleiding wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je toegang tot een prettige online leeromgeving waar je veel informatie vindt, zoals een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie. Via de leeromgeving kun je ook communiceren met je medestudenten en je docent.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Studieprogramma

Bij het aantal bijeenkomsten hieronder wordt uitgegaan van de avondvariant. Bij de dagvariant heb je altijd 2 bijeenkomsten op dezelfde dag. In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Correct Nederlands
(6 bijeenkomsten)

 • Basis grammaticaregels
 • Nederlandse taal en spellingkwesties
 • Samenstellingen, tussen-n en tussen-s
 • Meervouden en hoofdletters
 • Taalkwesties als vele/velen, u/uw, hun/hen

Correct schrijven
(6 bijeenkomsten)

 • Oefenen met grammatica
 • Werkwoordspelling toepassen
 • Spellingkwesties in teksten
 • Interpunctie
 • Stijlfouten herkennen en verbeteren
 • Perfect Nederlands schrijven

Officieel Schoevers-diploma

Beide modules rond je af met een schriftelijk examen. Na succesvolle afronding van deze opleiding ontvang je het zeer gewaardeerde Schoevers-diploma 'Nederlands voor Supportprofessionals'.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor Nederlands voor Supportprofessionals gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via de ‘Houd mij op de hoogte’ of via 035-75 06 140.

Houd mij op de hoogte

Opleidingsvarianten

De opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 12 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

De opleiding start in september en december 2016 en in maart 2017.

Kostenoverzicht

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.690,-
Studiemateriaal: € 150,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
Je kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 
Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Reprorechten en hand-outs 
Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw 
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onze website maakt gebruik van cookies.