MBO Medewerker Salessupport

Een praktijkgericht programma voor de klantgerichte medewerker salessupport - 1 jaar
Duur 12 Maanden
Vorm Deeltijd
Opleidingsniveau MBO-Opleidingen
Studievorm Dag, Avond en Zaterdag

MBO Medewerker Salessupport

Een praktijkgericht programma voor de klantgerichte medewerker salessupport - 1 jaar
Duur 12 Maanden
Vorm Deeltijd
Opleidingsniveau MBO-Opleidingen
Studievorm Dag, Avond en Zaterdag
PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenInschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige situatie en doelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat je gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen terug.
Vraag een opleidingsadvies aan

Als medewerker salessupport adviseer je de klant en probeer je hem te overtuigen om de producten of diensten van jouw organisatie aan te schaffen. Klantcontact vormt daarbij een groot onderdeel van je werkzaamheden. In deze boeiende Schoevers-opleiding word je begeleid door topdocenten die zelf actief zijn binnen het vakgebied. Zij bereiden je uitstekend voor op de praktijk. Bovendien bezit je na afronding van deze MBO-opleiding een gewaardeerd Schoevers-diploma, waarmee je zeer gewild bent in het bedrijfsleven.

Doelgroep

Wil je graag een ondersteunende rol vervullen op een sales- of marketingafdeling? Ben je ambitieus en wil je graag je kennis en vaardigheden op het gebied van sales verbreden? Dan is deze praktijkgerichte Schoevers-opleiding zeer geschikt voor jou.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen. De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau.

Doel en opzet van de opleiding

In de opleiding wordt aandacht besteed aan alle essentiële kennis en vaardigheden waarover je moet beschikken als medewerker salessupport. In dit interessante programma ontwikkel je je communicatieve vaardigheden en leer je op de juiste manier vragen stellen, actief luisteren en omgaan met klachten. Daarnaast doe je uitgebreid kennis op over de salesorganisatie, salesbudgettering en klantenmanagement, zodat je de sales- of accountmanager uitstekend kunt ondersteunen.

De opleiding kent een zeer praktijkgerichte aanpak. Als je al een bij de opleiding passende werkomgeving hebt, merk je dat meteen. Je leert dingen die je direct in je eigen werk kunt toepassen. Bovendien wordt er gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal en heb je toegang tot een online leeromgeving.

Voorbereiding

Als je de lessen voorbereidt, haal je meer rendement uit de bijeenkomsten. Houd als richtlijn aan dat je ongeveer evenveel tijd bezig bent met de voorbereiding als de duur van de lestijd.

Programma

In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Bedrijfscommunicatie

(3 dagen of 6 avonden)

 • Kernelementen bedrijfscommunicatie
 • Middelen en (online) media
 • Strategische bedrijfscommunicatie
 • Communiceren met verschillende stakeholders
 • Interne communicatie
 • Marketingcommunicatie
 • Managementcommunicatie
 • Communicatieonderzoek

Klantgericht denken en handelen

(3 dagen of 6 avonden)

 • Vraaggericht werken
 • Klantgericht communiceren
 • Vragen stellen en actief luisteren
 • Communicatiestijlen
 • Omgaan met klachten
 • Samenwerking front- en backoffice

Sales- en accountmanagement

(3 dagen of 6 avonden)

 • Introductie op sales, salesplanning
 • De salesorganisatie en salesvaardigheden
 • Klantenmanagement
 • Key-accountmanagement
 • Salesbudgettering en performance

Officieel Schoevers-diploma

De module Bedrijfscommunicatie wordt afgerond met een praktijkopdracht. De overige modules sluit je af met een digitaal examen. Na een succesvolle afronding van alle modules ontvang je het instituutsdiploma ‘MBO Medewerker Salessupport’ van Schoevers. Hiermee vergroot je je carrièreperspectieven aanzienlijk!

Opleidingsvarianten

De opleiding duurt 12 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 9 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 18 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Kostenoverzicht

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 2.390,-
Studiemateriaal: € 225,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 4 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 
Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Reprorechten en hand-outs 
Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw 
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onze website maakt gebruik van cookies.