International Business Skills

Verbeter je schriftelijke taalvaardigheid in het Engels

Brochure aanvragenInschrijven

Heb jij als supportprofessional veel contact met het buitenland? Dan is het van belang om de Engelse taal goed machtig te zijn. Daarnaast helpt het in het contact om je in te kunnen leven in de culturele verschillen die er tussen jou en je gesprekspartner kunnen zijn. Beheers je deze combinatie, dan zul je merken dat je met veel gemak met buitenlanders kunt communiceren en makkelijker dingen samen kunt plannen en organiseren. Schoevers biedt je de kans om je te ontwikkelen in deze 2 belangrijke vaardigheden. In een boeiend en praktijkgericht programma worden deze skills dan ook in korte tijd naar een hoger niveau getild.

Doelgroep

Je werkt als supportprofessional en hebt in deze functie veel contact met het buitenland. Je wilt vaardiger worden in de Engelse taal en je beter kunnen inleven in de ander om zo met meer succes zaken gedaan te krijgen.

Voorbereiding

Als je de lessen voorbereidt, haal je meer rendement uit de lessen. De voorbereidingstijd per les is ongeveer 3-5 uur.

Doel en opzet van de opleiding

In deze opleiding ga je aan de slag met je Engelse taalvaardigheid. In 3 boeiende bijeenkomsten wordt jouw niveau volledig op B-niveau gebracht. Hierdoor ben je direct een stuk vaardiger in de Engelse taal. Daarnaast verdiep je je in interculturele communicatie. Welke verwarringen kunnen er in contact ontstaan door cultuurverschillen? In sommige landen geven ze bijvoorbeeld geen hand. Hoe ga je hiermee om en hoe kun je hier rekening mee houden? De combinatie van deze 2 interessante onderwerpen maken je na deze opleiding direct succesvoller en prettiger in het zakendoen met het buitenland. Je zult direct de gevolgen merken in je werkpraktijk.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen. De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau.

Studieprogramma

De training Business English-B wordt op hele dagen georganiseerd. Bij het aantal bijeenkomsten van de module Interculturele communicatie is uitgegaan van de avondvariant. Bij de dagvariant volg je dan 2 bijeenkomsten op dezelfde dag.

Business English-B

(3 dagbijeenkomsten)

 • Vlot communiceren
 • Veelgebruikte uitdrukkingen en idioom
 • Woordgebruik tijdens vergaderingen
 • Discussievaardigheden
 • Samenvatten
 • Presenteren in het Engels
 • Omgaan met vragen
 • Stijl en structuur van brieven, faxen en memo's
 • Helder formuleren
 • Spelling en grammatica

Opdracht Business English-B

(1 bijeenkomst van 3 uur)

 • Uitwerken van een schriftelijke praktijkopdracht
 • Presentatie van de opdracht

Interculturele communicatie

(6 bijeenkomsten)

 • Communicatie in verschillende culturele situaties
 • Ontvangen van buitenlandse relaties
 • Vormen van miscommunicatie
 • Verbale en non-verbale communicatie
 • Bewust zijn van gebruik van gebaren en symbolen
 • Omgangsvormen en cultuuraspecten
 • Overbruggen van verschillen

Officieel Schoevers-diploma

Je rondt de module Interculturele communicatie af met een praktijkopdracht. Ook de training Business English-B rond je af met een praktijkopdracht, hiervoor volg je een extra bijeenkomst van 3 uur. Na een succesvolle afronding van beide opdrachten ontvang je het zeer gewaardeerde Schoevers-diploma 'International Business Skills'.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor International Business Skills gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via de ‘Houd mij op de hoogte’ of via 035-75 06 140.

Houd mij op de hoogte

Opleidingsvarianten

De opleiding duurt 5 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur en 1 bijeenkomst van 3 uur. De avondopleiding heeft 7 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Daarnaast zijn er 3 trainingsdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur voor Engels.

De opleiding start in september en december 2016.

Kostenoverzicht

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 2.040,-
Studiemateriaal: € 150,-
Examenkosten: € 195,- (praktijkopdracht)
€ 225,- (opdracht engels)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
Je kunt deze opleiding ook in 5 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 
Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Reprorechten en hand-outs 
Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw 
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onze website maakt gebruik van cookies.