HBO Bachelor Management - specialisatie Managementsupport

Duur 36 Maanden
Vorm Deeltijd
Opleidingsniveau HBO Bachelor
Studievorm Avond, Dag, Zaterdag en E-learning

HBO Bachelor Management - specialisatie Managementsupport

Duur 36 Maanden
Vorm Deeltijd
Opleidingsniveau HBO Bachelor
Studievorm Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenInschrijven

Financier deze opleiding met het Levenlanglerenkrediet

Vanaf september 2017 kun je als je niet ouder bent dan 55 jaar tegen heel gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid om een opleiding te financieren. Dit heet het levenlanglerenkrediet (LLLK). Volg je bij Schoevers een HBO Bachelor- of Associate degree-opleiding, dan kun je gebruikmaken van deze vorm van studiefinanciering. Bekijk de pagina over het levenlanglerenkrediet om te lezen wat de voorwaarden zijn en hoe je het aanvraagt.

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige situatie en doelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat je gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen terug.
Vraag een opleidingsadvies aan

Wil je vanuit een supportrol als bijvoorbeeld managementassistent, officemanager of directiesecretaresse je doorontwikkelen richting een HBO Bachelor? Dan is deze HBO Bacheloropleiding Management met specialisatie Managementsupport bijzonder interessant. Je verdiept je in procesmanagement, lean management, documentmanagement en het nieuwe werken. Na deze opleiding overzie je werkprocessen in de organisatie en ga je proactief op zoek naar mogelijkheden om de dienstverlening richting klanten te optimaliseren. Je studeert af als Bachelor of Business Administration en legt met deze opleiding een uitstekende basis voor een verdere carrière. Deze opleiding wordt uitgevoerd door Hogeschool NCOI, businesspartner van Schoevers.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze HBO-opleiding is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet.

Studeren zonder passende baan

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Dit kun je veelal combineren vanuit je baan. Als je geen (passende) baan hebt, kun je toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie pas je de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. Ook loop je een halfjaar stage. Dat vindt dan plaats vanaf fase 3. Je kunt dit ook combineren met je afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je dan al wel een baan die past bij het werkveld van deze opleiding? Dan is een stage niet meer nodig. Je kunt je opleidingskosten volledig aftrekken van je belastbaar inkomen bij je belastingaangifte.

Doelgroep

Je bent directiesecretaresse, officemanager of managementassistent met leidinggevende en/of coördinerende taken in je functiepakket. Met deze opleiding word je breed en praktijkgericht opgeleid voor een managementfunctie op HBO Bachelorniveau.

Toelatingsvoorwaarden

Je kunt deelnemen aan deze HBO Bacheloropleiding met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO-niveau 4. Heb je dit niet en ben je minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling.

Doel en opzet van de opleiding

Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Je kunt korter of langer over je opleidingstraject doen. Dit is afhankelijk van je werkervaring, je werkplek en de hoeveelheid tijd die je besteedt aan de opleiding. De kosten zijn gebaseerd op 3 jaar. Heb je langer nodig, dan betaal je geen extra kosten.

De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten, die zelf actief zijn in de praktijk. Concrete praktijksituaties worden regelmatig met elkaar besproken. Ook ga je in de inspirerende bijeenkomsten in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. Zo wordt voortdurend de theorie gekoppeld aan de dagelijkse praktijk. De opleiding bestaat uit 3 fases met 1 avondbijeenkomst per week of 1 dagbijeenkomst per 2 weken. In de afsluitende fase volg je nog 2 modules op de avond of de dag en ga je afstuderen. Het programma is overzichtelijk opgebouwd in de vorm van modules. Door deze modulaire opbouw kun je de opleiding flexibel indelen. Je zult merken dat het behalen van een HBO Bachelorgraad daardoor prima te combineren is met een passende baan.

Online leeromgeving

Tijdens de opleiding heb je toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt je alles wat je nodig hebt om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren. Je vindt in deze online omgeving:

 • Alle praktische informatie over je opleiding
 • Mogelijkheden om te communiceren met je docenten en medestudenten
 • Praktijkcases, opdrachten en oefenvragen om je kennis en vaardigheden op toe te passen. Zo toets je gelijk je voortgang

Programma

Hieronder is opgenomen uit welke onderdelen de opleiding bestaat:

Fase 1

 • Projectmanagement [MO] 8 EC
 • Personeelsmanagement [MO] 8 EC
 • Management en organisatie [DE] 8 EC
 • Organisatiegedrag [MO] 8 EC
 • Bedrijfseconomische aspecten [DE] 8 EC
 • Marketingmanagement [MO] 8 EC
 • Eindopdracht [EO] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Fase 2

 • Organisatie en verandering [MO] 12 EC
 • Strategisch management [MO] 12 EC
 • Management van bedrijfsprocessen [DE] 12 EC
 • De manager als coach [MO] 12 EC
 • Eindopdracht [EO] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Specialisatie Managementsupport

 • Inspirerend leidinggeven [MO] 12 EC
 • Effectief communiceren en beïnvloeden [ME] 12 EC
 • Managementsupport [MO] 8 EC
 • Managementvaardigheden [MO] 8 EC
 • Communicatie [MO] 8 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 12 EC

Afstudeerfase

 • Praktijkprogramma [PF] 30 EC
 • Eindscriptie Management, managementsupport 30 EC

Examens

De afronding bestaat uit een combinatie van digitale examens [DE], moduleopdrachten [MO], mondelinge examens [ME] en een praktijkportfolio [PF]. Ook werk je aan eindopdrachten [EO]. In het programma zie je hoe je ieder onderdeel afrondt.

Getuigschrift

Deze opleiding wordt aangeboden door Hogeschool NCOI. Hogeschool NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Het programma is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Je behaalt met deze opleiding het officiële HBO Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Management’ met de specialisatie Managementsupport als extra aantekening. Daarnaast mag je de Bachelorgraad BBA (Bachelor of Business Administration) voeren.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Kosten

Dossiervorming: € 200,-
Cursusgeld: € 7.990,-
Examenkosten: € 2.760,-
Competentieontwikkelprogramma stage en projectbegeleiding: € 1.980,-
Afstuderen: € 1.185,-
Diplomering: € 450,-
Studiemateriaal: € 1.790,-
Reprorechten € 15,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 3, 12 of 36 termijnen betalen. Deze laatste optie is enkel van toepassing voor particulieren. Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 
Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Reprorechten en hand-outs 
Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw 
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onze website maakt gebruik van cookies.